Comentarii pe articolul Romanii prefera angajatorii locali celor straini


Lucrul la patroni romani

Catalin Burlacu la 22 Iulie 2008, ora 17:32
Lucrul la patroni romani
Am "implinit" 26 de ani in cimpul muncii (si la comunisti si la capitalisti). Am urcat diferite trepte ierarhice, de la muncitor necalificat la Country Manager intr-o multinationala. Parerea mea (strict personala): FUGITI DE PATRONII ROMANI CA DE FOC.
Experienta mea cu ei vs. straini:
- contract de munca neinregistrat la camera de munca (lucru de neconceput intr-o companie multinationala)
- o parte din bani (salariul minim de cele mai multe ori) trecut in cartea de munca, restul "pe sub masa"
- esti pus sa faci toate muncile din firma (sofer, carat bagaje, etc. - chiar daca in schema esti inginer)
- orele suplimentare nu se platesc niciodata dar daca pleci conform programului patronul se uita urit la tine
- chiar daca ai un job-description pe hartie, trebuie sa faci tot ce-i trece patronului prin cap (nici vorba de proceduri)
- se poate intampla sa nu-ti primesti salariul la timp (am avut intirzieri si de doua saptamani). Patronul are alte prioritati cu banii
- nu exista un program de dezvoltare a carierei (majoritatea firmelor romanesti nu au nici macar un om care sa se ocupe de cartile de munca)
- nu exista sindicate iar daca iti trece prin cap sa pomenesti de asa ceva in fata patronului esti automat concediat
- CEL MAI GRAV LUCRU LA SFARSIT: Esti "uitat" pe salariul in lei negociat la angajare (chiar in anii cind inflatia depasea 100%, daca te duceai sa-i spui ca vrei o INDEXARE a salariului in raport cu inflatia iti raspundea - Ai tupeu, vrei sa-ti maresc salariul ? Te platesc asa cum scrie in contractul de munca)

Iata citeva dintre motivele pentru care NU voi mai lucra niciodata pentru un roman.
Alexandru Csiki la 23 Iulie 2008, ora 10:55
Va recomand sa va angajati la STAT (primarie ;prefectura ; minister ;invatamint ;etc) , deoarece acolo veti gasi siguranta locului de munca pe care o cautati (program fix ; sindicate puternice ; etc). Spun asta pentru ca experienta dumneavoastra de 26 ani in campul muncii ar fi trebuit sa va duca catre a detine propria afacere si nu catre cautarea "jobului perfect" intr-o firma privata.
Marin Daniela la 29 Iulie 2008, ora 07:50
Sunt de acord cu dl. Burlacu ! Cred ca suntem aproape de aceeasi varsta ( 27 ani in campul muncii (si la comunisti si la capitalisti). Acum sunt in cautarea unui job pentru ca sunt somer. Am lucrat la multinationala, de acolo sunt somer (REORGANIZARE - motive neimputabile salariatului ). Am gandit ca ma pot reorienta catre angajatori autohtoni, insa cel mai rezonabil salariu " oferit " a fost de 6 mil lei, 8 - 9 ore / zi, iar sambata era program de 4 ore - neplatite " de acomodare " ! Ce diferenta ( salariala ) este intre tanarul absolvent de liceu si o persoana care ofera profesionalitate - dupa 27 de ani ? Acesta-i angajatorul roman ! Mergi la interviu cu inima stransa si pleci umilit si dezamagit ! Nu avem personal de resurse umane (recrutori) care sa aiba bunul simt sa te primeasca la interviu la ora programata ( intotdeauna peste 10 - 15 min., ca sunt tare ocupati si vor probabil sa-ti testeze rezistenta la stres )! Sunt o persoana cu sufletul si mintea inca tanara, constitutia fizica este slaba, capacitate de adaptabilitate rapida, fara fite, ifose "ca am prins alte vremuri, sunt mai experimentata si trebuie sa fiu tratata altfel " ! NU, EXCLUS ! Dar bataia de joc a angajatorilor este groaznica !
Voi incerca in continuare sa-mi gasesc ceva de lucru dar dupa cum se pune problema salarizarii inclin sa cred ca nu voi avea curand sansa angajarii !
Aitai Iulia la 22 August 2008, ora 21:23
Ii dau perfecta dreptate d-lui Burlacu. Nu putem toti sa ne facem propria afacere, nu avem resurse, si la salariul nostru din Romania, nici banca nu-ti acorda credite. Si eu am 28 de ani de munca, dar m-am lovit din pacate de o proasta mentalita, mi-am cautat serviciu in alta parte, dar ne izbim de aceeasi problema: aveti o varsta. Si de ce asta?
La noi nu conteaza experienta, conteaza aspectul fizic si, imi pare rau sa spun asta, dar majoritatea patronilor pe asta se bazeaza, nu pe experienta si competenta profesionala. Sa nu ne miram de ce se emigreaza in masa. Multi ar trebui sa-si puna aceasta intrebare, mai ales cei din fruntea tarii. Va multumesc ca ati avut rabdare sa ma ascultati si pe mine.

  Inapoi la articolul Romanii prefera angajatorii locali celor straini

Setari Cookie-uri