Comentarii pe articolul Discursul Regelui, in 1947 si 2011: Aceleasi metehne! Vezi asemanarile


Apa de ploaie...

Mihaela Panaitescu la 26 Octombrie 2011, ora 07:23
Orice roman de bun simt stie toate acestea si actioneaza in sensul lor.Si slava Domnului mai sunt inca multi romani de bun simt in tara aceasta si inca multi din generatia tanara se vor forma.Schimbarile in Romania incep sa se vada...timid dar incep...Nu avem nevoie de monarhie ca sa ajungem sa ne prosternam in fata oricarei progenituri care sa ne conduca, indiferent daca e capabil sau nu, doar pentru ca s-a nascut din cutare familie, vezi Doamne " de sange albastru" si implicit superioara "plebei".Chestia asta mie imi suna a discriminare.Cine vrea sa fie "Rege" al Romaniei trebuie ales de popor, democratic, pentru maximum doua mandate de fiecare 4 ani fiecare si fireste cu titltul NETRANSMISIBIL urmasilor!
Simona Istrate la 26 Octombrie 2011, ora 08:20
Bineinteles si la fiecare patru ani sa fie ales Basescu ?! Oamenii mici incearca sa bagatelizeze oamenii si lucrurile mari si importante. Trebuia sa mergeti dvs. sa tineti un asemenea discurs in Parlament daca sunteti asa de bun si de patriot.
Simplitate, decenta, demnitate, sobrietatea, patriotism ! Aceste lucruri le-a aratat Regele Mihai de la tribuna Parlamentului! O lectie pentru toti romanii ! Nici nu poti sa-l compari cu politicienii actuali pentru ca acestia sunt niste pigmei, niste neaveniti, niste "oameni" lipsiti de scrupule si de demniatate.
Ar fi trebuit sa avem macar 10 oameni in politica romaneasca de un asemenea calibru ca la regelui. Uitati-va ce scrie presa internationala despe eveniment si vedeti ce oportunitati am pierdut pentru ca nu-l avem pe rege ca sef al statului.
Prefer sa mor in picioare spunand un adevar decat in genunchi cersind mila. Si oameni ca regele au infaptui Romania Mare!
Gheorghe Stan la 26 Octombrie 2011, ora 09:11
Altcineva s-a luptat pentru Romania Mare . Ar fi bine sa vedeti filmul Oglinda de Sergiu Nicolaescu . Un film adevarat care s-a realizat dupa documente istorice .O sa vedeti altfel lumea dupa vizionarea acestui film ! Despre rege ce sa zic . Comunistiii l-au dat jos , comunistii vor sa-l aduca din nou la putere . Dupa revolutie nu-l lasau sa intre in tara , acum toata lumea vroia sa se pozeze cu el . Numai Ion Iliescu nu a reusit .
Nu are legatura cu subiectul ,, Regele '' , dar avand in vedere ca in curand se implinesc 22 de ani de la revolutie ( 21-22 - Cine a tras in Noi ) ,totusi lui Ion Iliescu ( cat si celor din balconul revolutiei ) nu i-a pus nimeni intrebarea directa :
- La revolutie dvs. erati in balcon sub lumina reflectoarelor si strigati catre asa zisii teroristi ,, Nu mai trageti '' . Cum va explicati ca jos ( in intuneric ) unde erau adevaratii revolutionari mureau cu zecile sub impuscaturile teroristilor dar din balcon , care era luminat ca ziua - nu a murit nimeni ?
Popescu Bogdan la 26 Octombrie 2011, ora 10:11
Mi se pare meschin si reductor pana la nivel de propoaganda comunista anii 1947 discursul dnei Panaitescu.

Nu cred ca discursul are vre-o legatura cu instaularea lui Mihai I in scaun!, cum oare de judecam totul ai aproape intotdeauna piezish?
Horatiu la 26 Octombrie 2011, ora 10:28
@ Gheorghe Stan:
"Ar fi bine sa vedeti filmul Oglinda de Sergiu Nicolaescu . Un film adevarat care s-a realizat dupa documente istorice "....pierdeti din vedere cateva lucruri esentiale:
1. E vorba de UN FILM.
2. Regizorul respectiv este antimonarhist declarat.
3. Intamplator, dl. Sergiu Nicolaescu (caruia, de altfel, ii apreciez filmele) a dus-o f. bine pe vremea comunistilor...
Stoenescu Valentin la 26 Octombrie 2011, ora 12:10
Cei care nu au inteles cat de important a fost pentru Romania evenimentul de ieri - prezenta Regelui in parlament si mesajul pe care l-a transmis- sunt fie neghiobi, fie frustrati de origini si educatia precara pe care o au.
la 26 Octombrie 2011, ora 13:46
Poporul i-a ales pe Iliescu si Basescu ! Rezultatul ? Se vede! O sa-l aleaga pe Antonescu! Rezultatul ? Pariez ca va fi acelasi ! Rolul unui Rege s-a vazut ! La noi si aiurea! Pariez ca Regele ar fi adus Basarabia la locul ei! Pentru ca este mai roman decat Iliescu si Basescu ! Si pentru ca are sustinerea pe care nu o are nici un presedinte. Ma voi prosterna Regelui Mihai, dar niciodata lui Iliescu, Basescu, Antonescu si altii ca ei!
Stefan Nicolau la 26 Octombrie 2011, ora 16:24
Sunt autorul comentariului de la 13.46.
la 26 Octombrie 2011, ora 22:59
Oare ce viitor poate avea un popor incapabil sa priveasca inainte, incapabil sa spere in generatiile noi, nascute si crescute in libertate, un popor care se agata de gaina moarta a trecutului ca vulturii starvari de niste maruntaie putrede...
Dar din fericire domnilor, nu sunteti dumneavoastra viitorul acestui popor si nici majoritatea lui.I-ati intrebat pe tineri ei ce vor?
Ce "majestuozitate" se poate vedea in replica data de Mihai presedintelui Basescu prin cuvintele :
la 27 Octombrie 2011, ora 00:53
Dl.Stefan Nicolau, nu ma pot abtine sa nu-l parafrazez pe Sarkozy " ati pierdut o buna ocazie de a ramane anonim!"
Marin Popescu la 27 Octombrie 2011, ora 15:08
O singura remarca: "ex-regele", NU regele MIhai!
(a FOST rege...candva demult!!)
Gavriliu Valeria la 28 Octombrie 2011, ora 09:56
Mihaela Panaitescu, se vad " schimbarile" intradevar, mare dreptate aveti!
Le stiti pe toate, stiti mult despre viata dinainte, dar puteati afla de la predecesorii dvs. Eu stiu de la parinti , bunici cam cum era, imi povesteau de vremea respectiva, despre REGE si parea totul ca un basm minunat, cu regi si regine, in care oamenii o duceau acceptabil, isi respectau superiorii, profesorii si pe toti cei de valoare.
Am apucat apoi sa vedem cum totul se duce de ripa, incet, incet, iar acum e apogeul. Se duc toti oamenii de valoare, care au insemnat ceva pentru aceasta tara , pleaca tristi si mihniti ca totul este pervertit si ce lume lasa celor tineri. Mare pacat pentru noile generatii , habar nu vor avea despre onoare, cinste, valoare, dreptate, inteligenta, daruire, patriotism si multe alte lucruri .
Ma intreb, oare va intereseaza sa va schimbati viata sau e Ok si asa ?
Nicolae Ema la 29 Octombrie 2011, ora 12:18
@Mihaela Panaitescu: 1)Doamna draga, schimbarile de care spuneti dvs. ca se intampla timid sunt de fapt schimbari de forma nu de fond.Si si aceste schimbari asa de forma cum sunt ele se intampla TIMID.Daca ati fi sincera cu dvs. v-ati da seama ca am dreptate.
2)Nu cred ca s-a pus vreo clipa problema de reinstaurare a monarhiei in Romania, dar cei carora le e o frica sora cu moartea de un asemenea scenariu (v. Basescu si alti asemenea neaveniti care din pacate ne conduc) au inoculat, prin metode propagandisctice (de altfel bine invatate de pe vremea comunistilor), idea ca Regele este o persona non-grata, un "tradator" cum a zis Basescu etc. Si din pacate multi, printre care vad ca si dvs.,nu au inteles importanta discursului Regelui.Mai mult decat atat nu intelegeti rolul diplomatic pe care l-ar putea avea Regele si impactul pozitiv pe care l-ar putea avea asupra politicii noastre externe.Caci hai sa fim seriosi la politica externa suntem varza.Avem nevoie de oameni respectati si respectabili care sa ne sustina cauza pe plan extern. Basescu nu e cu nimic mai sus decat un ghiolban de la tara (si aici nu vreau sa jignesc taranii) care este precum vorba aceea "ce-i in gusa si-n capusa".Gafele facute in politica externa sunt monumentale si ne vor afecta mult timp de acum incolo.Dar ma rog...asa vad eu lucrurile.


la 29 Octombrie 2011, ora 16:15
Am citit mai toate comentariile unele sint foarte obiective,iar opiniile sint impartite dar cu toatea astea respect Regele Romanilor pentru ca este all tuturor romanilor in fapt, oriunde am fi pe aceata planeta sintem mindrii sa spunem ca avem un rege fara sa il criticam pentru a fi bun or rau, Spania are un rege, Anglia dealtfel si multe alte natii...etc. Idea discursului Regelui nostru a fost simpla, intelegeti ca viata se poate trai atunci cind nu exista coruptie cind oamenii stiu ce sa aleaga, ceea ce reprezinta o decizie si trebuie sa fie una buna de tot...adica sa inteleaga ca tot ce se vorbeste la televizor spre exemplu regele a facut asta si a dres asta sa nu considere intotdeauna adevarat, este poate o diversiune in media care face mereu acelasi lucru pazeste puterea pe cei de la guvern care ar trebui sa fie doar functionari publici cu un salariu si nimic mai mult. Parerea mea este urmatoarea: un rege poate sa aduna tara impreuna, connectiile regelui in west pot sa ajute, intelepciunea lui poate sa ne aduca in relatii bune cu toti vecini, eu cred ca meritam o asa sansa pentru ca romania s a condus cel mai bine atunci cind nu a avut proprii oameni la putere si vedeti de ce....se observa ce fac oamenii din guvernele ce s au perindat atitia ani.....Sa traiasca Regele Romaniei si Familia Regala....iar noua romanilor da-ne Doamne inteligenta necesara sa putem separa adevarul de minciuna ....si sa alegem ceea ce este bine pentru noi
Flutur Petru la 31 Octombrie 2011, ora 11:44
oameni buni, nu va certati, temele de acest gen sunt, subiecte anume aruncate ca nada pentru a avea romanii subiecte de controverse si a nu mai fi atenti la "smecheriile politice" si, intro alta masura pentru testarea "apartenentei sentimentelor" romanilor, pentru a ajunge la monarhie, e cale lunga si, daca suntem sinceri cu noi insine, nu cred ca sunt mai mult de 10 -20 la suta monarhisti in romania, cu indulgenta, mai bine suntem atenti la scena circului politic care ne poate arunca oricand surprize de "o sa ne iasa pe nas schema monarhica", deci ,discutati fara sa va certati si, "fiti cu ochii in patru" la scena politica si la ce ni se pregateste !.

  Inapoi la articolul Discursul Regelui, in 1947 si 2011: Aceleasi metehne! Vezi asemanarile

Setari Cookie-uri