Comentarii pe articolul Basescu, atac fara precedent la UE. Ce parere aveti?


Basescu, atac fara precedent la UE. Ce parere aveti?

Preda Marian la 23 Octombrie 2011, ora 21:24
Zona EURO de la bun inceput nu a fost pregatita pentru un asemenea dezastru financiar. De altfel nici nu avea cum sa faca fata unui asemenea declin financiar deoarece conducerea nu este unitara.
1.Fiecare stat din acesta zona are conducere proprie deci de aici tot dezastrul.Pentru ca zona EURO sa functioneze era nevoie de o conducere singulara si nu modelul din prezent.
2.Relativ la problemele Greciei, trebuia dupa prima sau cel mult cea de-a doua transa de bani sa fie lasata sa se duca la vale; nu este nimeni vinovat de greselile bancilor, s-au programelor nerealiste puse in practica.
3.Daca aceasta masura se lua din timp, zona EURO supravietuia, altfel la ora actuala sunt sanse reale de a se dezintegra, daca nu total cel putin partial prin parasirea zonei EURO de unul sau mai multe state.
4.Datoriile cumulate ale statelor membre nu vor putea fi recuperate niciodata, de altfel situatia generala a fost gestionata dezastruos de la bun inceput.
5.Din punctul de vedere al Sefului statului, corect, nu putem suporta la nesfirsit indecizia UE in gestionarea acestei crize, care din pacate va urma valul al doilea care comparativ cu primul va fi mult mai greu de gestionat. Toate economiile Europei sunt subrezite. De Romania sa nu mai vorbim.
Asa ca aici are dreptate.Romania nu este datoare sa plateasca pentru prostiile altor state si mai ales indecizia si incoerenta in actiune a statelor puternice economic din zona EURO.
la 23 Octombrie 2011, ora 23:08
Ce s-ar fi intamplt daca Romania nu era tara membra a UE acum? Ar fi fost mai bine? Pai daca ar fi mai bine nu cred ca ne impiedica cineva sa iesim din UE. Si asa o gramada de tari din UE manifesta ostilitate fata de noi (vezi piedicile puse in ceeea ce priveste aderarea la Spatiul Schengen).
Declaratiile presedintelui de la Bucuresti sunt egale cu zero. Nu-l baga nimeni in seama din cei de la Bruxelles. N-am vazut nici-o stire daca a declarat acelasi lucru in plenul vreunei sedinte de la Bruxelles sau in vreo intalnire importanta cu vreun reperezentant al unei tari puternice (Germania, Franta, Italia, Marea Britanie etc. - o fi avut loc o astfel de intalnire?). Atata vreme cat economia romaneasca nu functioneaza si se bazeaza numai pe imprumuturi externe, Romania nu reprezinta nimic in fata tarilor vest-europene dezvoltate. Faptul ca Romania nu produce nici cat sa-si intretina populatia, ne-a adus in situatia de asistati si fara nici-un respect din partea acestor tari.
Dan Marius la 23 Octombrie 2011, ora 23:16
Buna seara.Ce poti comenta despre aceste vorbe:-se vrea un 1968-(discursul memorabil cu Primavara de la Praga,-Piata Palatului),numai ca acum populatia nu este impotriva UE,DECI rezonanta ZERO(parerea mea).
Vrea sa confirme ce s-a spus:- ,,nu are traba cu politica externa"
Noi suntem exploatati de marile puteri ce conduc UE asa ca ce se spune la Bucuresti este un fix-pix,sau bla bla, fara importanta.
Noi avem acum nevoie de bruma de maruntis pe care ne-o azvarle ,la colt,UE
Distrugerile ce s-au facut sub regimurile Iliescu si Constantinescu ,ce sau vrut o schimbare majora,sun ireparabile.Trebuie construit ceva nou in contextul, foarte schimbat, actual,DAR trebuie unire politica pe o perioada lunga de cel putin 20 de ani si cel putin un GENIU -ori a crede acum asa ceva este curat SF ....SA VEDEM DACA SE OSTENESTE CINEVA SA-I RASPUNDA -de la UE( poate vreun fuctionaras-in niciun caz sef de stat)
Pinciu Vlad la 24 Octombrie 2011, ora 01:31
Am citit si parerile voastre, unele sunt bune , altele nu.Romania fiind stat membru UE mai de curand este normal sa primeasca fonduri nerambursabile, rambursabile de mai multe feluri dela UE. Asta e politica Uniunii Europene. Romania a fost pana in luna iulie 2010 cel mai mare exportator catre Italia, Germania, Olanda de diferite produse. Fabricile noastre care mai exista au produs incepand cu 2007 in cantitati industriale marfa pana au acumulat niste stocuri impresionante si s-au oprit. Au inceput sa vanda tot ce era pe stoc pana anul trecut prin vara cand deja cererea nu mai prea exista pe piata. Se stia ca o sa se intample ceva, dar nu exact ce. Romania fiind membra UE are drept de cuvant egal ca orice alt stat membru UE, nu exista discriminare. Sa nu comparam economiile. Discursul este bun, Basescu are dreptate, nu are rost sa platim datoriile Greciei, nu putem pe ale noastre sa le platim,apai pe ale altora. Totul este o gestionare proasta si decizii foarte distorsionate. Daca Grecia intra in faliment, toate economiile puternice ale UE adica Germania, Franta, Italia, Spania o sa cada ca un jocde domino. Noi o sa fim afectati dar nu asa tare ca celelalte tari, o sa stam mai bine ca ei.
