Comentarii pe articolul Cei mai bogati americani. George Soros intra in top 10


Aici sunt bani

Darius la 22 Septembrie 2011, ora 20:58
Stau si ma intreb de o chestie: Pe yahoo news din 7 stiri , 6 sunt despre dezastrul economic, criza financiara, prabusirea bancilor, familentul Greciei, toate numai de rele pana dai peste o stire ca aceasta: cei mai bogati oamenii. Poate ve-ti zice ca gandesc deplasat un pic dar am si eu o intrebare: Unde sunt acesti oamenii acum? Sunt in vacanta in Caraibe sau alta statiune exotica ? Sau sunt intr-un birou incercand sa contribuie si ei la rezolvarea problemelor economice mondiale. Mai mult ca sigur prima varianta, dar in opinia mea acest lucru este gresit. Acesti oamenii au reusit sa-si faca o avere, sa si-o creasca pe timp de criza. De ce nu ajuta si ei la cresterea economiei mondiale? De ce nu ajuta si ei la restabilirea economiei?
Unu la 23 Septembrie 2011, ora 08:00
De acord pana la un punct si anume ca, acesti oameni isi cresc averile in timp ce toate economiile regreseaza; acest lucru mie imi spune ca, de fapt, activitatea acestora nu e conectata la economia reala. De Soros sa nici nu vorbim, reuseste niste speculatii incredibile, dar sunt convins ca nu din cauza flerului sau ci din cauza informaqtiilor precise primite in legatura cu ce se va intampla cu anumite pretusi s.a...."om de afaceri".
Robert la 25 Septembrie 2011, ora 13:23
Darius,

Nu sunt deloc de acord cu tine! Esti total pe langa! Ce treaba au acei miliardari cu dezastrul economic?!
Sa nu imi spui ca Gates e vinovat ca "nu ajuta economia" sau Soros sau Warren sau care mai sunt pe acolo! (desi cei din urma au facut speculatii si investitii alernative pe baza unor modele macroeconomice, asta NU inseamna ca ei au dus economia in dezastru! Oricat sunt ei de "puternici" dpdv financiar, ei NU pot influenta pietele pe termen lung! Si aici se aplica cu usurinta legela lui Netwoon: pentru a contracara o forta e nevoie de o forta opus cel putin egala cu cealalata forta! Si daca e sa calculam care e volumul zilnic de bani care sunt tranzactionati zilnic(sa nu mai zic cate derivative au aparut in ultimul deceniu) ... chiar ei nu au putere sa declanseze ceva. Deci catalizatorul e altul, l-am scris mai jos.

Majoritatea oamenilor au facut bani datorita faptului ca au MUNCIT !!
Si NU ca au stat ca niste trantori si asteapta nu stiu ce "entitate" sa salveze economia!!

Economia NU trebuie sa fie "sustinuta" de miliardari ! Intreaba-l pe Milton Friedman, hehe.

Pe scurt, cei care spuneti ca cei bogati ar trebui sa ajute 'economia"(cat de generic suna..) sunteti fix niste mediocrii, si nu sunteti decat o alta persoana pe care Darwin ar numi-o foarte usor "default/average".

Care a fost cauza actualei recesiuni globale? Simplu: creditarea excesiva care a generat un efect de domino atat pe perioada de expansiune cat si pe perioada de contractie sau deleveraging. Mai exact? Acei bancheri care lucreaza in departamentul de creditare !! Ei au inchis ochii sa zic asa... la modele matematice care ar fi trebuit sa ii atentioneze ca, crediteaza prea mult !
Dar studiind mai adanc ne dam seama ca defapt a fost vorba de lacomie! Lacomia umana!

Aceiasi lacomie umana a fost cauza si contractiei din 2001 cu bubble-ul dot com.

Deci inainte sa faceti afirmatii de oameni mediocrii, cititi, studiati, sumarizati si apoi spuneti-va opiniile!

  Inapoi la articolul Cei mai bogati americani. George Soros intra in top 10

Setari Cookie-uri