Comentarii pe articolul Istoric: Discursul Regelui Mihai va fi ascultat, iar apoi uitat repede


Vine regele inapoi in tara ura ura ura!

Radu Muresan la 24 Octombrie 2011, ora 23:25
Imi face totusi placere aceasta stire. Imi aminteste de cartile citite, de istorie, de trecut. Realizez ca acest om, pardon, acest domn, pardon... regele, regele Romaniei, dupa 60 de ani se reintoarce pt a-si sarbatori aici cei 90 de ani de viata.
Ma mira totusi pozitia presedintelui fata de acest eveniment. Cum adica "presedintele Basescu a spus ca nu va merge in Parlament pentru discursul Regelui"!!!!?????.
Sa nu uitam ca Regele Mihai a fost dorit suveran si inainte si dupa al doilea razboi mondial.
Eu as participa la sedinta de la Parlament de dragul vremurilor apuse :-)
Un Cetatean Roman la 25 Octombrie 2011, ora 10:15
Presedintele ar trebui sa participe si sa asculte cu atentie discursul Regelui... trebui sa fim mandrii de el!!! eu sunt mult prea tanara dar am citit multe despre Regele nostru si cred ca Maiestatea sa este salvarea acestei tari a noastra a romanilor! Nu trebuie sa avem atitudinea aroganta a politicienilor si a Presedintelui care se cred atotstiutori!!! Din pacate ne-am pierdut respectul si oriunde am merge in lume cuvantul roman nu valoreaza mare lucru...din pacate
la 25 Octombrie 2011, ora 10:50
Intrebarea daca Basescu ar fi trebuit sa fie prezent nu e fericit formulata. Basescu nu mai reprezinta nimic pentru romani. Din pacate, are o functie din care isi permite sa vorbeasca in numele romanilor, asta este o tragedie, da. Dar, comparand personalitatea regelui Mihai cu cea a lui Basescu, nu cred ca Basescu trebuia sa fie in sala. Nu merita. Regele nu vorbeste pentru presedintele actual al Romaniei, pentru ca receptorul nu este pe masura. Si de ce am mai fi avut nevoie de un alt act demagogic si ipocrit? De ce sa se prefaca presedintele ca vrea sa il auda si sa il asculte pe rege? Macar a fost cinstit in felul lui grobian de a fi si de a reprezenta Romania. Nu a avut stil niciodata, de ce ar avea acum?
Dan la 25 Octombrie 2011, ora 11:26
Ca pustiul de mai sus sa inteleaga mai bine ...Regele a devenit o marioneta in mana partidelor politice actuala (vezi - PDL) care incearca la un anumit nivel sa atraga vizibiliate asupra lor prin folosirea glisarea imaginii istorice a ceea ce a fost odata monarhia. Este doar o alta lupta politica dusa la un alt nivel, iar voi toti veti spune ca " Vai uite ce gest maretz a facut PDL'ul ....Se pare ca de aceast adata Basescu a vrut doar sa nu participe la un alt circ social.

