Comentarii pe articolul Seful ING Fond de Pensii si-a dat demisia


Depre pensiile ING

Jony Onyx la 1 August 2008, ora 08:19
Depre pensiile ING
Oricum eu nu am incrdere in fondurile de acest gen si in plus mi se pare o absurditate ca limita de varta pentru pensionare in Romania la barbati sa fie 65 de ani cand speranta medie de viata (pentru barbati in Romania) este de doar 66. Care este probabilitatea ca un barbat din Romania sa iasa la pensie la 65 de ani? Mica. Dar care este probabilitatea ca dupa ce ai iesit la pensie la 65 de ani sa mai traiesti inca 20 sa-ti mananci pensia? Insignifianta ! Deci noi ce facem? MUNCIM CA PROSTII !
Adela Vacaru la 1 August 2008, ora 14:38
Daca sistemul pensiilor private nu ar functiona, nu ar fi fost aplicate in lume. Sunt si oameni destepti printre clientii bancilor. Daca nu le-ar fi convenit, credeti ca ar fi acceptat situatia? Pensiile private in vest, de exemplu, nu sunt de o zi, de alta, ci au ani buni pentru ca functioneaza. Atunci sa ne gandim bine, inainte sa judecam. Si nu muncim ca prostii, dimpotriva, incepem sa muncim eficient si cu cap, nu ca si pana acum. Sa ne gandim si la asta.
Radu Vasilescu la 1 August 2008, ora 21:05
O pensie suplimentara nu se poate obtine decat din sumele pe care le econsomisim pe perioada vietii active si conform acestui principiu tot ce economisim ne va face viata mai usoara mai tarziu. Un lucru este cert cine nu economiseste este clar ca nu va avea o pensie suplimentara. Cei care vor economisii este sigur ca vor beneficia de o pensie fie ea mai mare sau mai mica in functie de evolutia pietelor financiare internationale.
Camelia Buta la 1 August 2008, ora 23:22
Clar ca functioneaza! Dar e foarte important ce societate alegi si sa te uiti cam in ce investeste societatea respectiva. Sigur sunt profitabile doar pe termrn lung! Varsta de pensionare creste peste tot in Europa.
Marta Lefter la 17 August 2008, ora 15:45
Este logic sa creasca varsta de pensionare atat timp cat speranta de viata creste. Sa nu uitam ca aceasta speranta la femei este de 82 de ani iar la barbati de aproximativ 75-80 de ani. Este o diferenta mare intre ceea ce era acum treizeci-patruzeci de ani si astazi. Si posibilitatile financiare sunt altele.
O investitie intr-un astfel de fond pare rezonabila si chiar recomandata. Ele fac anumite investitii pe care un fond de stat nu si le permite (investitii ce comporta un anumit grad de risc insa). Supravegherea evolutiilor fondurilor personale investite este necesara. Sunt de fapt un sistem de ecomonomisire pe termen lung si de care ar trebui sa tinem seama. Nu avem deocamdata experienta in ceea ce priveste aceste fonduri de pensii private dar vom creste odata cu ele, si ele odata cu noi! Deci, sa investim!

  Inapoi la articolul Seful ING Fond de Pensii si-a dat demisia

Setari Cookie-uri