Comentarii pe articolul Lumea in 2100: 10 MLD. de oameni, fara petrol si hrana insuficienta


Foarte Discutabila Logica Si Informatiile Articolului

Suluman Anton la 1 Noiembrie 2011, ora 12:19
In primul rand as fi foarte curios cine a comandat acest articol. Doi, logica subliminala a articolului are lacune majore. Pe de o parte spuneti ca omenirea va deveni foarte numeroasa, ca nu vor fi resurse, ca vor disparea ecosisteme (care una alta sustin direct sau indirect sursele de hrana, apa, si aer curat ale omenirii) DAR in acelasi timp speranta de viata va creste. Sa nu mai spun ca articolul suna ca o profetie, ca si cum voi redactorii stiti deja ce se va intampla.

Ideea este ca sistemul socio-economic actual este in pragul colapsului. doar artificii financiare mentin aparenta stare de stabilitate si normalitate. insa in curand se va intampla inevitabilul (inevitabil deoarece colapsul este parte din acest sistem; nimic nu poate dura daca nu este in armonie cu natura si cu principiile universului - de exemplu sa dai inapoi mai multi bani decat ai luat imprumut - adica ca si cum cat timp banii au stat la mine valoarea marfurilor si serviciilor in circulatie a crescut).

Pe de alta parte, exista deja tehnologii de producere a energiei total nepoluante si aproape gratuit. ca de ex autoturismele care functioneaza cu hidrolizarea apei. sau panouri solare. sau din energie eoliana. de ce nu se investeste mai mult in acestea? PENTRU CA NU SE VREA DE ACEI CATIVA DE SUS.

Solutia este ca noi clasa condusa sa ne dam seama cine suntem, sa ne cerem drepturile date de Creator, si sa le impunem daca este necesar. Pana atunci, pana cand ne vom complace cu "bine ca nu-i mai rau", nu se va schimbanimic... numai daca sistemul va colapsa (si sta sa cada) si cutitul va ajunge la os. aceasta-i natura umana: lenesa, delasatoare, si ignoranta. si din aceasta cauza miliarde dintre semenii nostri sufera deoarece prin nestiinta si nepasarea noastra giram un sistem care e impotriva noastra.

  Inapoi la articolul Lumea in 2100: 10 MLD. de oameni, fara petrol si hrana insuficienta

Setari Cookie-uri