Comentarii pe articolul Firmele straine sunt dispuse sa plateasca cu 2.400 euro un inginer roman


Articolul este de fapt reclama mascata

Geza Pasztori la 30 Iulie 2008, ora 12:22
Articolul este de fapt reclama mascata
Pentru firma ACORD daca o fi existand si pentru firmele de recrutare in special.
Un singur exemplu, in Cipru, din cate stiu eu, un bastinas (nu cu studii superioare) castiga 800-900 de euro. Atunci orice imigrant o sa ia maxim 70 % din venitul normal adica vreo 500 de euro, asta in cazul cel mai fericit. Si mai e si concurenta mare, Ciprul e plin de filipinezi, de exemplu, care au pretentii mult mai mici si fac si pentru 200 de euro o munca de 500. E totusi o exceptie, in constructii, pentru 16-18 ore lucrate zilnic se poate lua 1200-1300 de euro.
Oricum "plecatul prin firma de recrutare" este cel mai des o pacaleala, in general firmele urmaresc numai sa iti ia comisionul/comisioanele, si dupa aia te lasa foarte usor cu ochii in soare. Firmele de intermediere nu prea isi mai au rostul, in conditiile in care suntem cetateni UE si putem sa ne deplasam pe tot teritoriul UE fara restrictii, putem sa mergem personal la orice negociere si sa acceptam sau nu personal, nu prin tot felul de "agenti" conditiile de lucru si retributia aferenta.
Eu asimilez agentii de plasare forta de munca, cu agentii imobiliari.
Teoretic ei ar trebui sa ajute atat cumparatorul cat si vanzatorul sa ajunga la un pret just al bunului, dar de fapt tot ce urmaresc este comisionul lor sa fie cat mai mare, fara a tine seama de clienti. Cam asta fac si marea majoritate a firmelor romanesti de plasare forta de munca.
In rest cei care sunt buni in meseria lor, cu sau fara studii superioare, chiar aproape nici nu conteaza, o sa fie apreciati si platiti si in tara si peste hotare, iar ceilalti nu au decat sa se descurce cum pot.

  Inapoi la articolul Firmele straine sunt dispuse sa plateasca cu 2.400 euro un inginer roman

Setari Cookie-uri