Comentarii pe articolul Florin Talpes, BitDefender: In Romania avem o cultura gresita a succesului


Mentalitate invechita

la 4 Noiembrie 2011, ora 08:06
Din pacate multi tineri din ziua de azi au o mentalitate invechita, mostenita de la parintii lor care au trait in comunism, aceea de a avea o slujba buna si sigura in care sa nu faca mai nimic si sa aiba un salariu cat mai bun. Pe vremuri angajatului i se spunea SLUGA si cred ca termenul este unul corect. Daca ne uitam putin prin istorie vedem ca sluga era tot timpul nemultumita, vroia sa lucreze putin si sa castige mult, nu avea mai nici odata initiativa , practic facea ce ii spunea seful si atat. Analizati comportamentul unui angajat si vedeti ca am dreptate. Este adevarat unii sunt nascuti sa fie slugi adica angajati, dar nu toti pot fi bagati in aceasta categorie. In special cei ce au o anumita pregatire profesionala ar trebui sa se analizeze si sa se smulga din aceasta categorie de angajati, sa-si schimbe mentalitatea de sluga si sa devina un intreprinzator. Suntem in capitalism si oricine are posibilitatea sa faca o afacere. Modelul tinerilor trebuie sa fie oamenii care au reusit in viata sa faca ceva si nu cei ce stau sub jugul unui patron si asteapta cu umilinta salariul. Florin Talpes este un exemplu de reusita care a pornit de la bani putini si care a reusit sa se debaraseze de mentalitatea de sluga la care nu s-ar mai intoarce nici daca ar trebui s-o ia de la inceput, el poate fi considerat un model pentru tineretul de azi. Sunt destule afaceri ce pot fi demarate cu bani putini, trebuie doar sa te uiti in jur cu atentie. Un exemplu poate fi afacerea cu Credite de carbon, dar si multe altele. Majoritatea cauta slujbe si nu afaceri , cand ar trebui sa fie invers.. Chiar daca momentan esti un angajat, sapa tot timpul dupa o afacere potrivita cu posibilitatile tale financiare si nu te baza nici odata pe slujba pe care o ai momentan pentru ca realitatea ne spune ca nici o slujba nu e sigura. Aceasta realitate este valabila si pentru dvs cei ce lucrati la acest ziar ca angajati, Florin Talpes trebuie sa fie un model pentru toti tinerii si nu numai pentru ei.
David Bogdan la 4 Noiembrie 2011, ora 14:30
Toata lumea vrea sa fie slugi pentru ca asa le zic : parintii, scoala si profesorii, prietenii si mai tarziu colegii de munca, care ii barfesc si au ciuda pe ei pentru ca au scapat de sub jugul idioteniei.

  Inapoi la articolul Florin Talpes, BitDefender: In Romania avem o cultura gresita a succesului

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile