Comentarii pe articolul Notarii, despre cum poate fi instrainat dreptul de proprietate asupra unui imobil


Dorim o explicatie logica !

Elena la 1 August 2008, ora 11:03
Dorim o explicatie logica !
De ce onorariile notarului sunt direct legate de valoarea imobilului ? Notarul efectueaza anumite operatiuni si strict pentru asta ar fi corect sa se solicite onorariul. Nu cred ca poate cineva sa justifice logic onorariile aberante care si le-au auto-fixat. Dar oare ce e logic, cand e vorba de "Casta" !
Simona la 1 August 2008, ora 15:48
Cred ca ar trebui ca interesul nostru sa fie indreptat asupra reducerii drastice a valorii onorariilor notarilor -in prezent exagerat si nejustificat de mari - si nu asupra legalitatii sau nelegalitatii contractului incheiat in forma neautentica! Asa cum a spus Elena, aceasta casta a notarilor si-a fixat singura niste onorarii exorbitante, nimeni nu-i controleaza , iar toate acestea nu fac decat sa descurajeze pe cei implicati in vanzarea-cumpararea de imobile de a incheia legal actele respective deoarece nu-si mai pot permite dupa ce au platit pretul imobilului achizitionat -oricum mult prea mare in Romania- sa mai plateasca si o caruta de bani notarului. Cred ca aici ar trebui intervenit: reducerea onorariilor notariale!
Busecan Maria la 1 August 2008, ora 21:32
Pentru simplul fapt ca pune o stampila pe un contract listat dintr-un computer iti ia bani de ti se face rau cand auzi suma. Statul le permite si nimeni nu-i poate combate. Cand cineva a gasit o alta cale (dupa mine perfect legala prin hotarire judecatoreasca) repede sar cu explicatii contra. Simt ca le fuge pamintul de sub picioare. Sint intr-adevar o casta unde nimeni nu poate patrunde decat ei, membrii familiilor lor. Avocatii nu au facut aceleasi studii juridice ca si ei? De ce o semnatura a unui avocat valoreaza mai putin de cat a unui notar?
Sandu la 13 Martie 2009, ora 18:57
trebuie sa insistam pe orice cale pentru ca onorariile lor sa fie schimbate.Normal este sa fii platit pentru lucrul pe care il faci.In cazul notarilor mai ales ,valoarea imobilelor nu are nici o legatura cu tarifele pe care le practica.

  Inapoi la articolul Notarii, despre cum poate fi instrainat dreptul de proprietate asupra unui imobil

Setari Cookie-uri