Comentarii pe articolul Construirea Nabucco este nesigura dupa ofensiva rusa din Georgia


Nabuco

Laurentiu la 15 August 2008, ora 14:09
Nabuco
Sunt siderat de reactia "molcoma" a UE care are o atitudine "visatoare" si divergenta (vezi pozitiile exprimate de Germania, Italia, Franta si Marea Britanie, Suedia, Polonia, tarile baltice) asupra evenimentelor din Georgia.
Am mai semnalat acest aspect nu o data: atata timp cat UE nu este o "voce" unica, vom mai avea multe probleme politice, economice si poate chiar militare cu vecinul din rasarit. O politica energetica unica la nivel UE nu va mai permite Rusiei sa negocieze pe la "colturi" si sa se insinueze in economia UE cu acordul tacit al celor pe care i-a "motivat" intr-un fel sau altul (vezi fostul cancelar german). In acest fel Rusia va trebui sa negocieze la nivel european ceea ce ii va restrange simtitor aria de manevra.
Consider ca BP prin inchiderea conductei din Georgia a lipsit-o pe aceasta de niste venituri de care avea foarte multa nevoie si i-a dat apa la moara Rusiei care are acum hegemonia asupra hidrocarburilor din toata zona Caucazului cu destinatie Europa.
Cred ca statele civilizate vor trebui sa intensifice cercetarea si aplicarea cat mai rapida a surselor altermative de energie care sunt benefice din cel putin trei puncte de vedere: sunt nepoluante, sunt la indemana oricui-soare, apa, vant, energie geotermala etc.- si nu mai exista dependenta de terti.
Emil Ilea la 17 August 2008, ora 08:24
Singura salvare de la durerosul santaj energetic rus poate fi adusa de sursele energetice neconventionale. Atunci clica comunista revansarda va invata sa respecte, va invata dialogul civilizat in locul folosirii fortei, iar vocile democratiei ruse se vor auzi si se vor putea afirma in folosul bietului popor rus. A fi "domn" si principial in relatiile cu Putin & Co este sinonim cu sinuciderea. Occidentul nu ar trebui sa uite santajul la care a fost supus ca urmare a slabiciunii si lipsei de unitate de actiune in fata lui Hitler si apoi in fata lui Stalin...
Acesti bolnavi care ajung la putere in Rusia sau aiurea nu fac decat sa se foloseasca de puterea Statului pentru a-si potoli complexele de inferioritate.

  Inapoi la articolul Construirea Nabucco este nesigura dupa ofensiva rusa din Georgia

Setari Cookie-uri