Comentarii pe articolul Nemtii vor sa se intoarca la marca. Ce parere aveti?


habarnisti

Nistor Serban Corneliu la 5 Octombrie 2011, ora 18:23
Germania e mare exportatoare de produse, s-a gandit profund, s-a aliat cu Franta si au militat ptr o piata comuna. Au pus de-o mamaliga si au atras si alte state, ca sa exporte mai usor. Si au tot atras, si au tot atras! Au impus reguli de nediscriminare pentru ca ei erau mai productivi, iar unde nu erau au venit cu produse "mai smechere" care faceau mai multe, dar de care nu era neaparat nevoie si uite asa au luat fata. Cunoastem si noi faza cu caietele de sarcini. Dupa care, ca sa nu se impiedice chiar tare, au pus de-o moneda unica. Mirajul era mare, asa ca multi au vrut aceasta moneda, dar nu indeplineau criteriile: cam ca la un caiet de sarcini!. li s-a spus: vindeti din avutia voastra catre noi si punctual, in momentul aderarii, veti indeplini conditiile. Uraaaaaa, au intrat, dar a inceput un export masiv de capital din tarile care vandusera. Astea au trait cu ce au putut, au intins coarda pana s-a rupt. Acum nemtii isi aduc aminte ce bine era cu marca! Dar daca iese din zona euro, cine si de ce ar mai sta? Iar cei de le e acum foame, de ce nu ar nationaliza la loc resursele? Ca nu mai trebuie sa indeplineasca criterii!! Si dupa ce s-au chinuit nemtii decenii de-a randul sa faca rost de resurse si unitati de productie, sa se trezeasca peste noapte ca aceste se vor nationaliza!?! Normal ca toti vor fi plini de draci ca s-au chinuit sa aiba o moneda puternica si o anume stabilitate cu Germania si Franta in spate, iar acum sa ramana fara euro, apoi fara Uniune (ca asta nu se va mai mentine) si cu resursele si unitatile de productie la nemti si francezi.
la 6 Octombrie 2011, ora 03:48
Bati campii domnule...
Suciu Anamaria la 6 Octombrie 2011, ora 07:56
pentru nemti orice decizie e pierzatoare
daca renunta la euro , marca se va aprecia pana la cer exact cum s-a intamplat cu francul elvetian aceasta facand practic imposibil de exportat ceva. si cum nemtii sunt in topul exportatorilor mondiali..
daca nu renunta la euro , vor continua sa tot plateasca pt ,,bail-out,, urile Greciei , Irlandei , Portugaliei sa .
Merkel a ales cel mai mic dintre rele.
dar nimeni nu e la putere mereu.

  Inapoi la articolul Nemtii vor sa se intoarca la marca. Ce parere aveti?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile