Comentarii pe articolul La o cafea cu un barista profesonist: Romanii nu inteleg ce este espresso


una e teoria, alta e practica

la 3 Octombrie 2011, ora 12:14
Tare as vrea sa cunosc si eu un barista de care vorbesti tu, Mihai, care sa castige din treaba asta (adica alimentatie publica, nu sa fie trainer sau ceva similar) 2000 de lei, aici referindu-ma DOAR la salariu.Iar asta sa aibe loc intr-o locatie in care pretul unui expresso sa nu depaseasca 7 ron (am considerat limita maxima a intervalului 4-7 lei, mentionat de tine).Cultura cafelei implica foooarte multe aspecte, asa cum ai mentionat si tu; cu toate astea, cum ar putea sa il intereseze pe roman asa ceva?La noi, expresso se traduce prin " o ceasca de cafea de aprox 120 de ml", capuccino prin "cafea cu niste spuma de lapte" iar latte prin "muuult lapte cald cu niste cafea prin el.Iar fitzoseniile care beau pe dorobanti "cafea in 6 straturi" habar n-au sa aprecieze aroma si taria cafelei, nici cat cei care consuma regulat "espresso lung cu lapte".Adaug ca e o munca deosebit de anevoioasa sa te apuci sa iti educi clientii , putin cate putin, despre ceea ce inseamna o cafea buna, fie ca e espresso sau mocca sau facuta prin oricare alt procedeu tehnic de preparare.Motivul?Au altele pe cap si asta ar fi cam ultimul lucru la care le-ar sta mintea cand intra intr-o cafenea sa se relaxeze sau sa poarte o discutie de afaceri.Sa recunoastem, tot ce ai zis e aplicabil in afara dar la noi e o utopie.Tot ce pot sa sper e sa apuc varsta la care nepotii mei sa poata consuma in oras o cafea despre care vorbesti tu :(

  Inapoi la articolul La o cafea cu un barista profesonist: Romanii nu inteleg ce este espresso

Setari Cookie-uri