Comentarii pe articolul Pneurile de iarna, obligatorii? Vezi ce prevede ordonanta


nu mai induceti lumea in eroare

Dascalu Stefan Laurentiu la 13 Octombrie 2011, ora 17:43
Nu intelege de ce se face atata tambalau.
In lege nu se specifica de nici un fulg de nea sau creasta de munte. Iar serviceurile nici nu au asa ceva.
Uitati raspunsul primit astazi de la rar, le-am scris personal mail:
"anvelopele de iarna sunt considerate doar anvelopele omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaiei Naiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaiei Naiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dup caz." Acest tip de anvelope au inscriptionate unul din urmatoarele simboluri M+S sau M.S sau M&S.
Inscriptionarea "All Seasons" este facuta de anumiti producatori de anvelope (nu toti) in scopuri pur comerciale, nefiind stipulata in regulament. Regulamentul nu defineste termenul "All Seasons".

In legislatia amintita anterior nu se specifica nicaieri de stelute sau munti."

Repet...nu mai divulgati informatii care nu sunt adevarate!!!!
Mircov Lulus Florin la 13 Octombrie 2011, ora 20:39
Ne astepta o iarna grea, fara zapada cu caucicuri inscriptionate gresit si politisti pe drum cu masini de politie neechipate corespunzator cu caucicuri de iarna din motive de criiiiiza, oricum nu mai inteleg nimic... sa mai circulam cu masinile sau cu bicicletele care v-or fi echipate, evident, cu cauciucuri de iarna stantate cu fulgul si muntele sau invers, ma rog, sau daca punem lanturi pe un cauciuc de vara el devine de iarna ???? chiar daca nu are fulgu sau muntele pe el ??? oricum v-a fi o iarna nebuna nebuna....
Cristi la 13 Octombrie 2011, ora 23:18
Conform Directivei Europene 92/23/CE o anvelopa de iarna este considerata numai cea care are fulg de nea.
la 14 Octombrie 2011, ora 07:55
1. este lipsit de profesionalism si deontologie sa prezinti opinia unui VANZATOR de piese auto (inclusiv pneuri) ca fiind litera de lege. atentie autori, daca cautati "audienta" noua, s-ar putea sa-i pierdeti pe cititorii vechi;
2. dna ministru Boagiu s-a exprimat mai mult decat clar ca si anvelopele "all seasons" sunt acceptate de legislatie ca anvelope de iarna;
3. parca suntem dusi - pai conform principiului juridic care spune ca "ce poate mult poate si putin", este evident ca anvelopele "all seasons" sunt incluse in categoria anvelope de iarna, si este si normal asa pt ca producatorul le-a fabricat tinand cont si de conditiile de iarna, ca altfel le zicea "all seasons - mai putin iarna" sau le zicea "anvelope de primavara, vara, toamna" !
Relu Mugur la 14 Octombrie 2011, ora 10:21
cred ca iarna viitoare o sa dea o ordonant sa ne punem SENILE .dar pt ei ca i gaseste tot timpul nepregatiti.''ne a luat iarna prin surprindere'' ce sanctiuni prevad.!!!!!doar iarna poate sa mai tina cu noi in rest astia sant in stare sa ne exploateze ca n epoca sclavagista ca pe IOBAGI.
Andrei la 14 Octombrie 2011, ora 10:29
sunt anvelope all-season care provin din Asia si nu sunt bune pe piata noastra, greu mai intelegeti si mai scrieti si prostii
Baciu Cristi la 14 Octombrie 2011, ora 11:41
Anul trecut mi-am montat anvelopele de iarna prin 7-8 decembrie. In noiembrie au fost peste 20 de grade. Cine ma despagubeste daca fac accident din cauza ca au cedat anvelopele de iarna la asemenea temperaturi? Ca sa nu mai spun ca pe cand vine zapada eu s-ar putea sa am deja anvelope de iarna uzate. Pt. astia e important sa le am, nu si gradul de uzura. Ei ne asteapta cu stocurile pline sa ne tot luam anvelope. Pe polei si gheata te ajuta doar D-zeu, tzintele si shenilele. Asa ca eu tot cand se anunta sosirea zapezii le voi monta.
Sugerez sa le luati de afara. Asa le mai dam si o tzepa celor care au fortzat aparitia acestui act normativ pt. a mai face un "mic profit". Cica-s oameni de afaceri. Oricum de afara cumperi la aceeasi valoare anvelope de calitate mult superioara celor specificate de "omul de afaceri".
Mogos Petru la 14 Octombrie 2011, ora 12:27
eu am m-s ,si au si fulg si munte
Mogos Petru la 14 Octombrie 2011, ora 12:28
ce mai au de comentat acum?
la 14 Octombrie 2011, ora 15:46
anvelopele mele sunt all seasone facute de nemti si au in scriptionat pe ele M2 ,fulgul de nea, o frunza inca doua caracteristici de sezon,mai putin virful de munte.Sunt amendat daca circul cu ele ?doresc un raspuns autorizat.

  Inapoi la articolul Pneurile de iarna, obligatorii? Vezi ce prevede ordonanta

Setari Cookie-uri