Comentarii pe articolul Intercapital recomanda `buy` pentru BRD si Banca Transilvania


Mai mult decat in orice banca

Dan la 6 August 2008, ora 16:53
Mai mult decat in orice banca
+38% pe termen de doi ani reprezinta mai mult decat orice dobanda actuala, trecuta sau viitoare oferita de orice banca din Romania.
Sa nu uitam ca dobanzile sunt variabile, iar in calculul randamentului trebuie neaparat incluse comisionele de administrare ale contului si cele de retragere numerar.
Chiar fara aceste comisioane, in doi ani, e absolut imposibil sa depasesti un randament de 20%. Asta daca nu cumva BNR micsoreaza dobanda de politica monetara in decursul acestui termen, caz in care scade si dobanda la depozit, iar 15% devine un randament exceptional pentru un depozit.
Andrei Petre Popescu la 6 August 2008, ora 17:58
O recomandare de buy in piata bear este o prostie. Deci 20 % in banca cu risc 0 > un posibil 38 % in bvb cu risc de - 60%. O piata bear semnifica o deteriorare a economiei unei tari. Chiar daca in Romania aparent nu exista aceasta corelatie bursa- economie, sansele ca bvb sa inceapa sa creasca in timp ce restul burselor scad este o utopie. Si sa nu uitam ca pana acum BNR a crescut dobanda pentru a face fata inflatiei. Deci si dobanda la banci va urma aceeasi directie.


Alex la 6 August 2008, ora 18:12
1) NU e adevarat ca "restul burselor scad". Spre exemplu, bursele asiatice sunt acum la maximul ultimelor 3 luni de zile.
2) Bursa slovaca a atins maximele istorice anul acesta (da, da, cand "restul" burselor scadeau!). Slovacia are un ritm de crestere economica asemanator Romaniei, iar aberatia lipsei de legatura dintre bursa si economie nu poate tine la nesfarsit, nici macar la Bucuresti.
3) Riscul exista in orice investitie. Risc de -60% exista doar daca iti lasi banii pe capota masinii. Tranzactiile de cumparare ale persoanelor initiate, vizibile pe BVB, arata cum percep insiderii echilibrul risc-oportunitate.
Mihai Potvaschi la 6 August 2008, ora 19:00
Nu cred ca e ok sa cataloghezi o recomandare de buy drept o prostie si asta pentru ca fiecare are dreptul la o opinie. Am vazut multe recomandari de buy de la inceputul anului prin presa. Cred ca astfel de recomandari sunt facute pe baza unor elemente fundamentale care nu tin de evolutia indicilor bursieri si poate ar trebui citit tot raportul inainte de o astfel de concluzie. Poate ca e bine sa stii catre ce sa te orientezi cand prinzi un trend de crestere, dar fiecare cu parerile lui. Eu personal adun mai multe opinii inainte sa cumpar vreo actiune. O piata bear nu arata intotdeauna o deterioarare a economiei...
Andrei Petre Popescu la 7 August 2008, ora 17:24
Of of speranta asta o sa ne ingroape pe toti. Poate ca am exagerat catalogand recomandarea drept o prostie. Asa este, au fost multe recomandari de buy de la inceputul anului. Cat a pierdut BET-ul de la inceputul anului ? M-am saturat de brokeri disperati care refuza sa spuna adevarul: nu cumparati te termen lung! De ce as cumpara BRD la 20.00 cu tinta + 20% in 2 ani cand pot sa cumpar BRD la 17.5 sau la 15.00 sau la 10.00 ? Credeti ca nu este posibil sa ajunga BRD la 10.00 in urmatorii 2 ani ? Adevarul este ca pe brokeri i-a luat valul de anul trecut cand castigau +50 /+100% in cateva luni si acum au ramas pe uscat fara clienti, si tot o tin oabla cu recomandari de buy... pe 2 ani, pe 5 ani pe 100 de ani...
Uite recomandarea mea: faceti exact pe dos cum scriu "marii" analisti in tot felul de rapoarte destepte. Rapoartele sunt facute corect, nu zic, dar sunt complet depasite la momentul aparitiei ! Si chestia cu analiza fundamentala - jucati fiecare cum vreti pe banii vostrii.
Mult noroc !

  Inapoi la articolul Intercapital recomanda `buy` pentru BRD si Banca Transilvania

Setari Cookie-uri