Comentarii pe articolul Efecte ale salvarii euro: 10 lucruri care te intereseaza


Fiscalitate interna

Toma Mihai la 28 Octombrie 2011, ora 07:46
Pe slide-ul 7, dl analist a scris: "Din pacate, asistam la iesiri de capital din economia interna, fapt care se reflecta prin deprecierea monedei nationale. Daca politica economica interna va reusi sa se incadreze in reformele convenite cu autoritatile internationale si nu vor exista abateri in anul electoral, am putea asista la o apreciere a leului in raport cu euro, pe termen mediu. Pentru aceasta, este nevoie de reintrarea economiei interne pe orbita investitorilor internationali"

As avea si eu o intrebare... pentru a dezvolta economia interna si pentru a mari intrarile de capital din economie, de ce nu se creaza conditii fiscale propice sa incurajeze investitorii internationali? Intr-adevar, contextul international este unul foarte dificil si increderea e cam spulberata, dar investitorii CRED ca mizeaza pe pietele emergente pentru a isi dezvolta afacerile. Pe langa aceasta, s-ar putea crea si stimuli interni pentru a incuraja antreprenoriatul la nivel national (aici vezi si slide-ul 8) - reducerea dobanzii de politica monetara - sa se incurajeze creditele catre persoanele juridice pentru a se realiza investitii interne mai mari, oentru a se produce, a se crea valoare adaugata la nivel intern. Degeaba comentam contextul international la nivelul la care ne afecteaza pe noi, daca in Romania, nu sunt luate masuri concrete, viabile, pentru a da impuls economiei reale sa creasca. Sa ne asteptam la masuri populiste, o data cu venirea alegerilor din 2012? Speram ca nu.. desi la cata publicitate s-a facut pe aceasta tema, cei ce vor dori sa castige alegerile, nu vor face astfel de promisiuni ci se vor pastra in realitati economice dure - publicul este informat si nu mai accepta minciuni.

  Inapoi la articolul Efecte ale salvarii euro: 10 lucruri care te intereseaza

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile