Comentarii pe articolul Top 7 cele mai bune MBA-uri din Romania


Top MBA nu cuprinde toate programele - exemplu INDE

Cristian Rizea la 14 Noiembrie 2007, ora 09:50
Top MBA nu cuprinde toate programele - exemplu INDE
In acest "top 7" nu sunt cuprinse toate programele MBA, INDE de exemplu, nu este prezent si avand aceeiasi profesori ca si Romano-Canadian cred ca ar fi comparabil.
Eu am terminat INDE si m-a costat cam 4000 euro, fiind partial finantat de statul francez.
Subscriu la o alta parere, nu sunt clare criteriile folosite.
In afara MBA-urile se clasifica dupa suma primita de cursanti ca salariu cand termina cursul. In Romania nu doar ca nu se stiu sumele dar nici nu se fac oferte de multe ori. Si asta pentru simplul motiv ca un absolvent de MBA (oarecare si cu atat mai mult unul bun) va face schimbari in firma unde va lucra, va pune lucrurile intr-o anumita ordine si va si pretinde o remuneratie in concordanta cu munca si pregatirea depusa... Cati patroni accepta asta? Deocamdata doar multinationalele apreciaza pregatirea oferita de un MBA si acelea depinzand de managerul general local.
De multe ori MBA-ul este platit pe cont propriu de cei care vor sa se lanseze in afaceri ulterior. Din acest motiv sunt poate si cei mai motivati sa termine programul cu rezultate cat mai bune pentru ca ei platesc din banii proprii ceva ce stiu ca le va trebui ulterior.
Tot pentru a va face o idee mai aproape de realitate, niste prieteni emigrati in Quebeq li s-a recunoscut MBA-ul INDE (stiu direct de la sursa, persoana care a urmat cursul si i s-a recunoscut de catre o banca din Canada) insa cel Romano-Canadian, nu (e posibil sa fi fost un caz aparte, nu am vorbit direct cu persoana implicata)... si asta spune destule, asa ca atentie la ce alegeri faceti cei care folosesc cele scrise mai sus la alegerea unui program MBA sau a altuia.
Bafta!
Roxana Dumitriu la 19 Noiembrie 2007, ora 14:59
Ma numesc Roxana Dumitriu si eu am absolvit in 2003 INDE am invatat foarte multe de la profesorii acestui program, este foarte adevarat ca putini general manageri accepta macar sa le comunici o viziune asupra companiei lor cu atat mai mult sa aplici schimbari, in plus Romania este inca o tara aflata inca la inceput de drum in ce priveste economia de piata.
Alin Raducan la 8 Februarie 2008, ora 14:05
Totusi, INDE nu poate sa fie in primele 10 MBA-uri, poate nici in primele 15, parerea mea e ca OUBS este nr.1.

  Inapoi la articolul Top 7 cele mai bune MBA-uri din Romania

Setari Cookie-uri