Comentarii pe articolul Al Gore sau drumul de la invins la invingator


Cele 9 erori stiintifice

la 9 Ianuarie 2008, ora 15:46
Cele 9 erori stiintifice
Cele 9 erori stiintifice sunt urmatoarele (traducere dupa Guardian Unlimited):
1.Atolii locuiti din Pacific sunt inundati din cauza incalzirii globale. Nu exista dovezi ale evacuarii acestora.
2.Curentul Golfului (curent cald, care porneste din Atlanticul de Nord si ajunge pana in Europa de Vest) va disparea din cauza incalzirii globale. Conform Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbarea Climei, incalzirea globala nu va duce la disparitia curentului, ci eventual la incetinirea acestuia.
3. Cresterea emisiilor de CO2 coincide exact cu cresterea temperaturii. Desi exista o legatura intre emisiile de CO2 si temperatura, cele doua grafice prezentate de Al Gore -unul cu cresterea emisiilor CO2, altul cu cresterea temperaturii- nu demonstreaza cele afirmate.
4.Topirea zapezii de pe muntele Kilimanjaro are loc din cauza incalzirii globale. De fapt, cauzele nu se cunosc. (In plus, majoritatea zapezii s-a topit inainte de 1936).
5. Secarea lacului Ciad are drept cauza incalzirea globala. Nu exista suficiente dovezi pentru a sustine aceasta teorie.(Apropo, intr-o expeditie in acest lac, biologul Nicolae Botnariuc a descoperit in 1970 cunoscuta alga spirulina...)
6. Cauza uraganului Katrina nu este alta decat incalzirea globala. Nu exista suficiente dovezi care sa sustina teoria.
7. Ursii polari mor inecati in cautarea banchizelor prea indepartate. Un studiu arata ca intr-adevar PATRU ursi polari au fost gasiti inecati, dar din cauza unei furtuni.
8. Recifele de corali din toata lumea se albesc din cauza incalzirii globale. Este dificil de stabilit impactul incalzirii globale, intrucat exista si alte cauze precum pescuitul excesiv si poluarea.
9. Cresterea nivelului marii cu pana la 6 m va fi rezultatul topirii fie a partii de vest a Antarcticii, fie a Groenlandei IN VIITORUL APROPIAT. De fapt, acest lucru se va intampla peste milenii (pentru anul 2100, nivelul maxim de crestere estimat este 59 cm).
Textul in paranteza nu apartine sursei citate.
Petraru Valentin la 10 Ianuarie 2008, ora 08:59
Daca am urmari aceste erori stiintifice mereu si mereu, probabil ca nu vom ajunge niciodata sa preintampinam aceste probleme si poate inca si multe altele. Eu zic sa tragem totusi un semnal de alarma si sa incercam sa protejam pe cat se poate aceasta planeta cu atmosfera ei. Este singura cu adevarat mostenire pe care o putem lasa urmasilor nostri. Si asa cum zice Al Gore, avem tehnologia de a incetini procesul de incalzire si chiar reversiunea acestuia.
Cu stima!
Berestianu Loredana Elena la 10 Ianuarie 2008, ora 15:28
Am vazut filmul si cred ca tot ceea ce sugereaza Al Gore nu este imposibil si ne face bine noua si urmasilor. Nu trebuie sa asteptam sa se intample catastrofa si dupa aceea sa incercam sa remediem. Putem fi disciplinati in privinta mediului acum cand mai avem ce proteja. Asadar ar fi cazul sa incepem prin a fi cu bun simt si a reveni la fapte bune asa cum suntem invatati in cei sapte ani de acasa (nu aruncati gunoaiele oriunde, nu cumparati produse exclusiv chimice, nu defrisati natura inconjuratoare, etc, etc). Si mai ales nu uita sa luati ATITUDINE! Suna frumos dar e tare greu si e numai inceputul!!!SUCCES

  Inapoi la articolul Al Gore sau drumul de la invins la invingator

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile