Comentarii pe articolul Aici nu e bine sa faci afaceri: Top 10 cele mai proaste tari


Autorizatia de construire, si nu "constructie" !!!

Agrigoroaei Sorin la 5 Noiembrie 2011, ora 09:43
Este gresit spus, si asa foloseste toata lumea, chiar si cei de la primarii, "Autorizatia de constructie", corect este "Autorizatia de CONSTRUIRE". Cititi mai atent ce scrie pe titlul formularului.
Pe de alta parte, nu inteleg de ce Romania nu a prins un loc in Top 10, pentru ca nici la noi, autorizatia de construire nu se obtine usor, si exista cazuri cind autorizatia de construire dureaza chiar si mai mult de 1 an de zile!!
Birocratia practicata in Romania descurajeaza investitorii sa mai construiasca ceva, si la fel de bine, prin acest sistem se incurajeaza activitatea de a construi ilegal, pentru ca dupa aceea, prin tot felul de subtrefugii sa se obtina o autorizatie legala. Teoria suna frumos, exista legi care stabilesc procedura de obtinere, dar incompetenta organelor locale fac ca aceste autorizatii sa depinda doar de placerea fiecaruia de a rezolva mai repede sau mai incet actele necesare. Evident, ca daca se plateste mita, dosarul se rezolva instantaneu. Toata lumea inchide ochii, si intinde mina.
Oficial consideram ca nu ne incadram in acest "Top 10", dar realitatea este cu totul alta, si adoptam politica strutului...

  Inapoi la articolul Aici nu e bine sa faci afaceri: Top 10 cele mai proaste tari

Setari Cookie-uri