Comentarii pe articolul Galeriile de arta: Intre business si pasiune


Despre proprietatea termenilor

Perfect Stranger la 25 Iulie 2008, ora 15:10
Despre proprietatea termenilor
Constat ca articolele d-nei Raluca Stefan ce trateaza cu preponderenta teme legate de "life-stile" & "luxury" abunda de termeni "pretiozisimi" folositi in mod eronat, nerespectand proprietatea acestora. Exemplu: in sintagma "hobby exclusivist" termenul "exclusivist" este folosit in mod gresit. In limba romana cuvantul exclusivist inseamna "care are o atitudine de exclusivism, care manifest exclusivism" , exclusivismul reprezentand "atitudinea celui care refuz s ia n consideratie prerile sau ideile altora" (DEX 1998). Limba romana a preluat acest cuvant din limba franceza ("exclusivisme") unde are acelasi inteles si nu din limba engleza unde adjectivul asemanator din punct de vedere fonetic "exclusive" inseamna valoros, scump, accesibil doar clasei sociale bogate sau inalte.
Consider ca, pentru ca articolele dvs. sa produca efectul apreciativ dorit tocmai in segmentul tintit adica acela reprezentat de clasa sociala cu un statut mult deasupra mediei, ar fi necesara o mult mai acurata utilizare a cuvintelor.
Luca la 25 Iulie 2008, ora 16:38
Intr-adevar termenul dat ca exemplu poate nu este cel mai portivit pentru contextul in care a fost folosit, insa de aici si pana la a spune ca articolele domnisoarei "abunda" in astfel de pretiozitati e cale lunga. Articolul in sine si informatia prezentata mi se par mult mai relevante decat o greseala de utilizare a unui termen, greseala de altfel intalnita din ce in ce mai mult in limbajul comun (a nu se intelege ca incerc sa justific greseala, ci doar incerc sa ofer un soi de circumstanta atenuanta :).
Si nu stiu daca sunt in totalitate de acord cu faptul ca publicul tinta al articolelor legate de "Life Style" si "Luxury" se adreseaza neaparat unei clase sociale cu statut "mult" peste medie. Vorbim totusi de o publicatie on-line menita sa ofere informatii si nu de un site cu obiecte de arta si servicii de lux destinate vanzarii.
Stimata domnisoara Raluca Stefan, putin mai multa atentie la detalii si articole la fel de interesante va doresc!

  Inapoi la articolul Galeriile de arta: Intre business si pasiune

Setari Cookie-uri