Comentarii pe articolul A lansat un business dupa 10 ani de marketing. Pune intrebari si castigi o carte despre antreprenoriat


alegerea personalului

Ionescu Bogdan la 2 Noiembrie 2011, ora 17:52
Salut,

Cum ai reusit sa gasesti oameni capabili pentru afacerea ta?

Lucrand in marketing, cred ca sti foarte bine cat de mult conteaza servirea si amabilitatea angajatilor, sa nu mai zic de onestitatea lor.

De fiecare data cand am incercat sa deschid ceva care necesita mai mult personal, am fost dezamagit de persoanele pe care le-am angajat.
Mircea la 3 Noiembrie 2011, ora 09:08
Cum reusesti csa faci a oamenii sa lucraze eficient fara ca sa ceara un salariu foarte mare ?
Marius Tudosiei la 3 Noiembrie 2011, ora 11:16
Bogdan,

a fost destul de dificil, sa stii. Din intamplare eu "simt" oamenii cumva si nu am avut esecuri extrem de mari. Dar pot spune ca pe una dintre doamnele pe care le-am angajat pe pozitia de vanzator am dat-o afara in momentul in care i-a raspuns unui client care voia sa stie ce fel de paine avem cum ca e "paine normala, obisnuita". CUm eu numai paine "obisnuita" nu fac, am simtit nevoia sa ne despartim: era clar ca nu intelesese nimic. Probabil ca "obisnuit" pentru ea la paine era sa fie facuta cu ulei de masline, ulei de nuca sau ulei de susan... C'mon! A fost prea mult.
In rest eu cred ca daca duci 30 de oameni la o comedie buna, cei 10% morocanosi o sa rada mai tarziu, pe la mijlocul piesei, dar tot vor rade. I-am modelat pe oamenii pe care i-am angajat, i-am ajutat sa simta bine si in largul lor si sa se poarte in consecinta.
Ma ajuta si mediul de aici. nu stiu daca ai trecut prin Bacania Veche pana acum (Barbu Vacarescu 49), insa atmosfera e buna. e pozitiva. Miroase frumos, a copturi proaspete si oamenii sunt relaxati si prietenosi. intr-un astfel de mediu tendinta oricui e sa ia forma mediului in care munceste 7 ore pe zi.
In privinta tehnicienilor, am avut norocul sa il intalnesc pe Tudor (24 ani) in care am remarcat un potential extraordinar de crestere. In acest moment este managerul Bacaniei.
In rest pot spune ca Nina, Lia, Ramona si Elena se descurca exemplar cu clientii. E posibil sa mai faca greseli uneori, insa... cred ca lumea ne iarta!

Recunosc insa ca recrutarea personalului este in Romania unul dintre cele mai dificile taskuri!
multumesc de intrebare,
marius

  Inapoi la articolul A lansat un business dupa 10 ani de marketing. Pune intrebari si castigi o carte despre antreprenoriat

Setari Cookie-uri