Comentarii pe articolul Topul miliardarilor americani cu cele mai mari pierderi in 2008


un mod de a privi problema

Marin Ion Marin Ion la 5 Ianuarie 2009, ora 10:41
Imi pare cam rau ca si pe plan mondial asa sunt privite aceste probleme(si desigur ca romanasii nostri iau totul din vest ca atare fara sa gandeasca putin).
Aceasta situatie poate fi privita si din alt unghi.....ca toti cei enumerati sa aiba cu adevarat acele pierderi ar trebui ca ei sa-si vanda actiunile la pretul actual(deci in pierdere)dar ei nu au facut asta...deci de unde pierderea?
Actiunile au variatii desigur...iar cu criza aceasta mondiala acestea sunt mult mai mari...insa, economia(ca de altfel tot ce exista pe lumea asta) se supune unui proces de ciclictate...deci si de data asta(ca si in cazul altor crize economice din trecut)se va ajunge la un punct minim de unde va incepe sa creasca.
In alta ordine de idei, pare destul de impropriu sa zici ca X a avut o pierdere de n mld in cazul in care valoarea de piata a actiunilor sale a scazut...mai ales in cazul in care, intr-o astfel de perioada evolutia actiunilor unei firme, de cele mai multe ori nu are nici o legatura cu rezultatele financiare ale companiei(a se vedea cazul BRD-ului care la un moment dat anul trecut a raportat un profit foarte mare si cu toate astea actiunile au cntinuat sa scada...)

  Inapoi la articolul Topul miliardarilor americani cu cele mai mari pierderi in 2008

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile