Comentarii pe articolul Istoric: Discursul Regelui Mihai va fi ascultat, iar apoi uitat repede


Romania intre trecut, prezent si viitor

la 25 Octombrie 2011, ora 22:11
Suferinta romanilor pana la revolutia din 1989 nimeni nu o poate contesta, nici chiar cei foarte bogati nu cunosteau pe deplin gustul luxului, exceptie numai foarte putini, atat de putini ca puteau fi numarati pe degete; nimeni nu isi permitea un Ferrari, o vila cu piscina si si un interior extravagant astazi sunt destul de multi.
Dar nu pentru a avea parte de lux au murit oameni ci pentru o schimabre majora la nivel national, si aceasta schimabre majora a fost numai una minora si strict preferentiala s-a inceput cu fostii comunisti, apoi clasa politica nou instalata si s-a extins acest cerc vicios si catre alti cunoscuti din randul acestora, dar din munca cinstita nu se poate obtine lux decat ocazional, nici macar un trai decent pentru care au sperat si s-au jertfit oameni.
Sansa Romaniei a fost irosita inca de la primele alegeri asa zis libere si democrate, daca se dorea cu adevarat schimbarea trebuia restaurata Monarhia imediat fara referendum era inutil se facea astfel o dreptate spre a indrepta marea nedreptate dintre 1945-1947; in Romania nu s-a vrut comunism s-a impus insa comunismul. Natiunea romana a trait mai putin de 150 ani sub libertate fiindca pana la 1877 acest popor nu a fost liber (sa nu uitam nici de momentul 1907 care ne dovedeste faptul ca notiunea de libertate nu a ajuns dupa 30 ani de la independenta la marea masa a populatiei) un timp insuficent pentru o natiune sa cunoasca pe deplin notiunea de libertate. Elitle noastre nationale au fost exterminate mai intai de legionari si daca legionarii nu au reusit sa ii extermine pe toti, comunisti au reusit, astfel ca dupa 1990 ne-am trezit ca o natiune fara trecut si cu un viitor incert, vizionarii nu ne-au lipsit cativa au supravituit regimului comunist tortionar:Regele Mihai I, Corneliu Coposu, Petre Tutea, Emil Cioran, Octavian Paler unii poate ca au au avut si orienatre legionara candva dar cand au intles care este scopul legionarilor s-au dezis si au rams numai cu opinii de dreapta mai mult sau mai putin radicale; s-au poate ii judecati dupa varsta comiteti o mare greaseala in ciuda vasrtei erau mai lucizi decat Iliescu si oricare alt lider de la acea vreme fost comunist si renascut peste noapte capitalist, de ce? simplu acesti oameni au trait in democratie chiar si pe timp de Razboi in Romania era democratie cititi arhivele presei germane, enegleze si chiar americane, daca nu aveti incredere in afirmatiile acestor oameni contemporani cu evenimentle petrecute atunci.
Dar acesti vizionari au fost anihilati si facuti pierudti in negura. Dupa 1990 se puteau inchega cel putin 2 partide cu viziune democrata PNTCD SI PNL dovada multimea de oameni sosita la moartea lui Corneliu Coposu; unde au fost acesti oameni si multi altii care l-au simpatizat enorm pe acest domn Corneliu Coposu si da multi oameni sunt pe acest pamant ,dar putini pot fi numiti domni dumnealui a fost unul dintre domni.
Asadar Romania a avut o sansa, dar a irosit-o propaganda neo-comunista a anihilat inca din faza incipienta democratia in Romania; credeti ca daca procesul lui Ceasusescu se facea sub conducerea Monarhiei era acelasi verdict, avea loc acelasi tip de proces?! nu contest politica lui Ceausescu a fost buna pna la un anumit punct si sa nu omitem ceva ministrii tovarasului Ceasusescu erau oameni de profesie educati, si nu atat de comunisti pe cat se crede sunt mai comunisti unii ministrii sau fost ministri si chiar primministrii de dupa 1990 decat pana 1990. A fi memebru de partid nu este similar cu a fi comunist.
Ipotetic vorbind reinstaurarea monarhiei nu ar fi adus miere in borcane de aur, dar sunt convins ca in mediul de stat coruptia, interesele obsucre si meschine nu ar fi fost atat de evidente ca si in prezent, romania nu avea numai 2 autostrazi, primarii nu ar fi putut sa risipeasca banul public fara a da explicatii...nimanui in cate locualitati nu se astfalteaza apoi se strica astfatul se face canalizarea se reasfalteaza si apoi se strica asftaltul iar pt ca diversi sa branseze la canalizare?!
Sunt convins ca acest lucru macar numai acest lucru nu avea loc si daca numai acest lucru nu ave aloc care este un complex multe altele nu ar fi avut; turismul se putea chema turism, comunismul a atras turisti din Vest priviti Nea Marin Miliardar, hoteluiri de luxuoase, pisicine, plaje curate, protectie, securitate, militie nu stiai dar era protectie, astazi DEZASTRU imi este frica sa intru pe litoral intr-un hotel de 2-3 stele, scuturati perdelele si draperiile numai atat.
Am fi fost tratati si priviti cu alti ochi occidentul nu jigneste un rege, nici chiar presa de scandal legat de un rege exista un respect non-verbal neexprimat dar trebuie sa fi democrat pentru a intelege asta, monarhul nu etse dictator este un simbol si un garant al democratiei. Si daca regele este privit astfel implicit si poporul acestui rege este privit si tratat altfel.
Priviti in lume la nivelul de trai unde xista monarhie ce observati avutie nationala sau saracie nationala, nu spun ca este perfect dar credeti-ma nici rau nu este deloc: tarile nordice, Angalia, Japonia, Spania, sigurele exceptii Franta, Germania si Austria de ce?! fiindca au fost imperii se pot desurca si fara un rege au invatat asta in sutele de ani cat au fost imperii si nu ca cel Otoman, imperii care nu au risipit avutia nationala au investit-o in natiune: muzee, parcuri, palate, opere, sali de teatru, si Romania a facut acest lucru pana in 1945 si apoi sub Ceausescu o tentiva dar esutat din cauza propagandei socialiste totusi apreciez ca acest comunism a reusit sa ofere "Cerbul de Aur", Festivalul Mamaia, Calatis si altele similare, cu alte cuvine daca aveai talent ajungeai vedeta.
Ne moara elita, bruma ramasa dupa exterminarea comunista si refugiata in cultura nascuta tot in perioda interbelica (muzica Giga Petrescu, Ioana Radu,Catalin Crisan teatru si film: Dem Radulescu, Mircea Albulescu, Mitica Popescu, Stefan Iordache Gheorghe Dinica, cultura: Petre Tutea, Octavian Paler, Emil Cioran, Andrei Plesu) si cu cine o inlocuim: muzica: maenlisti, teatru si film: telenovelisti, cultura: oricine are legaturi poilitice la guvernarea tarii indiferent de partid; in opinia mea au existat cativa oameni de valoare si uni mai sunt in fruntea conducerii: Razvan Teodorescu pacat ca este un mare om de cultura dar ascunde ceva meschin, Andrei Plesu nimic absolut nimic de reprosat pacat numai ca nu este apreciat, Mugur Isarescu un profesionist, am absolvit facultatea de Finante Contabilitate si pot sa recunosc un profesionist in acest domeniu.

Concluzie: Monarhia ar putea inca fi reinstaurat dar nu suntem suficient de inteligenti ca natie, elite am mai avea pentru 5-10ani apoi nu stiu greu de spus si fara elite si fara monarhie...manelisti, contrabandisti si pirateristi dumneavoastra cum vedeti viitorul?! Cati olimpici erau in Romania acum 10 ani, dar acum 20 ani, dar acum 30 ani, multi, destul de multi, foarte multi! cati sunt acum? dar peste 10 ani? dar peste 20 ani? putini, si mai putini extrem de putini. Va sperie aceasta ipoteza ar fi bine fiindca este cat se poate de reala!

  Inapoi la articolul Istoric: Discursul Regelui Mihai va fi ascultat, iar apoi uitat repede

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile