Comentarii pe articolul Isarescu: Daca mi-as asuma un risc pentru a stimula economia, ar fi reducerea CAS


Mugur Isarescu - un guvernator de televiziune

Constantin Radut la 6 Octombrie 2011, ora 20:10
Mugur Isarescu - un guvernator de televiziune
Saptamana care se incheie a avut in prim plan mediatic o personalitate care, incet-incet, poate pune in umbra televedetele de cartier, "marfa" tabloidelor cancan sau click. Este vorba despre Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, domnul Mugur Isarescu. In aceste zile, mai mult decat oricand, dl Isarescu vrea sa demonstreze ca este atoatestiutor, ca fara el in varful unei institutii de baza a statului democratic, tara s-ar duce de rapa. Altfel nu ne explicam cum M.I. nu scapa niciun prilej de a se afisa public, de a-si da cu parerea despre chestiuni strict profesionale (din bransa care l-a consacrat), dar si despre multe alte aspecte ale vietii economice, politice s.a. Trebuie reluata exploatarea aurului in Romania? Desigur dl. Isarescu are o opinie. Este bine ca guvernul taie din salarii si impoziteaza pensiile? Acelasi M.I. nu scapa prilejul de a se amesteca unde nu-i fierbe oala. Mai nou, am vazut, s-a luat si de presa, de analistii care isi etaleaza cunostinte mai mult sau mai putin pertinente pe la diverse posturi tv. Ar dori probabil ca despre inflatie, valuta, cursul monedei nationale sa-si expuna punctul de vedere numai d-sa sau prea-inflavorbitorul sau consilier personal.
Vremurile de criza sunt perioade de exceptie in comportamentul unor personalitati publice. Chiar si in afara acestora guvernatorii bancilor centrale nu sunt personaje prea vizibile. Niciun responsabil de acelasi rang cu cel al dlui Isarescu, din Europa sau din orice alta tara civilizata, nu apare saptamana de saptamana in conferinte, forumuri, "tabere de vara" si alte "meetinguri" pentru a spune una sau alta despre economie sau guvernare.
Declaratiile sefilor de banci centrale sunt, adesea, litera de lege, parerea lor este totdeauna oficiala si are puterea de a inrauri starea mediului de afaceri, a monedei nationale sau a burselor de valori.
Opinia unui guvernator de televiziune este deja una banala, comuna, chiar controversata, cum s-a vazut bine in aceasta saptamana cu cele spuse de domnul Mugur Isarescu.

  Inapoi la articolul Isarescu: Daca mi-as asuma un risc pentru a stimula economia, ar fi reducerea CAS

Setari Cookie-uri