Comentarii pe articolul Cu viteza in epoca luminii: Cele mai rapide trenuri din lume


Sistemul Metric

Uhr George Niki la 20 Noiembrie 2007, ora 10:13
Sistemul Metric
Stimata Laura Culita,
Nici nu ai idee ce imi plac mie "romanii" vorbitori de AE (pentru ca pun pariu ca nu stii ce inseamna am sa-ti dezvalui secretul AE=American English). In caz ca nu stii, milele spre deosebire de kilometri, au mai multe lungimi (adica "mila" difera ca lungime!). La care din mile te referi? Mila anglosaxona=1609,31m? Mila austriaca=7585,9m? Mila marina=1852m? Mila geografica=1853,79m? Sau poate mila telegrafica=1855,31m? Nu era mai simplu si in acelasi timp mult mai exact sa scrii viteza in Km/h? Caci, la noi in europa (dar tu poate traiesti in alta parte!) asa se exprima viteza. Fireste, poti folosi si alte unitati de masura (la fel de "destepte" ca si milele!) angstormi/luna sau parseci...
Lasa-m sa ghicesc cu ce nota ai "terminat" la Fizica.
Condrea Ciprian la 20 Noiembrie 2007, ora 10:43
Domnule "Uhr George Niki", comentariul tau nu isi are rostul. Daca nu esti in tema mai bine nu mai vorbi!
Daca vorbim de viteza in mile a unui tren sau a unui automobil niciodata nu se va preciza ce fel de mila este, pentru ca se stie ( o mila in acest caz = 1609 metri). Este ca un stas. Ai vazut vreodata la prezentarea unei masini americane in europa sa spuna ca bolidul prinde 200 de mile anglosaxone?
Deci daca ai obraz ar trebui sa iti retragi afirmatiile de mai sus.
Uhr George Niki la 20 Noiembrie 2007, ora 10:54
Am chiar doi obraji draga domnule Ciprian. Si nu imi voi retrage afiramtiile de mai sus, doar pentru ca autorul a dovedit lene, incompetenta si chiar dispret pentru cititorii sai. Nu indraznesc sa spun ca a dovedit prostie.
"pentru ca se stie" o fi valabil doar pentru tine, - pentru ca tin sa precizez - cei obisnuiti cu unitati de masura niciodata nu fac presupuneri ce tin de..."stas".
PS. Am masina americana in care vitezometrul ESTE EXPRIMAT IN KILOMETRI PE ORA, pentru ca masina este facuta ca sa ruleze in EUROPA. Si este pe MOTORINA!
Ivan Daniel la 5 Ianuarie 2008, ora 01:23
De acord, redactorul trebuia sa ta-si dea mai mult interes si a transforme valorile i sistem metric.

  Inapoi la articolul Cu viteza in epoca luminii: Cele mai rapide trenuri din lume

Setari Cookie-uri