Comentarii pe articolul Ce ar face cu doar 3.000 de euro un antreprenor ce a fondat 7 companii


inca un papagal

Ian la 9 Noiembrie 2011, ora 22:53
omul nu a fost cinstit: cu 3,000 de euro ar inchiria un apartament si ar da cursuri altora despre cum sa faca afaceri. printre altele, cum poti sa te duci in australia cu 800 de euro, cumperi chestii de 1,000 euro pe care le vinzi cu 500 de euro si NU pierzi 300 de euro la afacerea asta. omul asta ori ne crede niste fraieri, ori el insusi e un mare fraier. adica zdup, ajungi in australia te dai jos din avion, nu tu taxi, nu un hot-dog, nimic, zdrang intr-un en-gross de bijuterii si ca businessman, nu tu firma, nu nimic, cumperi cu sacu bijuuri pe care iarasi ca bijnitaru' le vinzi la o consignatie pe shampelizee. hai, trec cu vederea ca face ca ventilatoru' 20 de drumuri sa zicem paris-sidney [care ia 24 de ore dusul, plus facut un pipi, un drum pana la micul atelier ilegal de slefuit cioburi de sticla condus de seful de trib, omul va dormi NUMAI in avion, etc]. BASME. nu asa "se face" banii. raspuns gresit.
Sovii Sorin la 10 Noiembrie 2011, ora 08:58
Bay nene... dar chestiile astea se faceau in anii '90 in Turcia... exact asa... doar ca preturile (costurile) erau diferite.
Asta ne invata afaceri? ah?
Dimofte Catalin la 10 Noiembrie 2011, ora 11:51
@Ian. N-as fi atat de dur ca tine, dar in esenta ai dreptate, cifrele "nu se pupa" nicicum.
In termeni eleganti, ce propune omul se cheama arbitraj si uneori poate sa mearga... dar acesta clar nu e unul din acele putine cazuri. Una din conditiile ca arbitrajul sa functioneze ca business sustenabil este sa ai volume mari, pentrru ca in mod obligatoriu marjele sunt foarte mici (altfel baga toata lumea de seama si se baga, iar oportunitatea dispare). Daca zicea ca incepe cu 30.000 euro, poate merita reflectat cateva minute la ce si cum...
Eu as avea un sfat mai concret (si gratuit) de dat intreprinzatorilor wannabe cu doar 3000 euro in buzunar.
Incepe prin a te gandi serios la ce te pricepi sa faci (foarte) bine, fara sa confunzi dorintele tale cu realitatea si daca pentru acel ceva exista cerere solvabila.
Daca nu stii sa faci nimic (foarte) bine, investeste banii aia (si mult timp) in propria educatie, in asa fel macar sa te apropii de "foarte bine" intr-unul din domeniile la care te pricepi cat de cat.
Daca nici nu stii sa faci mare lucru, nici n-ai chef sa inveti si/sau nici nu-ti ajung banii aia pt. educatie... get a job.
Alex la 10 Noiembrie 2011, ora 14:20
30-50% profit ... haha
si chiar asa in 10 zboruri ar face 5.000 euro nu 50.000 dar da lectii la altii
asta e romanul e prost si se va duce la el la scoala...si posibil ca diferenta de 45.000 sa fie facuta din cursuri\
la 10 Noiembrie 2011, ora 18:47
Nu spune nimic de "societate comerciala" taxe, impozite la stat... e un sfat pentru cum sa faci evaziune fiscala?? Romanii se pricep destul de bine la asta.. asa a ajuns bugetul tarii...gol..!!Sper ca nu la asta indeamna articolul!!

  Inapoi la articolul Ce ar face cu doar 3.000 de euro un antreprenor ce a fondat 7 companii

Setari Cookie-uri