Comentarii pe articolul Grecia iese din zona euro daca nu joaca cum vrea UE. Principalele momente ale crizei


Democratia detine mijloace antidemocratice

la 4 Noiembrie 2011, ora 12:52
Acceptam democratia ca cel mai vulnerabil sistem si singurul viabil. Problema grecilor este ca ei au aflat tarziu in ce situatie se afla datorita unor politici mincinoase (desigur nu exista si politici cinstite, dar trebuie sa masuram unde se poate ajunge cu minciuna...), iar acum sunt derutati complet. Pentru un sistem bazat pe consultarea populatiei dezinformarea, neancrederea sunt cele mai grave lucruri posibile. Iata cum Leaganul Democratiei sufera din exces democratic. Jocul politic perfid, iresponsabil nu poate fi taxat, timpul nu poate fi dat innapoi. De ce suna cunoscut oare?
Ghitescu Teodor la 4 Noiembrie 2011, ora 17:50
Mai corect ar fi ANTIDEMOCRATIA PREZENTATA DREPT DEMOCRATIE. Aceasta este adevarata fata a caracterului neocolonialist al Uniunii Europene.
Guvernantii vorbesc in numele poporului pe care nu il mai reprezinta de mult, pentru a perpetua un sistem aservit oligarhiei internationale, impotriva intereselor popoarelor din toate tarile capitalismului occidental.
A aduce o tara cu traditia Greciei in stare de faliment este o proba clara si indubitabila a afirmatiilor de mai sus. A aduce SUA si alte tari europene (Italia, Spania, ...) in aceiasi stare este o PERFORMANTA ANTIDEMOCRATICA. Aceste tari nu au cunoscut sistemul socialist, deci nu pot da vina pe "comunisti" cum fac apologetii capitalismului pietei libere din fostele tari socialiste, de parca ar fi legati la ochi!
Nu exista decat o singura solutie rationala si prodemocratica pentru europa: eliminarea structurilor regionale de tip neocolonial si adoptarea de catre fiecare stat a economiei de tip CALEA A TREIA, dupa modelul Chinez, sau unul mai performant, daca se poate.
Nu cred ca mai este posibil ca cineva sa conteste superioritatea acestui sistem, care asigura progresul continuu a peste 1,5 miliarde de oameni, cu o rata de crestere de cca. 10%, fata de 1...3 %in cele mai performante economii capitaliste occidentale!

  Inapoi la articolul Grecia iese din zona euro daca nu joaca cum vrea UE. Principalele momente ale crizei

Setari Cookie-uri