Comentarii pe articolul Relansarea economiei: Care sunt solutiile celui mai bogat roman


ProPatriciu

Blaga Alexandru la 19 Octombrie 2011, ora 10:10
Pe mine m-a luminat Patriciu de cand a prezentat un model de stat in care nr institutiilor de stat tinde catre 0. E posibil asa ceva? Ei bine - da!
De ce in locul primariilor ,spre exemplu, n-am avea contracte cu firme private , obtinute prin licitatii corecte, in acre acestea sa-si asume indeplinirea anumitor obiective in 4 ani ferme pe baza unui buget pe care tot ei se vor ocupa sa-l colecteze. Primaria atunci ar trebui sa se rezume la un primar si un birou de licitatii minimal care sa angajeze firma ce va administra primaria 4 ani de zile. Firma va raspunde greu pentru neindeplinirea obligatiilor si va fi direct interesata pentru maximizarea profitului de o buna gestionare a resurselor. In plus toata birocratia din primarie,toate licitatiile pentru hartie igienica ce conducla preturi si de 10 ori mai mari decat pe piata vor disparea. Mor capusele primariei pe capete.Si acest exemplu ar fi doar unul. Statul in sine ar putea privatiza o multime de parghii administrative pe care oricum le administreaza prost. Si atunci totul se va reduce la a defini bine contractul de administrare privat cu o firma care ,intr-adevar, va trebui sa aiba garantii serioase in spate in caz de proasta administrare. Noi,cetatenii, vom fi in schimb oricum castigati; in 4 ani vom vedea mereu noi obiective ce se vor ridica , obiective asumate prin contract.

  Inapoi la articolul Relansarea economiei: Care sunt solutiile celui mai bogat roman

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile