Comentarii pe articolul Tepe cu asigurari 'pe viata'


tepe cu asigurari ing - activ plus

Zaharie Constantin la 13 August 2008, ora 16:38
Tepe cu asigurari ING - ACTIV PLUS
Am incheiat in anul 2003 o polita de asigurare Activ Plus de la ING care in scrisoarea de prezentare spune printre altele: "optiunea dvs pentru acest plan financiar va permite realizarea unei investitii eficiente, care sa va asigure ACUMULAREA pe termen mediu si lung a unor fonduri suplimentare" si iata-ma's la 5 ani de la semnarea contractului in situatia de a primi mai putin cu aprox. 10 % decat am investit; si asta in conditiile in care am achitat si fonduri suplimentare pentru investitii. Asa ca, "Uniturile -initiale-, -de acumulare-, -de investitii-, si - de loialitate-(SIC) au ajuns de tot rasu - plansu.
CONCLUZIA mea: daca nu mori nu ai cum "sa beneficiezi" de asigurari de viata sau de acumulare. Pentru conformitate - va stau la dispozitie cu detalii suplimentare, reale si concrete.
Achim la 8 Ianuarie 2009, ora 15:57
Eu am incheiat o asigurare de viata ACTIV la ING in anul 2001, pana in prezent am platit primele de asigurare in valoare de 7000 RON si acum am constatat ca deja mi-au fost retinute taxe lunare de administrare si comisioane( cheltuieli initiale) in jur de 1400 RON.
Toate aceste date nu sunt prezentate de agentul de asigurari inainte de incheierea asigurarii, nu au fost prevazute in contract taxe lunare de administrare a politei de 3 URO lunar iar cererea de asigurare pe care am completat-o nu mi-a fost inmanata decat dupa 8 ani la solicitarea mea.
Am depus in prezent reclamatie la Comisia de supravaghere a asigurarilor si am de gand sa dau in judecata firma de asigurari deoarece nu m-a informat inainte de incheierea asigurarii de taxele si comisioanele practicate, nu mi-a predat cererea de asigurare asa cum prevede legea, a introdus aceste taxe si comisioane ulterior incheierii contractului ( dupa trei ani au aparut aceste taxe si comisioane pe spatele situatiei contului).
Este intradevar o mare teapa cu ING deoarece nu-ti spun toate aceste date inainte de a incheia asigurarea, nu-ti prezinta o situatie financiara pe care sa o intelegi( cat depui si cat mai ramane in contul tau, in schimB trec foarte multe date privitor la unituri de nu intelegi nimic) IAR LA SFARSITUL PERIOADEI TE TREZESTI CA AI DEPUS FOARTE MULTI BANI DIN CARE NU MAI RECUPEREZI DECAT O PARTE CU TOATE CA AGENTUL ITI PREZINTA NUMAI BENEFICII IN URMA UNEI ASEMENEA ASIGURARI.
Astept sa fiu contactat de persoanele care au avut astfel de cazuri pentru a vedea daca a fost cineva care i-a actionat in judecata si a avut castig de cauza
Un Asigurat la 27 Februarie 2009, ora 17:18
Si eu am fost pusa in situatia lui Achim, respectiv am cotizat aproape 3 ani si se acumulase o suma de aproximativ 2.800 ron. Din mometul in care nu am mai cotizat la ING Asigurari, deoarece am cunoscut alte 2 persoane care si-au luat tepe cu astfel de asigurari, au inceput sa ma tot sune , dar nu au reusit sa ma convinga ca sa continui platile.
Ulterior am primit instiintare ca mi s-a reziliat contractul si ca valoarea de rascumparare este doar de 900 ron, adica atata mai pot recupera din aceasta suma. Am facut o adresa la ei si m-a sunat o cocoana sa-mi explice ca de fapt sunt niste comisioane foarte mari care se retin si ca este "foarte normal" sa imi recuperez doar aceasta suma.
Oricum sunt dispusa sa merg mai departe, chiar daca nu e o suma uriasa, dar nu vreau sa fim inselati de niste institutii care practica niste comisioane ascunse si efectiv se folosesc de banii 'asiguratilor" si cand este vorba de despagubiri se eschiveaza.
Sumomanu la 5 Martie 2009, ora 23:38
Pot confirma, am luat si eu tzeapa cu ING.
Stiti ca pe toate hirtiile pe care le am de la ei ,semnaturile reprezentantilor ING sint SCANATE, adica actele respective sint nule ?Nu exista nici macar o semnatura in original.
Feriti-va cit nu e prea tirziu.
Mihnea la 21 Martie 2009, ora 20:25
Toate aceste asa numite "tepe" se intampla de cele mai multe ori din urmatoarele motive:
1. clientul nu citeste conditiile contractuale anterior semnarii contractualui de asigurare si nu cere detalii despre ceea ce nu ii este clar.

2. in Romania, datorita lipsei de educatie financiara a celor mai multi clienti, acestia compara o asigurare de viata -fie ea si cu componenta de investitie- cu un depozit bancar, ceea ce este total eronat.
Scopul principal al unui asemenea plan financiar este protectia financiara a persoanei asigurate si a dependentilor.
Evolutia unui fond de investitii, fie el ING, Allianz, AIG, etc...nu este liniara ci sinusoidala, influentata direct de evolutia instrumentelor financiare in care investeste fondul respectiv.

3. valoarea de rascumparare in cazul rezilierii unui contract de asigurare este dependenta de:
- momentul rezilierii (anul de contract) -cu cat rezilierea este mai "timpurie", cu atat diferenta intre primele de asigurare platite pana in acel moment si valoarea de rascumparare, va fi mai mare -valabil pt toate companiile de asig de viata, oriunde in lume.
- nivelul de protectie
- evolutia fondului de investitii
Ca orice contract reziliat inainte de maturizare, suporta penalitati.

4. clientii scapa din vedere faptul ca daca anterior intentiei de reziliere ar fi suferit un eveniment asigurat (ex: deces), asiguratorul ar fost obligat la plata indemnizatiei de asigurare prevazuta in contract, chiar daca contractantul ar fi platit anterior o suma mult mai mica decat indemnizatia de asigurare pe care ar fi urmat sa o incaseze beneficiarii.
Pana la urma se numeste tot treaba romaneasca. Daca s-ar putea, ar fi minunat sa fii si full de protectie...sa castigi si o caruta de bani...si daca te superi sa iti iei si toti banii inapoi cand vrei tu...si sa mai si faci de ocara firma de asigurari la care ai avut contract.
Ori aceste companii de asigurari, fie ca se numesc ING...AIG...Allianz... AVIVA... desfasoara cam acelasi tip de contracte peste tot in lume, cu aceeasi matematica actuariala care sta la baza calcularii valorilor de rascumparare in cazul rezilierii unui contract de asigurare.

Diferenta dintre noi si cei cu "istorie" in asigurari este ca pt ei este logic sa fii penalizat daca nu iti respecti contractul pe cand la noi..huuuu, iaca hotii.
C-Tin Rahau la 6 Aprilie 2009, ora 20:40
In decembrie 2003 am incheiat o polita de asigurare - pensie merit. Dupa 5 ani de cotizare aveam in cont doar 3200 ron (cotizare lunara de 110 ron in anul acesta, plecand cu o cotizare lunara de 65 ron in 2003; am ales varianta de cotizare cu compensarea inflatiei de la an la an). Am reziliat contractul la sfarsitul lunii trecute, recuperandu-mi din valoarea totala aproape 2400 ron. Practic am pierdut cu aproximatie o treime din banii investiti, fara a pune la calcul dobanda care s-ar fi luat pe acesti bani daca i-as fi depus la banca. Pentru mine fost o adevarata lectie de viata. Nu mai am incredere in asigurarile de viata practicate de firmele de asigurari de viata din Romania.
Andra la 15 Iunie 2009, ora 20:46
ciudat, eu am asigurare la ING din 2001, am platit cam 19000, iar in cont am deja 2400, cresterea fiind vizibila mai ales in ultimile 2 luni. din ce-am citit, majoritatea nemultumitilor au reziliat contractele dupa doar 3, 4 sau 5 ani. dar cand ati incheiat asigurarea, la ce v-ati gandit, fratilor? pe ce perioada a fost incheiata? sau vreti imbogatire peste noapte? pt.asta exista loteria! Mihnea, ai mare dreptate, iar asigurarile nu sunt pentru oricine...., incep sa cred ca mai ales pentru romani nu sunt.
Sergiu la 12 Iulie 2009, ora 19:13
ma bucur ca ati deschis astfel de subiecte.
si eu am un contract Activ Plus pe o durata mai lunga de timp, pe care am atasat si asigurari de spitalizare si interventie chirurgicala.
Nu stiu ce informatii ati primit voi cind ati incheiat contractele, dar eu am stat spitalizat si am primit o suma de 900 lei pe spitalizare, iar din ianuarie 2009, am fost incadrat in grad de handicap in urma bolii pe care am dobindit-o, iar ING mi-a preluat plata primelor contractului.
E bine sa va informati ce ati dorit de la contractele pe care dumneavoastra le-ati incheiat.
Nici eu nu am crezut in aceste asigurari si adevarul e ca abia asteptam sa vad daca voi fi despagubit.
E bine sa aflam si de la altii care au primit bani si de ce i-au primit.
Cel putin fata de mine ING si-a onorat obligatiile.
Cetatean Carmen la 27 Iulie 2009, ora 09:03
Referitor la cele scrise de Mihaela. Diferenta dintre noi si cei cu "istrorie" in asigurari este faptul ca poti fi penalizat pentru un contract ale carui conditii le-ai cunoscut inainte de incheierea lui valabila. Firmele de asigurari din Romania, prin reprezentantii lor, uita cu intentie sa precizeze unele conditii ale contractului, tocmai pentru a determina asiguratul sa incheie contractul,viciindu-i astfel consimtamantul. Potrivit Legii 136/1995, reprezentantii firmelor de asigurari sunt obligati sa informeze in scris viitorul asigurat, inainte de incheierea contractului, despre toate conditiile si anexele acestuia.
Dan la 27 Iulie 2009, ora 10:14
Eu am platit timp de 7 ani si am calculat la cursul euro din momentul in care faceam plata, a reiesit ca am platit 2100 de EURO. Acum la aniversare daca impart valoarea portofoliului la cat e euro de abia ies 1000 de EURO.
Si anul trecut am calculat cand inca nu era criza si dupa 6 ani platisem cam 1800 de Euro si luam cam 1200 Euro. Dati-mi si mie un sfat, ce sa fac? Imi este frica sa mai platesc inca 8 ani daca merge tot asa. Iar acum ca sa platesc in continuare chiar este un efort semnificativ pentru mine. Sunt foarte suparat pe ING Asigurari. Cred ca sefii de acolo si au dat niste prime de merit pe chestia asta!
Gabimaris la 14 August 2009, ora 10:58
...de fapt cei care cumpara asigurari o fac din diverse motive, apoi aceste motive isi pierd importanta in timp pe sistemul "nu am murit, nu am avut niciun accident, nu am suferit nicio operatie - vreau aceeasi suma in cont"; ceea ce nu retin ei este faptul ca aceste clauze costa (compania nu preia aceste riscuri gratis), iar banii pe care ii dam pe clauze nu ii mai regasim in cont, bineinteles. Apoi este normal sa platesti si niste comisioane atata vreme cat beneficiezi de un serviciu de acest tip, banii investiti au si o dobanda, dar rezilierea muuult inainte de finalul prevazut al contractului aduce cu sine penalizari corecte, dar cei porniti NU INTELEG firescul acestui demers! Asta e, pacat este ca multi reziliaza contracte si raman dezamagiti doar din cauza lor...nu au fost suficient de motivati sa duca la bun sfarsit treaba pe care au inceput-o, contractele pe care la inceput le-au semnat gandindu-se la ei, la cei dragi, la ce lasa in urma, la cum isi asigura iesirea din peisaj la sfarsitul vietii etc etc! Mare pacat! Totul tine de educatie!
Dan la 19 August 2009, ora 13:26
De acord ca sunt costuri cu acoperirea la riscuri. (bani care nu merg pe acumulare).
De acord cu comisioane de administrare. (bani care nu merg pe acumulare)
De acord cu maturizarea contractului. (pierd 20 % din valoarea portofoliului in caz ca retrag banii acum)
De acord cu educatia, mai bine zis lipsa ei.(speculata si de ING, printre multi altii)
Valoarea portofoliului pe care l detin la ING este mai mica decat valoarea banilor care s au dus strict pe investitii. Eu nu mai am nicio putere asupra acestor bani. Daca ma retrag, pierd destul. Daca merg inainte, platesc in continuare fara sa am vreo garantie. Sunt la mila ING ASIGURARI, nu am ce face decat sa ma rog sa fie un INVESTITOR MAI BUN. Din pacate, in Romania nu exista specialisti care sa analizeze obiectiv activitatea acestor societati, analize pe baza carora, eventual, sa putem lua niste decizii.
Vali la 8 Septembrie 2009, ora 17:18
eu fac luna viitoare 2 ani de cand am incheiat contractul cu ING
de curand am auzit mai multa lume ca ar fi tzeapa asa ca am deschis mai bine ochii si am constatat ca desi contractul mi-a fost prezentat ca o pensie privata este de fapt o asigurare gen pensie.
ideea e ca in 2 ani am depus 3600 de lei si mi s-a spus ca in cont mai am 3200 lei si ca daca reziliez contractul voi primi mai putin cu 30-50% din suma.
credeti ca dac mai cotizez 20 de ani, la sfarsitul perioadei voi fi in castig cu ceva?
ca daca ma luaiti cu faptul ca nu am educatie financiara si ca nu tre sa doresc sa castig ceva, atunci pentru ce dau luna de luna din munca mea 150 lei la ING?
eu muncesc pentru banii acestia si apoi li-i dau lor.
eu o vad ca pe o tzeapa!!!
si o sa sfatuiesc si pe altii sa nu pateasca precum mine.
Buzarnescu Liliana la 17 Septembrie 2009, ora 17:04
eu am cotizat 2 ani total al 4000 . cand am intrebat ce suma sa adunat surpriza 3200 iar daca ma retrag primesc 2200 rest de bani cica am platit hrtia cerneala etc in conditiile astea cine mai plateste bunica vreu sa ma retrag decat sa platesc 25 ani si sa iau nimic liliana
la 1 Iunie 2010, ora 20:34
Felicitari Lui Mihnea si lui Gabimaris pentru ca ei sunt oameni intradevar educati si poate oameni care sunt consultanti de asigurari si stiu cum functioneaza asigurarile. Ideea e ca am mai vazut DOAR o sing pers care a laudat asigurarea de viata ,in rest toti sunt niste prost informati, ca sa nu le zic altfel, pentru ca sincer le pare rau ca au cotizat cativa ani si ei deja vor profitul. Insa omit o chestie: ASIGURAREA ESTE UN PRODUS FINANCIAR IN SPECIAL PENTRU PROTECTIE, SI SE FACE PE TERMEN MEDIU SI LUNG, ADICA UNDEVA DE LA 15 ANI IN SUS. Adica profitul il vor vedea in a doua parte a contractului, nu in partea de inceput cand costurile sunt mai mari. Si apropo EXISTA COSTURI, ca de altfel in toata lumea, pt ca nu red ca exista cineva pe lumea astya care sa OFERE CEVA GRATIS. Daca estista, chiar as vrea sa stiu CINE SI CE.
Si in plus cine isi doreste investitii, exista banca, bursa , programe de investitii. Scopul asigurari de viata este PROTECTIE, si dupa cum se pare oamenii care au avut contracte si le-au reziliat, se pare ca isi doreau sa MOARA ca sa vada de dincolo ce bune sunt ASIGURARILE care i-au protejat familia in urma disparitiei lui si ca ce destept a fost ca si-a iubit familia atat de mult astfel incat a putut face efortul financiar de 150 ron, si alte sume... Si sa vedeam atunci ING sau alte companii de asigurari mai erau niste hoti sau niste binefacatori. ALLLOOOO... COMPANIA DE ASIGURARI NU ESTE O INSTITUTIE DE BINEFACERI, OK??
Raz la 19 August 2010, ora 20:51
stiti unde dadeam eu profitul inainte de a primi serviciul?
Alexandru la 29 August 2010, ora 22:19
Orice investitie de bani trebuie sa aduca un profit cat de mic, luna de luna, chiar si de 1-2%, inclusiv la asigurari de viata atasat la un program de investitii. Este o mare momeala, teapa, programele acestea de investitie pentru ca in fond doar asigurarea de 15-20% din suma platita are valoare, restul de 80% e un risc si aproape la sigur ca e pierdere de bani. Nu sfatuiesc pe nimeni sa se implice in astfel de momeli cu investitii. Daca-ti trebuie asigurare, fa-o, si atat, restul investitiei e simplu hazard.
Olimpia la 16 Septembrie 2010, ora 09:28
Imi pare rau ca s-a ajuns la situatia asta ingrata.nu ma gandeam ca dna rada poate fi asal-a sunat pe sotul meu si m-a denigratca nu sunt buna de nimic, ca nu am randament (au cei care nu au fost DELOC la sediu)in conditiile in care in prima saptamana de concediu a Roxanei eu am asigurat serviciul la telefon, am incheiat o asigurare si alte 4 sunt la stadiul de Fan cu siguranta nu se vor mai incheia.
Dupa o luna in care am ajuns de 2 ori la urgenta , in care am facut km zilnic, am vb la peste 200 de pers de produsele ING, am cumparat buchete de flori, cutii de bomboane (nu poti merge in casa omului cu mana goala) am fost platita cu 300 RON RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Am cerut explicatii pe care nu le-am primit, dna Rada este foarte furioasa pe mine ca nu am adus o chitanta la timp, in conditiile in care dansa 2 saptamani a fost plecata la cursuri.in consecinta am depus sesizare la ITM nr 8714/15.09.2010. Pentru ca satelitul Botosani nu are personalitate juridica controlul va incepe maine la Suceava.
Daca pana in data de 20.09.2010 nu primesc diferenta pana la salariul minim pe economie, am consultat un avocat si vom depune plangere la Parchetul Botosani si vom cere si despagubiri morale.
Am sansa 100% sa castig, depun copia contarctului cu ING, copiile actelor medicale emise de UPU Botosani.
Ae fi multe de spus..
Dovada ca Dumnezeu ma iubeste, de pe 15,09. Am un loc de munca nou cu 1200 RON/lunanu bataia de joc de la ING. Inca o davada la dosar, e scris negru pe lab, ca dl Simion ne-a spus la curs ca primele 3 luni primi 700 RON/luna indiferent de activitate .in baza asta am imprumutat bani si nu am avut sa-I inapoiez, traind cele mai rusionoase momente din viata mea.
Am fost singura prezenta zi de zi la curs, am luat punctajul maxim, am fost ZILNIC la sediu.dar se vede ca ING nu apreciaza valoare.
Va doresc numai bine si mult succes!
Oarecare la 17 Septembrie 2010, ora 15:31
ptr mihnea - "contractul trebuie sa fie clar , nu , mai ales daca nu esti jurist , si mai ales sa fie de buna credinta - adica sa fie specificate taxele si comisioanele nu ??? - ia cititi mai jos :

in "contractul" ( nu am decat o cerere semnata de mine si "conditii generale" si "conditii specifice" cu stampila si semnaturi la copiator de la ing) iregistrat la ing cu nr. 72484229 ( spun ei ) apar clauze abuzive privind taxele si cheltuielile :
la solicitarea cate ing inregistrata la ing cu nr ops/inv/15251/07.06.2010 , ca asiguratorul sa puna la dispozitia asiguratului ( a mea ) intr-o maniera clara si fara echivoc toate datele privind taxele , comisioanele si cheltuielile ce pot aparea :
1. lista completa a acestor taxe / comisioane / cheltuieli
2. justificarea acestora
3. valoarea lor si modalitatea de calcul ( procent sau valoare fixa si moneda in care se exprima )
4. modalitatea si termenele in care se pot in care se pot modifica aceste costuri

prin insusi raspunsul primit se confirma implicit si totodata si direct ca
1. nu exista in contract modalitatile de calcul
- deoarece sunt detaliate in raspuns si lipsesc total in contract

2. clauzele abuzive (in ghilimele este raspunsul ing, iar langa este comentariul meu):

a. "art 7 calculare pretului unui unit , este calculat pe baza pretului de vanzare , pretul de cumparare depasind cu un anumit procent " -clauza abuziva - procentul ce apare in raspunsul ing , cel de 5% nu apare in contract si nici modalitatea de modificare a lui !!!
b."modalitatea de modificare a taxelor - asiguratorul isi rezerva dreptul de a modifica cuantumul (suma sau procent) taxelor si cheltuielilor aferente politei de asigurare conform conditiilor contractuale"- deci unilateral are dreptul de a modifica aceste taxe si comisioane , in conditiile contractuale nefiind reglementate aceste modificari
c."taxa de administrare a programului de investitii art.6 : asiguratorul va deduce din valoarea fiecarui "program de investitii ing unit linked o taxa de administrare direct legata de costurile de gestionare a programului. aceasta taxa va fi dedusa esalonat cu ocazia fiecarui proces de evaluare" - articol abuziv deoarece nu se specifica nici cuantumul si moneda sau procentul si nici perioada de existenta a valorii aplicate si nici modalitatea si procedeul de schimbare a acestei taxe !!
d.desi exista capitol distinct " cheltuieli si taxe" in care apar doar 3 , apar si alte cheltuieli si taxe in alte articole .
e."art.15 incetarea unilaterala si rascumpararea totala "- art15.3 face trimitere la art.13.6 care face trimitere la art.13.3 - si acesta este foarte vag - modalitate abuziva de a disimula clauze abuzive
f. "taxa de administrare a politei -3 euro ... acopera cheltuielile fixe legate de administrarea fiecarui contract ..." - clauza abuziva - nu apare in contract si mai mult , taxele ing catre stat sunt in moneda statului ( lei ) iar ing percepe in euro ???

fiind o companie "emblematica " pe aceasta piata ,
1. sa se ia masuri "publice" pentru a modifica toate contracte abuzive pe care le au in derulare
Stefan la 23 Septembrie 2010, ora 18:21
ING ,nu este nici o tzeapa, stati linistiti. sunt doar vorbe
Geta Budur la 8 Noiembrie 2010, ora 19:43
daca ce am citit aici este adevarat,puteti sa va considerati mai putin cu un membru in colectiv....pt ca unde-i stau picioarele acolo-i va sta si capul lui alexandru.doamne ajuta sa nu fie nimic adevarat mai alres treaba cu comisioanele de care nu mi-a zis nimic.
Radu la 17 Decembrie 2010, ora 14:35
Orice produs de la ING Asigurari este TZEAPA clara !!!! v-o spune cineva
care dupa 10 ani de cotizare la unit link , NU a castigat nimic , dimpotriva ,
sunt pe minus , nici macar inflatia nu este acoperita , se pierd bani la greu ,
in timp ce ei isi trag comisioanele nerusinate !!!!!
Diana Popa la 30 Decembrie 2010, ora 02:12
O asigurare cu investitie presupune ca doar o parte din banutii pe care ii punem in fiecare luna in cont se aduna, iar restul se duc pentru a acoperi asigurarea de viata (treaba fiecaruia daca vrea sa dea 50 lei ca sa fie sigur ca are acoperire in cazul in care pateste ceva!!!). Fiecare ar trebui sa stie cam ce a semnat (asigurare de deces, accident, invaliditate sau spitalizare, sau doar unele dintre ele).
Din cei 160 lei pe luna pe care ii platesc eu, aprox 50 se duc pe asigurarea de viata si daor ceilalti 110 se aduna in cont. Si daca va ajuta cu ceva, la nici un an de cand am inceput sa cotizez, am avut un accident de masina si am avut o operatie de urgenta la un plaman. Dupa doua saptamani am primit de la ING 4200 lei. Personal, am incredere. Dar totusi, cereti sa vi se explice clar tot ce e acolo, ca sunt informatii multe, cu care nu suntem obisnuiti si e normal sa nu le putem asimila rapid.
Si daca se duc 50 lei doar ca sa fii sigur, si mai bine, Doamne da sa nu avem nicioadata de recuperat din ei, ca sanatatea e cea mai importanta!!!
Loredana la 19 Iulie 2011, ora 20:21
Buna.am citit si m-am distrat copios.Din pacate trebuie sa-i dau dreptate unuia dintre voi care a zis ca ASIGURARILE NU SUNT PTR ORICINE!!!!Da asa e, caci asa cum bine zice acest contract este semnat pe mai multi ani, este un angajament pe care fiecare din noi trebuie sa si-l asume.Da e adevarat ca daca mori iei bani, da e adevarat ca daca te imbolnavesti iei bani, si da e adevarat ca asigurarea de viata cuprinde si parte de economisire.DACA vrei economisire sigura te indrepti catre produse traditionale, cum ar fi REGAL sau daca vrei sa te joci pe bursa, pe actiuni iti cumperi UNITURI...sau contract ca ACTIV, care acum se numesc GEN T ptr Pensie si GEN T ptr INVESTITIE.Ce trebuie sa stiti despre acestea din urma este ca acestea sunt planuri de investitie adica daca faceti un astfel de contract cu firma de asigurari va asumati fie un risc prin scaderea randamentelor fie un castig.....De cele mai multe ori ne place sa auzim decat partea cu castigul atunc cand agentii de asigurari ne bat la use sa ne prezinte planurile lor financiare DE aceea unii din voi sunt nemultumiti ..sau li se pare ca nu au cat trebie in cont.Cat despre taxe , NU cred ca nu se spune despre aceste taxe, iar daca prin absurd sa presupunem ca nu spune nimeni, noi, care gandim, putem sa credem ca este vreun serviciu prestat de cineva GRATUIT!!!????
Ei bine vreau sa va zic ca noi romanii suntem inca fericiti ca inca beneficiem de servicii gratuite de la firmele de asigurari, si aici ma refer la partea de consultare financiara pe care ne-o prezinta un agent de asigurari inainte sa ne hotaram noi sa semnam contract cu ei.De ce zic asta deoarece ,in strainatate aceste servicii de consultanta financiara sunt platite NU sunt GRATIS!!!!

Ei bine dragii mei acum in inchieiere, vreau sa va zic ca in urmatorii ani cu siguranta o sa bateti voi, si aici ma refer la nemultumitii care au scris mai sus, la usile firmelor de asigurari ca sunt ele ING, Generali..etc
De ce acest lucru ?deoarece cat de curnt nu o sa mai vedem pensii de stat-vezi pilonul II(procentul a fost 2% ,din ianuarie 2011 este 3% si se pare ca in cativa ani va ajunge 8%....diferenta contributiei mergand la stat) si o sa ne indreptam cu totii catre fonduri private de pensii de asigurari
Si sa vezi atunci ce o sa ma mai distrez cand .....firmele de asigurari o sa-si selecteze clienii asa cum fac si bancile acum!!!!
Isa la 27 Octombrie 2011, ora 12:14
Ar trebui sa incep cu intrebarea: stiti ce inseamna o asigurare de viata?
Stiti ca exista 3 feluri de asigurari de viata?

Exista asigurarea de viata doar cu protectie ( precum casco la masini: platesti, nu se intampla nimic, ai fost asigurat, nu mai primesti nimic la sfarsit).
Apoi exista asigurarea de viata + economisire. Pe langa faptul ca esti asigurat o parte din bani merg si pe economisire, cu garantie la final.Stii de la inceput cat ai de primit.
Si ultima varianta, asigurare de viata+ investitie.Pe langa faptul ca esti asigurat o parte din bani merg pe investie.Si aici e o lunga discutie pt ca nu toti sunt facuti pt a investi.Orice investitie presupune un risc pe care nimeni nu vrea sa si-l asupe cand e vorba de pierderi.Daca era castig toti erau multumiti.
Aici trebuie sa spun ca o parte din vina au si companiile care nu au avut oameni suficienti de pregatiti sa vanda astfel de servicii.Nu oricui i se potriveste o asfel de asigurare si aici intervnea rolul celui care a vandut sa-si dea seama ca unui client nu i se potriveste o astfel de asigurare.De aici nemultumirile.
Personal am 2 asigurari, una cu garantie si una cu investitie.Dar eu de la inceput am stiut ca imi asum un risc si am fost dipusa sa si pierd.Cu cat riscul este mai mare cu atat si profitul poate fi mai mare.De data asta e fost pierdere insa stiu ca in urmatorii 5 ani voi recupera.Profit de scadere si investesc.Profit de pe urma celor care se retrag sa zic asa.Pt ca daca scoatem banii, programele scad.Exista cererea si oferta.Cand se retrag avem o oferta mai mare deci pretul este mai mic.Cumpar la pret mic si astept sa creasca.Cand a crescut suficient ii mut intr-un program pe obligatiuni sa-mi conserv capitalul.

Recomandarea mea este: gasiti-va un consultat capabil in acea companie unde ati facut asigurarea si urmariti impreuna cu el programele de investitii.Daca ati retras banii ati ales sa pierdeti.
Ionel la 31 Octombrie 2011, ora 19:10
sunt de 11 luni asgurat la ing,am avut un necaz sotia operata de anevrism,am vrut sa ma retrag de la ing sa nu mai platesc,si mia spus ca numi mai da nici un ban inapoi,am la ei1700 de lei.va rog sa ma sfatuiti ce sa fac
Gelu Chelu la 15 Noiembrie 2011, ora 23:51
ING pare o companie OK. Din pacate, ca toate corporatiile, si la ING primeaza rezultatele. Daca cifrele arata bine, compania nu este interesata de cativa clienti nemultumiti care au avut nesansa sa fie pacaliti de agenti nepregatiti, aroganti si cu creierul spalat, asa cum este Loredana de mai sus.
Si pentru ca felul in care o companie intelege sa isi trateze angajatii spune multe despre felul in care compania isi trateaza clientii aruncati un ochi aici:
http://exingsclav.wordpress.com/2011/11/12/cariera-sau-prizonierat-in-asigurari-de-viata/#comments

  Inapoi la articolul Tepe cu asigurari 'pe viata'

Setari Cookie-uri