Etc
Rusanescu Dumitru la 25 Octombrie 2011, ora 12:32
Felicitari si Multi Ani cu sanatate, Majestate!
Am avut privilegiul sa ma primeasca la Palatul Elisabeta, ]mpreuna cu regretatul jurnalist Liviu SERBAN si mi-a inmanat cateva poze ale Majestatii sale cu automobilele pe care le-a indragit si pe care le-am inclus, in parte, in istoricul Automobil Clubului Roman.
Discursul a fost monumental, sper sa fie insusit de parlamentarii nostrii, de oammenii politici, pentru binele tarii.
Dumitrache Mihail-Tiberiu la 25 Octombrie 2011, ora 13:08
preedintele bsescu i face datoria fa de cei ce l-au mpins acolo unde este aa cum au fcut toi executanii de pn acum ( iliescu, constantinescu ). S nu uitm cum l-au oprit jigodiile lui iliescu in rndul crora se afla i bsescu pe Maiestatea Sa Regele Mihai sa vin n ar imediat dup revoluie, tiind cu toii c astfel ara se reaeza n matca ei iar ei, jigodiile nu mai aveau nici o legitimitate. Toi cei cu cel puin o brum de cultur de istorie tiau c ara trebuia repus n matca ei istoric pentru a-i relua cursul normal. Adevaraii oameni de stat, dac i-am fi avut, asta ar fi trebuit s urmreasc n lupta lor politic. Dar cei care au scpat de alogenii lui Nicolski au fost hruii si nconjurai de agenii frontului lui iliescu pentru a fi discreditai si mpiedicai s nfptuiasc acest act mre i necesar i anume repunera Romniei pe locul unui stat independent si suveran. Dup aceea politicienii n-ar fi avut dect s-i prezinte ideile pro sau contra republicane si apoi sa fi cerut prerea poporului, dar unui popor corect informat, nu cum a procedat vndutul iliescu si sleahta trdtoare care l-a ajutat ( referendum in care nu aveai de ales dect republica sau nimic, fara s mai vorbim de propaganda murdar antimonarhic). De fapt se vede acum foarte clar unde ne-a adus frontul lui iliescu care s-a mprtiat absolut n toata masa politic pentru a putea controla ca vnzarea trii s decurg conform planului din care a fcut parte i rsturnarea lui Ceauescu i ntronarea regimurilor marionetelor , absolut trdtori de ar .
Azazel la 25 Octombrie 2011, ora 14:32
Este incredibil cum proprii nostri istorici au impresiile pe care le au despre poporul roman. Se erijeaza in lideri de opinie pentru a-si denigra poporul din care provin, iar apoi ne intrebam de ce suntem vazuti prost in afara tarii si de ce nu avem un brand ca popor. cum sa avem cand cei ce ne reprezinta si care dau interviuri spun ca "romanii sunt inculti"? Incult si tradator de tara esti tu, marele istoric ilustru anonim, care dai interviuri in care iti jignesti tara si poporul din care provii! Afara din tara cu tine si cu cei ca tine!
Azazel la 25 Octombrie 2011, ora 14:33
Este incredibil cum proprii nostri istorici au impresiile pe care le au despre poporul roman. Se erijeaza in lideri de opinie pentru a-si denigra poporul din care provin, iar apoi ne intrebam de ce suntem vazuti prost in afara tarii si de ce nu avem un brand ca popor. cum sa avem cand cei ce ne reprezinta si care dau interviuri spun ca "romanii sunt inculti"? Incult si tradator de tara esti tu, marele istoric ilustru anonim, care dai interviuri in care iti jignesti tara si poporul din care provii! Afara din tara cu tine si cu cei ca tine!
Emil Neagu la 25 Octombrie 2011, ora 14:45
Amintirile mele din copilarie sunt impregnate de vitrine goale, paine luata pe cartela si cozi... cozi interminabile. Amintirile din adolescenta poarta izul mineriadei, al inflatiei crescute, al lipsurilor. Acum, ca om matur, ma gandesc la rate, la sarcinile istovitoare ale locului de munca, la dificultatile drumului in antreprenoriat. Si ca mine sunt multi, coplesiti de grija zilei de maine, care incearca sa croiasca un drum mai bun pentru noile generatii.

Nu-l cunosc pe rege, nici nu stiu cum era pe vremea lui.

Cu ce ma incalzeste un discrus rostit in parlament de un om pe care nu-l stiu? Poate sa ma bucur pentru el ca a atins varsta de 90 de ani, varsta pe care multi dintre noi, romanii, nu avem sanse sa o prindem. De fapt, ma intreb daca vom avea sansa sa ne bucuram de pensie...

De ce l-ar interesa pe presedinte acest discurs? Cand el este mai preocupat de... stim noi cate alte lucruri...
la 25 Octombrie 2011, ora 22:13
Suferinta romanilor pana la revolutia din 1989 nimeni nu o poate contesta, nici chiar cei foarte bogati nu cunosteau pe deplin gustul luxului exceptie numai foarte putini atat de putini ca puteau fi numarati pe degete, nimeni nu isi permitea un Ferrari, o vila cu poscina si si un interior extravagant astazi sunt destul de multi.
Dar nu pentru a avea parte de lux au murit oameni ci pentru o schimbare majora la nivel national, si aceatsa schimabre majora a fost numai una minora si strict preferentiala s-a inceput cu fostii comunisti, apoi clasa politica nou instalata si s-a extins acest cerc vicios si catre alti cunoscuti din randul acestora, dar din munca cinstita nu se poate obtine lux decat ocazional, nici macar un trai decent pentru de care au sperat si jertfit oameni.
Sansa Romaniei a fost irosita inca de la primele alegeri asa zis libere si democrate, daca se dorea cu adevarat schimbarea, trebuia restaurata Monarhia imediat fara referendum era inutil se facea astfel o dreptate spre a indrepta marea nedreptate dintre 1945-1947; in Romania nu s-a vrut comunism s-a impus insa comunismul. Natiunea romana a trait mai putin de 150 ani sub libertate fiindca pana la 1877 acest popor nu a fost liber (sa nu uitam nici de momentul 1907 care ne dovedeste faptul ca notiunea de libertate nu a ajuns dupa 30 ani de la independenta la marea masa a populatiei) un timp insuficent pentru o natiune sa cunoasca pe deplin notiunea de libertate. Elitle noastre nationale au fost exterminate mai intai de legionari si daca legionarii nu au reusit sa ii extermine pe toti, comunisti au reusit, astfel ca dupa 1990 ne-am trezit ca o natiune fara trecut si cu un viitor incert, vizionarii nu ne-au lipsit cativa au supravituit regimului comunist tortionar:Regele Mihai I, Corneliu Coposu, Petre Tutea, Emil Cioran, Octavian Paler unii poate ca au au avut si orienatre legionara candva dar cand au intles care este scopul legionarilor s-au dezis si au rams numai cu opinii de dreapta mai mult sau mai putin radicale; s-au poate ii judecati dupa varsta comiteti o mare greaseala in ciuda vasrtei erau mai lucizi decat Iliescu si oricare alt lider de la acea vreme fost comunist si renascut peste noapte capitalist, de ce? simplu acesti oameni au trait in democratie chiar si pe timp de Razboi in Romania era democratie cititi arhivele presei germane, enegleze si chiar americane, daca nu aveti incredere in afirmatiile acestor oameni contemporani cu evenimentle petrecute atunci.
Dar acesti vizionari au fost anihilati si facuti pierudti in negura. Dupa 1990 se puteau inchega cel putin 2 partide cu viziune democrata PNTCD SI PNL dovada multimea de oameni sosita la moartea lui Corneliu Coposu; unde au fost acesti oameni si multi altii care l-au simpatizat enorm pe acest domn Corneliu Coposu si da multi oameni sunt pe acest pamant ,dar putini pot fi numiti domni dumnealui a fost unul dintre domni.
Asadar Romania a avut o sansa, dar a irosit-o propaganda neo-comunista a anihilat inca din faza incipienta democratia in Romania; credeti ca daca procesul lui Ceasusescu se facea sub conducerea Monarhiei era acelasi verdict, avea loc acelasi tip de proces?! nu contest politica lui Ceausescu a fost buna pna la un anumit punct si sa nu omitem ceva ministrii tovarasului Ceasusescu erau oameni de profesie educati, si nu atat de comunisti pe cat se crede sunt mai comunisti unii ministrii sau fost ministri si chiar primministrii de dupa 1990 decat pana 1990. A fi memebru de partid nu este similar cu a fi comunist.
Ipotetic vorbind reinstaurarea monarhiei nu ar fi adus miere in borcane de aur, dar sunt convins ca in mediul de stat coruptia, interesele obsucre si meschine nu ar fi fost atat de evidente ca si in prezent, romania nu avea numai 2 autostrazi, primarii nu ar fi putut sa risipeasca banul public fara a da explicatii...nimanui in cate locualitati nu se astfalteaza apoi se strica astfatul se face canalizarea se reasfalteaza si apoi se strica asftaltul iar pt ca diversi sa branseze la canalizare?!
Sunt convins ca acest lucru macar numai acest lucru nu avea loc si daca numai acest lucru nu ave aloc care este un complex multe altele nu ar fi avut; turismul se putea chema turism, comunismul a atras turisti din Vest priviti Nea Marin Miliardar, hoteluiri de luxuoase, pisicine, plaje curate, protectie, securitate, militie nu stiai dar era protectie, astazi DEZASTRU imi este frica sa intru pe litoral intr-un hotel de 2-3 stele, scuturati perdelele si draperiile numai atat.
Am fi fost tratati si priviti cu alti ochi occidentul nu jigneste un rege, nici chiar presa de scandal legat de un rege exista un respect non-verbal neexprimat dar trebuie sa fi democrat pentru a intelege asta, monarhul nu etse dictator este un simbol si un garant al democratiei. Si daca regele este privit astfel implicit si poporul acestui rege este privit si tratat altfel.
Priviti in lume la nivelul de trai unde xista monarhie ce observati avutie nationala sau saracie nationala, nu spun ca este perfect dar credeti-ma nici rau nu este deloc: tarile nordice, Angalia, Japonia, Spania, sigurele exceptii Franta, Germania si Austria de ce?! fiindca au fost imperii se pot desurca si fara un rege au invatat asta in sutele de ani cat au fost imperii si nu ca cel Otoman, imperii care nu au risipit avutia nationala au investit-o in natiune: muzee, parcuri, palate, opere, sali de teatru, si Romania a facut acest lucru pana in 1945 si apoi sub Ceausescu o tentiva dar esutat din cauza propagandei socialiste totusi apreciez ca acest comunism a reusit sa ofere "Cerbul de Aur", Festivalul Mamaia, Calatis si altele similare, cu alte cuvine daca aveai talent ajungeai vedeta.
Ne moara elita, bruma ramasa dupa exterminarea comunista si refugiata in cultura nascuta tot in perioda interbelica (muzica Giga Petrescu, Ioana Radu,Catalin Crisan teatru si film: Dem Radulescu, Mircea Albulescu, Mitica Popescu, Stefan Iordache Gheorghe Dinica, cultura: Petre Tutea, Octavian Paler, Emil Cioran, Andrei Plesu) si cu cine o inlocuim: muzica: maenlisti, teatru si film: telenovelisti, cultura: oricine are legaturi poilitice la guvernarea tarii indiferent de partid; in opinia mea au existat cativa oameni de valoare si uni mai sunt in fruntea conducerii: Razvan Teodorescu pacat ca este un mare om de cultura dar ascunde ceva meschin, Andrei Plesu nimic absolut nimic de reprosat pacat numai ca nu este apreciat, Mugur Isarescu un profesionist, am absolvit facultatea de Finante Contabilitate si pot sa recunosc un profesionist in acest domeniu.

Concluzie: Monarhia ar putea inca fi reinstaurat dar nu suntem suficient de inteligenti ca natie, elite am mai avea pentru 5-10ani apoi nu stiu greu de spus si fara elite si fara monarhie...manelisti, contrabandisti si pirateristi dumneavoastra cum vedeti viitorul?! Cati olimpici erau in Romania acum 10 ani, dar acum 20 ani, dar acum 30 ani, multi, destul de multi, foarte multi! cati sunt acum? dar peste 10 ani? dar peste 20 ani? putini, si mai putini extrem de putini. Va sperie aceasta ipoteza ar fi bine fiindca este cat se poate de reala!
Maria Busecan la 26 Octombrie 2011, ora 13:59
Singurul lucru care ma mira este cum reusesc aceste capete incoronate sa traiasca atit de mult??????????????????????

  Inapoi la articolul Istoric: Discursul Regelui Mihai va fi ascultat, iar apoi uitat repede

Setari Cookie-uri