Comentarii pe articolul Firmele straine sunt dispuse sa plateasca cu 2.400 euro un inginer roman


Fals

Ing. la 30 Iulie 2008, ora 09:49
Fals
Stau in Franta, am facut studii superioare, lucrez in domeniu mecanic; am prieteni care lucreaza in instalatii (tot ingineri) si va anunt ca cele scrise mai sus in cazul meu si ale prietenilor mei nu se aplica. Ar fii interesant de unde au aparut sumele, sursele in baza carora au aparut sumele. La revedere.
Simona Apostoiu la 30 Iulie 2008, ora 10:45
Lucrez in Germania ca inginer si va pot spune ca sumele vehiculate in acest articol sunt false. Va pot spune ca la momentul de fata este o "foame" de cadre specializate dar salariile nu sunt cele pe care le prezinta doamna respectiva. Salariul unui inginer care vine din Est este in jur de 3300 - 3500 EUR/luna (si poate ajunge maxim la 4500 -5000 EUR/luna - asta dupa mai multi ani lucrati aici) brut si nicidecum net. La impozitele care se aplica aici in Germania ramai cu maxim 2000 - 2300 EUR net pe luna (asta in cazul in care ai un salariu in jur de 4000-4500 EUR brut). Deci, pe viitor documentati-va mai bine cind scrieti articole si nu mai dezinformati cititorii. Pentru ca in urma articolelor voastre multi isi fac sperante ca vor castiga mai bine in Vest, iar cand ajung aici sunt dezamagiti de realitate (cunosc multe cazuri care au venit in Germania cu contracte din Romania prin care sunt platiti cu 500 EUR/luna net in Romania si aici iau diurna 35 EUR/zi si li se plateste cazarea - asa ajung la salariile pomenite in articol, dar dupa maxim 6 luni trebuie sa treaca pe contract German si atunci nu primesc mai mult de 1800 EUR/luna net - adica un salariu de maxim 3300 EUR/luna brut, si trebuie sa se intretina singuri din salariul respectiv si sa isi plateasca chiria singuri).
Cristina Pircalabu la 30 Iulie 2008, ora 12:00
De acord cu comentariul. Recrutez de mai multi ani ingineri pentru Germania si Italia si nu stiu de unde au aparut aceste cifre. Am avut un singur caz in care s-a oferit in Germania 4500/luna brut deci cam 2600 net. In Italia si mai putin.
Alin Dudas la 30 Iulie 2008, ora 12:35
Simona are dreptate, intr-adevar, fiti mai atenti cand vorbiti de "net" referitor la salarii. Cat iti iese "net" din "brut" depinde de multi factori. Salarile sunt platite "brut" iar ca sa-ti ramana "net" 2400 in buzunar, trebuie sa ai de ex. in Germania un salariu brut de 3600 (casatorit, copii) sau minim 4300 (necasatorit, fara copii). Depinde cum esti grupat la impozitul pe salariu, depinde si la ce casa ai asigurarea de sanatate, daca platesti impozit la biserica etc. Un calcul in cel mai rau caz pentru buzunar (necasatorit, 0 copii, asigurare sanatate scumpa, impozit la biserica): 2400 net --> 4500 brut
Si cati angajatori credeti ca platesc un salariu "start" de 4500 ?
Gabriela Coneac la 30 Iulie 2008, ora 17:19
Toata stima pentru doamna care recruteaza personal pentru munca in strainatate fiindca recunoaste si dansa ca salariile sunt "umflate". Parerea mea: este bine sa fii legal oriunde in lume fiindca astfel ai mai drepturi decat cei ce lucreaza la negru. Eu lucrez in UK, am venit prin intermediar, mi s-a respectat contractul pe care l-am semnat de acasa asa ca depinde foarte mult de tara in care lucrezi si un pic de noroc. Multa bafta celor ce pleaca sa lucreze in strainatate !
Radu Dan Radacina la 30 Iulie 2008, ora 19:27
Nu stiu de ce mai comentam daca informatiile care ne sunt furnizate in Romania sunt corecte sau nu; ce sa spuna saraca editoare despre informatii din strainatate, cand noi nu putem furniza informatii exacte despre indicatori economici din tara noastra.
Oricum, nu conteaza numai salariul in cariera, ci si mediul si mai ales mediul social, de viata. Prefer sa traiesc cu 1800 Euro in Germania insa sa stiu ca mi se recunosc niste drepturi elementare, decat sa castig 3000 Euro in Romania si sa traiesc in compromisuri si pentru un loc de parcare, scoala copil, etc. Prietenii stiu de ce...
In rest, va urez numai bine tuturor pe unde va aflati si fiti oameni pentru voi si pentru constiinta voastra.
Dan (fost salariat in Germania, actualmente nedumerit in Romania).

  Inapoi la articolul Firmele straine sunt dispuse sa plateasca cu 2.400 euro un inginer roman

Setari Cookie-uri