Comentarii pe articolul Nokia inchide fabrica de la Jucu [UPDATE5]


nokia

Flutur Petru la 29 Septembrie 2011, ora 10:50
mda, urata chestie, nemtii s-au intrebat, de ce au plecat de la ei ?, noi acum ar trebuie sa ne intrebam, de ce au mai venit la noi ?, iar in concluzie, la "pomul laudat sa nu mergi cu sacul si, mai ales nu de prea multe ori !" ...
Mocan Dan la 29 Septembrie 2011, ora 11:47
e neplacut dar sa nu uitam ca sunt societati comerciale cu actionari care vor PROFIt , ei nu fac asistenta sociala....nici statul nostru nu mai vrea sa faca..de ce ar face strainii daca GUVERNANTII nostrii ne URASC???
Da la 29 Septembrie 2011, ora 12:42
nokia e in cadere libera. de ani de zile incearca sa tine pasul cu noile telefoane mobile si nu prea reuseste. era de asteptat. e doar vina nokia ca nu reusesc sa se puna pe picioare cum erau acum 10 ani.
Diana la 29 Septembrie 2011, ora 12:51
asa este guvernantilor nostri nu le-a pasat, nu le pasa si nu se stie daca le va pasa vreodata de noi. Si e clar ca in acest mod nu ne putem astepta la schimbari in bine, sincer incep sa nu mai vreau sa ma gandesc la ce va mai fii in tara noatra in cativa ani.
Pocoloco la 29 Septembrie 2011, ora 13:20
io cred ca mai vor niste facilitati de la stat si au prins si momentul favorabil.sper sa le primeasca,dar e periculos daca le da ,sa nu apara efectul bulgarelui de zapada.adica mai avem cateva companii mari care ar dori si ele niste facilitati

Nick la 30 Septembrie 2011, ora 05:37
Au primit o gramada de facilitati, de la minunatul stat Roman.Pe noi angajatii ne-au plasat la lugera si trenvalder. Sa muncim si pt altii nu este destul ca salarul este de pana-n 200 de euro . Dar ce sa faci ? eu am 2 ani de cand muncesc in aceasta firma si nu mai stiu cate acte aditionale am semnat la lugera una este in cluj alta la bucuresti alta la timisoara ........ spuneti si voi daca este firma serioasa cat despre nokia eu unul nu regret ca pleaca la ce cumetrie si nepotism este in fabrica aceea . Romanilor care va suparati si va plangeti de mila cere-ti mai mult sa vi se dea suficient . salariile in tara asta au cam ajuns monopol. eu nu cunosc o persoana din aceasta fabrica care sa nu doreasca sa mearga ori unde din nokia partea proasta este ca nu ai unde........ asta multumita tot mirificilor nostri guvernanti si parlamentari care se gandesc la ce tunuri sa mai dee si ce borduri sa mai schinbe . astea toate sub achii nostri ADORMITI. DESTEAPTA-TE ROMANE . nu mai fi Sclav ai demnitate ca esti Om . dar cu un buchet de flori nu se face primavara .......asa este
Android_Si_Iphone la 30 Septembrie 2011, ora 16:23
Nu are nici un fel de legatura cu Romania - Nokia sunt in cadere libera pentru ca nu au prevazut ascensiunea spectaculoasa a smartphone-urilor.

In lume, feature phone-urile (mobilele obisnuite, produse la Jucu) au scazut sub 50% ca numar de unitati vandute si sunt un segment mult mai putin profitabil decat smartphone-urile, iar Nokia nu are nici un produs care sa poata concura cu Apple, Samsung, HTC, LG, Motorola et al. pe segmentul smartphone.

Consecinta: Anul acesta Nokia a emis ceea ce se numeste "profit warning" - un anunt ca nu va exista profit, actiunile sunt in cadere libera, analistii pesimisti mai dau cel mult 2-3 ani companiei, si tot asa.

In mod evident compania e in deriva, incearca sa-si reorganizeze business-ul (de unde si parteneriatul strategic cu Microsoft/Windows Phone) iar povestea de la Jucu e ceea ce se numeste "pierdere colaterala" - ghinion pur si simplu.

Daca e sa dati vina pe cineva, dati-o pe Apple ca produce iPhone sau pe conducerea executiva a Nokia pentru ca au fost prinsi complet nepregatiti de evolutiile de pe pietele de terminale de telefone mobila.

Un comentariu elocvent, datand din februarie 2011:
http://www.economist.com/blogs/newsbook/2011/02/mobile_handset-makers

Numai bune.


  Inapoi la articolul Nokia inchide fabrica de la Jucu [UPDATE5]

Setari Cookie-uri