Comentarii pe articolul Roubini, catre Europa: Opriti cacofonia!


Analistii economici in deruta

Dumitru Simion la 1 Octombrie 2011, ora 14:45
analistii economici sunt in deruta.

situatia economica mondiala este complet noua si iese din tiparele obisnuite. analistii economici incearca sa gasesesca asemanari cu ceva care le este cunoscut ca sa incadreze in grafice si previziuni dar pierd din vedere lucruri esentiale.
nu am vazut o analiza profunda a factorilor care actioneaza pe plan mondial si pe plan local .
nu am vazut o analiza a principiilor care ar trebui aplicate in luarea deciziilor.
si atunci fiecare isi da cu parerea. "n-ar fi rau sa fie bine".
daca morala nu e, nimic nu e!
( va continua )
la 3 Octombrie 2011, ora 09:18
Corect Dumitru Simion. Argumentul este 2 Tim 3,1-5: "Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori , obraznici, ingamfati, iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu; avand doar o forma de evlavie dar tagaduindu-I puterea". Desi este cea mai democratica forma de organizare sociala din cate au fost pana acum, capitalismul, cred ca este foarte corest descris prin cuvintele de mai sus, care isi au radacina intr-un singur cuvant: EGOISM. Din principiu sunt pantru initiativa, realizare si dezvoltare personala, dar atat in regimul de trista amintire cat si acum vedem ce inseamna puterea individuala sau a unor grupuri de indivizi. Doar Dragostea stie ce sa faca cu puterea. De aceea in momentul cand se va vedea clar unde duce egoismul, Dumnezeu va pune capat acestei drame si va instaura si pe planeta Pamant cea mai buna forma de organizare sociala bazata pe dragoste.
Om De Rand la 3 Octombrie 2011, ora 09:39
Criza asta este generata de banci, deci este o criza financiara, in primul rand. Ce cauta analistii economici solutii economice? O boala financiara se vindeca cu masuri financiare, la cauza care a produs boala: bancile. Ce sunt bancile moderne? Mai servesc ele interesului economic general? Cred ca trebuie reformat sistemul bancar prin schimbarea modului in care banca poate controla sfera economica. Daca este perioada de boom economic- banca castiga, daca este criza banca cistiga, si , daca nu cistiga, atunci trebuie protejata. Aici mai trebuie lucrat. Faptul ca o banca este mai puternica decit ar trebui nu poate fi decit daunator.

  Inapoi la articolul Roubini, catre Europa: Opriti cacofonia!

Setari Cookie-uri