Pinciu Vlad la 24 Octombrie 2011, ora 01:41
Aproape toata lumea considera ca bunul economic al Romaniei a fost intre anii 2007-2008. TOTAL GRESIT!!!! In aceasta perioada, toate bancile s-au axat pe oferire credite sub diverse forme catre populatie si fiecare a avut bani sa-si cumpere ce-si dorea. Adevaratul bum economic al Romaniei a fost in anul 2004. Oricum toata criza de pe piata mondiala a fost generata de bancile mondiale si conducatorilor celor mai puternice state din lume. DIn pacate exista doar 2 variante de iesire din criza:
1. Sa se ia niste decizii drastice privind economia lumii ceea ce va afecta enorm tot populatia de rand.
2. Sa inceapa un razboi de pe urma caruia niste peroane bine suspuse ar putea castiga foarte bine. Nici una din solutii nu este buna, dar as inclina spre varianta nr.1
la 24 Octombrie 2011, ora 09:31
Mafioții aceștia conduși de diabolicul marinar cunosc foarte bine psihologia poporului român, definit de fatalismul ciobanului mioritic și de deloc măgulitoarea trăsătură moștenită de la geto-daci : aceea subliniată de Herodot, părintele istoriei, care observa că cei mai viteji și mai drepți dintre traci erau incapabili de a se uni în cuget și în simțiri. Această dezbinare a noastră o cultivă geniul răului din fruntea țării care a reușit să asmută toate categoriile sociale unele împotriva altora. Totuși, pe români îi poate uni ura împotriva dictaturii, ca în 1989, sau pericolul dispariției statale ca în 1917 la Mărășești. Iată ce nu mai pot controla mafioții portocalii ! Ura poporului împotriva acestei tagme de jefuitori a ajuns la apogeu, dar fatalismul din concepția românilor îi împiedică să iasă masiv în stradă. Voturile de anul viitor pot fi furate de acești ticăloși care nu se vor da în lături de a-i mânji pe oamenii săraci, îndeosebi de la țară, cu produse alimentare și bani pentru a fi votați din nou. Nemernicii care au adus țara în sapă de lemn, au vândut-o dușmanilor ei, precum Iuda pe Iisus, au distrus spitale și școli și viitorul copiilor noștri, mizează pe memoria socială scurtă, pe lipsa de viziune a celor mai puțin școliți și pe sărăcia oamenilor gata să-și vândă ziua de mâine pentru bucata de pâine primită ca pomană azi.
Dar nu e totul pierdut dacă romanii vor acționa acum, nu defensiv prin instanțe și proteste la care nu prea se deranjeaza multi oameni, ci printr-o ofensivă hotărâtoare împotriva mafioților. Trebuie decapitată năpârca. Acum. Acționați pentru suspendarea președintelui acum, strângeți semnături, umblați din casă în casă, oamenii vor semna căci s-au săturat de acest bețiv care își urăște propriul popor și îl minte cu nerușinare, sărăcindu-l pentru binele lui și al ticăloșilor din jurul lui. Fără acest diavol care a transformat România într-un stat mafiot, partidul portocaliu nu va mai însemna nimic și alegerile de la anul nu vor mai putea fi furate. DESTEAPTA-TE ROMANE nu e doar un cantec ....
la 24 Octombrie 2011, ora 11:43
Bravo, dle Basescu ! Nu-mi pare rau ca v-am votat !
Nu trebuie sa stam in genunchi in fata Europei.
Mafioti au existat si vor mai fi in tara romaneasca si asta nu inseamna ca daca va castiga PSD-ul alegerile (doamne fereste !),vor dispare mafiotii.
Nu doresc sa-mi amintesc hotiile imense,cu atac la stabilitatea statului pe care le-a patronat PSD -ul.
Cred si eu ca vrea puterea din nou,doresc sa-si umple iarasi buzunarele baronii din PSD.
Nedelcu Dumitru la 24 Octombrie 2011, ora 14:31
Atitudinea domnului presedinte este responsabila si demna. Sunt sigur ca s-a exprimat prin prisma asteptarilor tuturor oamenilor responsabili din tara asta privind calea iesirii din acest dezastru economic, financiar si social prin care trece Europa si implicit Romania. Problema e ca o astfel de atitudine intransigenta TREBUIE sa se statueze si pe plan intern in Romania. Suntem intr-un colaps fara precedent in ceea ce priveste promovarea unei legislatii care sa incurajeze dezvoltarea economica, descurajarea si reducerea cat mai mult posiobil a corutiei din domeniile POLITIC, JURIDIC, ECONOMIC si SOCIAL. Coruptia este cel mai mare flagel din Romania, iar clasa politica, parlamentul nu numai ca nu fac nimic, dar si incurajaza furtul pe fata, iar despre justitia romana ce sa mai vorbim. Ministerul Justitiei, Curtea Constitutionala si celelalte institutii din acest domeniu au format o casta ce actioneaza pentru interes personal si de grup si nu in interesul poporului roman, popor pe care il ignora total.

  Inapoi la articolul Basescu, atac fara precedent la UE. Ce parere aveti?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile