Comentarii pe articolul Brevete si marci made in Romania - exista piata sau NU?


Dreptate si nedreptate

Grecu Andrei la 27 Octombrie 2011, ora 14:55
Salutare! Foarte curios este atat intrebarea urmatoare cat si raspunsul, iar daca AMA ar mai putea raspunde la aceasta intrebare ar fi minunat! vorbim despre produse agricole, in speta seminte, care au fost brevetate.. Ce se intampla atunci cand un producator care si-a brevetat semintele iar de pe ogorul acesta au ajuns si pe altele, de vina fiind vantul sau scurgerile din camioane atunci cand se strangea recolta, nici decum prin furt, iar acesta din urma da in judecata persoana care detine ogorul pe care au ajuns semintele si sau dezvoltat? pe unde s-ar gasi dreptatea in acest caz, intre nevinovat si brevetator?
(raspunsul venit din partea Curtii de Judecata din America a fost ca proprietarul acestui brevet pentru seminte, are tot dreptul sa ceara despagubiri, deoarece taranul trebuia sa-si pazeasca ogorul, de vant, de ploi, etc :)) povestea este foarte lunga, foarte nedreapta pentru cultivatorii de rand de acolo si cu interese enorm de mari. unul din rezultate s-a dovedit a fi monopolul pe piata semintelor, iar legaturile dintre avocati, judecatori, procurori fiind una foarte stransa. spre exemplu, avocatul care ii apara dreptul sateanului nevinovat era asociat la firma care avea brevet pentru seminte, bineinteles sateanul nestiind aceasta marsavie). parerea mea in legatura cu brevetarea, ar trebui sa aiba doar o arie restransa! pentru ca in anumite cazuri se scot vinovati care de fapt nu sunt, tocmai din aceasta cauza, a posibilitatii foarte mari de a breveta multe lucruri. si ma gandesc ca pe viitor se va putea breveta si grupele de sange, culoarea ochilor, schitele caselor etc. multumesc, o zi frumoasa!

  Inapoi la articolul Brevete si marci made in Romania - exista piata sau NU?

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile