Wall-Street
Profil  /  Logout

2 euro donati prin sms la 858 = 4 euro pentru nou-nascutii de la Spitalul Marie Curie
Info
x

info

OK

Nu esti logat
x
Login
E-mail/Username: 
Parola: 

Nu ai cont pe Wall-Street.ro?
Inregistreaza-te GRATUIT
Info
x
info

Cauta job

eJobs

Se mai merita un loc de munca intr-o multinationala?

Forumul Wall-Street Careers Job-uri
Vezi toate mesajele noi

Topicul anterior | Topicul urmator
Raspunde

Trimite prin Y!M
Lucia Maxim
28 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 16:12
Citeaza Raspunde

Sunt unele companii multinationale care ofera salarii mult peste medie si altele sub medie in domeniul respectiv? Ce experiente ati avut?

Anamaria Herban
1 mesaj
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 12:37
Citeaza Raspunde

sub medie
iar cand s-au terminat proiectele, au trimis oamenii acasa.

Monica Visan
4 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 16:22
Citeaza Raspunde

se merita pentru atmosfera:nu tb sa te inclini in fata sefului,vb cu el de la egal la egal,e curatenie,ai de invatat,insa pe termen lung nu.salariile nu cresc,nu ai prime de craciun,paste etc.aici altii ar spune ca se dau bonusuri in functie de rezultate,ceea ce teoretic este corect.practic cum se explica faptul ca in unele departament oamenii iau aproape lunar bonusuri iar in altele nimeni nimik.nu poti sa spui ca toti intr un dept sunt genii si isi fac treaba bine iar in alte dept nimeni nu face nimik
aici depinde de cat de implicat este managerul sau cat il intereseaza sa ii fie lui bine.
pe termen lung nu prea ai sanse de reusita.

Emanuel Untesu
1 mesaj
Oras: Medias
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 11:20
Citeaza Raspunde

Da, asa este!

Sau te tin la serviciu 12-14 ore pe zi si te cheama si in week-end, iar salariu este sub medie...

Tuca Daniel
5 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 20:38
Citeaza Raspunde

Sunt din cei care lucreaza intr-o multinationala, si da, Merita.
Subliniez: Merita, adk nu "se merita"
Cred ca ar merita sa mai studiati putin gramatica si dupa aceea sa puneti intrebari de dragul de a le pune...

Flavius Vatris
1 mesaj
Oras: Mangalia
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 09:16
Citeaza Raspunde

Si eu lucrez la o multinationala. Toti colegii am primit prima de Craciun 50 lei. Probabil prima directorilor presupunea mult mai multe zerouri.

Baragau Ion
2 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 09:13
Citeaza Raspunde

Negativ,nu merita sa muncesti intr-o multinationala,indiferent cat de pompos are numele.In Romania inca se practica pupincurismul,iertati-ma ,dar acesta este adevarul si,oricat ti-ai da silinta sa-ti faci treaba,tot cei cu limba trafalet o duc bine.Cat timp in fruntea unei multinationale stau romanii,nu o sa vedeti vreo schimbare .Naravul din fire nu-si are mantuire,asa ca ...Romanul ajuns in inalta sa functie,uita ce inseamna sa fii politicos,uita ca de fapt oamenii cu care lucreaza sunt aducatorii de venituri .Majoritatea celor ajunsi in fruntea acestor multinationale, se comporta execrabil.Cand raporteaza situatiile la sefii din afara,prezinta totul ca si cum merge struna si oamenii sunt extrem de multumiti,lucru total neadevarat.Este exact ca pe vremea lui Ceausescu,la tovaraul ajungeau numai lucruri frumoase si toata lumea era supermultumita.

Dana Cruceru
1 mesaj
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 20:40
Citeaza Raspunde

da, invatam sa muncim corect. pana la urma primim si ceea ce meritam.
dar, romani, munciti.
nu va mai plangeti.

Laurentiu Cazacu
4 mesaje
Oras: Barlad
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 18:08
Citeaza Raspunde

Eu supun ca e mai bine.Lucrez intr-un colectiv international si totul e ok.Depinde si de sansa.Eu poate am fost norocos.

Laura Gurbet
3 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 08:46
Citeaza Raspunde

Imediat dupa terminarea studiilor si pana acum cateva luni (de peste 7 ani), am lucrat numai in companii multinationale de peste 3000 de angajati. Desi nu am un termen de comparatie, consider totusi ca este o "scoala" foarte buna mai ales pentru persoanele aflate la inceput de cariera, este un mediu in care poti sa-ti dezvolti cu succes abilitatile profesionale dar, probabil cel mai important, si calitatile personale - inveti sa fii mai deschis, mai receptiv la nou, mai autonom si mai competitiv in domeniul tau de activitate. Toata aceasta experienta m-a ajutat apoi cu succes sa pun bazele propriei mele afaceri si sa adopt vis-a-vis de echipa mea (desi este o echipa foarte mica) un stil de management participativ, foarte deschis fata de angajati. Nu doresc sa afirm ca acesta este reteta universala a succesului, insa merita sa incercati!

Laura Gurbet
3 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 08:47
Citeaza Raspunde

Imediat dupa terminarea studiilor si pana acum cateva luni (de peste 7 ani), am lucrat numai in companii multinationale de peste 3000 de angajati. Desi nu am un termen de comparatie, consider totusi ca este o \"scoala\" foarte buna mai ales pentru persoanele aflate la inceput de cariera, este un mediu in care poti sa-ti dezvolti cu succes abilitatile profesionale dar, probabil cel mai important, si calitatile personale - inveti sa fii mai deschis, mai receptiv la nou, mai autonom si mai competitiv in domeniul tau de activitate. Toata aceasta experienta m-a ajutat apoi cu succes sa pun bazele propriei mele afaceri si sa adopt vis-a-vis de echipa mea (desi este o echipa foarte mica) un stil de management participativ, foarte deschis fata de angajati. Nu doresc sa afirm ca acesta este reteta universala a succesului, insa merita sa incercati!

Ciprian Baciu
1 mesaj
Postat pe: 23 Decembrie 2008, ora 22:23
Citeaza Raspunde

Da se merita,dar din punctul meu de vedere.Deci dupa cum am vazut multi au parari diferite dar nu trebuie sa generalizam acest lucru.Lucrez pentru o multinationala si sunt multumit.Este adevarat ca esti 'solicitat' ceva mai mult dar ai si satisfactii.Va multumesc si va doresc un an nou mai bun si mai plin de realizari atat pe plan profesional cat si financiar

Paul Munteanu
1 mesaj
Postat pe: 24 Decembrie 2008, ora 08:10
Citeaza Raspunde

Am lucrat 5 ani intr-o asemenea firma. De la an la an departamentul a crescut in cifre si oameni,
Putine zile libere, fara respect din partea patronului din Luxembourg, amenintari zilnice, oameni dati afara fara preaviz, colegi care te privesc cu invidie fiind pusi de patron sa te urmaresca, masini echipate cu GPS sa nu cumva sa faci ceva KM in plus sau sa fii urmarit.
Cam asta se intampla la unele multinationale. Banii au fost indeajuns dar sanatatea mea nu e tocmai buna.Cred ca se merita sa lucrezi doar daca esti respectat de conducere si daca intri de la inceput intr-o asemenea firma.

Ciprian Anghel
3 mesaje
Postat pe: 24 Decembrie 2008, ora 12:49
Citeaza Raspunde

Spunea cineva, mai sus, ca seful cel mare face raportarea "in strainatate" precum se faceau cele de pe timpul lui Ceausescu. Absolut de acord! Pai, daca , o face asa cum trebuie (reala), rezultatele sunt execrabile (a se citii jalnice) si atunci le face "din cifre", totul e roz si leafa merge. O sa spuneti bine, bine, dar aia nu se prind?! Nu! La prima "criza" sau "nesezonalitate" iese rahatul la suprafata, dar de vina e altcineva (vezi piata, colapsul, clienti volatili, etc), eventual se ia o masura de relocare si gata....multinationala merge. In astfel de sisteme, importante sunt "volumele" (cifrele pompoase) mai putin calitatea, aceasta urmand a venii, conform "previziunilor" facute (eventual, de audit) din volume si cifre. Traiasca multinationala!

Constantinescu Eduard
3 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 09:58
Citeaza Raspunde

se merita depinde cu pe ce post te angajezi la inceptul carierei !! daca o luati de jos si credeti ca veti ajunge cineva in acea puternica frima no way tot relatiile tot la fel este peste tto nu va faceti iluzii totul sddepinde numai ide tine cat de pregatit esti ai spus pas si te opreste pleci in alta parte pe un post midle si tot asa .. eu am lucrat pt o multinationala ni 96!!! deci la inceputuri si normal nu ma laud eram vazut bine dar dar degeaba pe simapti i pe pupicurism etc se face tb nu numai idaca sunt romani i sefi sau straini si ei sunt la fel garantez!
totul depinde sa fi pregatit sa te pregatesti singur !
nu se merita salariile care sunt nu se merita decat pentru posturile de top mai i bine faceti ceva singuri antreprenoriat chiar daca osa aveti esec veti reusai daca perseverati
se vor duce dracului multinationale acestea veti vedea!!! vor strange curea rau de tot !! marii lanturi din uk care cu traditie au cate peste 50 ani dau faliment !! +
cum spui tu laura asa este corect ai ce invata si te maturizeaza
dar nu te motiveaza cum tb pentru munca prestata !!

Olivia Maria Dumitru
1 mesaj
Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 08:53
Citeaza Raspunde

Lucrez in multinationale de la terminarea facultatii (5 ani). Exista multinationale ok sau nu (conduse de romani sau nu). Am intalnit toate modelele si nu am observat o regula dpdv al cetateniei managerilor.
Acum lucrez intr-o multinationala unde \"first line\" e alcatuit din manageri gemani. Contrar a ceea ce credeam eu, sunt niste oameni foarte deschisi, comunicativi, si nu resimt nici un pic de presiune din partea lor. Probabil si pt ca sunt o persoana perfectionista si niciodata nu am avut probleme cu respectarea deadline-urilor, iar munca mea e una de calitate.
Parerea mea este, deci, ca trebuie sa incerci pana iti gasesti locul potrivit din majoritatea punctelor de vedere (nu cred ca exista un loc unde iti regasesti 100% din asteptari). Eu am schimbat 3 firme in ultimul an, nu am stat undeva doar pt ca CVul sa nu denote o oarecare lipsa de fidelitate profesionala. Altfel ma distrugeam pe mine insami, mai devreme sau mai tarziu (la ultimul job, din cauza stresului intens, am experimentat ce sunt atacurile de panica!).
Dupa cum spuneam, acum e f bine. Am perioade de varf si perioade mai putin incarcate la birou, suntem un colectiv tanar, e liniste, invat multe, salariul e peste medie, exista al 13-lea salariu si atata timp cat iti faci munca cum trebuie nimeni nu iti reproseaza ca mai intarzii putin dimineata.

1 mesaj
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 03:03
Citeaza Raspunde

De la: Tuca Daniel, la data 2008-12-09 20:38:51

Sunt din cei care lucreaza intr-o multinationala, si da, Merita.
Subliniez: Merita, adk nu "se merita"
Cred ca ar merita sa mai studiati putin gramatica si dupa aceea sa puneti intrebari de dragul de a le pune...

Idem Daniel. Depinde si de ce bafta ai. Eu de 6 ani lucrez in multinationale (farma) si din punctul meu de vedere se merita. Sansele de dezvoltare sunt direct proportionale cu aptitudinile, experienta si interesul ce si=l da fiecare. Inainte am lucrat tot in farma intr-un bussiness mai mic si privat - acolo nu se merita decat ptr castigare experienta.

Marthi Viktor
3 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 21:31
Citeaza Raspunde

A-si raspunde cu o intrebare:
Oare ei de ce vin la noi?
Nu sunt prosti degeaba sunt documentati si la noi unui coordonator le dau salarii care in tara lor le-ar da unui muncitor necalificat,iar daca gasesc o alta tara cum de altfel am patit si eu se duc acolo si nu te mai baga in seama.
Un exemplu,moare industria usoara (confectiile)pleaca in china asta si datorita faptului ca romanii s-au desteptat si nu mai lucreaza pt.100-150 euro mai bine pleaca.

Horia Coman
1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 21:07
Citeaza Raspunde

Cred ca multinationalele sunt percepute intr-un mod foarte gresit la noi , din cauza ca se fac abuzuri datorita faptului ca au impresia ca un bun muncitor se gaseste la orice colt de strada (management defectuos). Din pacate cred ca este mult mai bine sa gasesti de munca intr-o companie mica unde toti te respecta si te trateaza omeneste si nu isi bat joc de tine.Desigur exista si multinationale in care se merita sa-ti desfasori activitatea dar din pacate managementul romanesc mai are de invatat de la colegii Europeni.

Razvan Stancu
1 mesaj
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 13:47
Citeaza Raspunde

[quote name=\'Tuca Daniel\' date=\'2008-12-09 20:38:51\']Sunt din cei care lucreaza intr-o multinationala, si da, Merita.
Subliniez: Merita, adk nu \"se merita\"

Dl Daniel, va rog sa incepeti sa studiati mai intai dumneavoastra si apoi veti putea oferi sfaturi.

Mariana Toma
1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 13:03
Citeaza Raspunde

Raspund rugandu-va sa faceti cumva si sa scrieti corect romanest. Nu este permis sa folositi un limbaj sub nivelul unui standard care sa va permita sa fiti formatori de opinie......!!!!
Formularea \"se mai merita\" este gresita; corect se spune \"mai merita\".
ma dezamagiti.
Era un timp cand citeam zilnic Wall-Street, dar nivelul tot mai scazut al scrisului unora dintre cei care scriu in ziarul electronic ma face sa cred ca imi pied timpul cautand ceva ce merita citit

Draghici Ana-Maria
2 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 00:19
Citeaza Raspunde

Da... vorbim corect "romanest" daca ne lasati (:|

Claudia Lazar
1 mesaj
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 15:07
Citeaza Raspunde

raspunsul meu este NU . lucrez de aproximativ 7 ani intr-o multinationala, inainte de a lucra la ei am lucrat la doua firme mici. In afara de salariu ... altceva nu merita.

Mihai Dragne
1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 04:53
Citeaza Raspunde

Am lucrat cativa ani buni in multinationalele din Romania,(atatea cate erau la vremea aceea),pana in 2003.Multa munca,ceva mai multi bani,dar mult stress.Strica foarte mult si romanii,carora le place sa fie slugi ieftine.Am avut la un moment dat un canadian sef,care mi-a spus:"You,romanians,are good guys,but I don't understand why you want to make blowjob if nobody asked about that"...
Asa ca din 2003 lucrez afara,tot in multinationale in domeniul petrolului,am lucrat in toata lumea din Europa in Africa si Asia de Sud-Est,pe salarii intre 6000-15000Euro/luna +bonusuri+accomodations+....
Acum lucrez in Kazahstan,seful meu(britanic) e la urmatoarea usa de biroul meu,dar cand vine in birou la mine ciocane la usa si intreaba daca poate sa intre.Discutam o data pe saptamana ce avem de facut pentru zilele urmatoare si in rest imi fac programul cum vreau eu.
Totul depinde de profesionalismul de care dai dovada si de demnitatea ta ,pe care trebuie sa ti-o impui singur.Daca vrei sa fii sluga ieftina,ramai sluga ieftina,daca nu ,nu...

Danina Arsene
1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 13:43
Citeaza Raspunde

De la: RAZVAN STANCU, la data 2009-01-06 13:47:50

[quote name=\'Tuca Daniel\' date=\'2008-12-09 20:38:51\']Sunt din cei care lucreaza intr-o multinationala, si da, Merita.
Subliniez: Merita, adk nu \"se merita\"

Dl Daniel, va rog sa incepeti sa studiati mai intai dumneavoastra si apoi veti putea oferi sfaturi.

Daniela Corina Zdralea
6 mesaje
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 17:07
Citeaza Raspunde

Auzi ce fericire .....A primit prima de craciun 50 lei ....Uaaauuuu asta da multinationala ...

Lucian Pinzaru
1 mesaj
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 19:05
Citeaza Raspunde

cine vorbeste ,tu muncesti corect.sau esti o robotica alimentata de duraccel

Constantin Enescu
2 mesaje
Oras: Caracal
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:27
Citeaza Raspunde

Da,bine zici Ioane. La firmele straine romanii fac legea (si o fac cat se poate de prost).Am lucrat la multinationala (nu si in prezent...) si am prienteni care inca lucreaza.Sa te fereasca Dzeu de sefii romani...vorba ta "au limba trafalet".

Sanda Cristina Rusu
1 mesaj
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 13:13
Citeaza Raspunde

Si cata dreptate ai.

Alin Milesan
1 mesaj
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 08:46
Citeaza Raspunde

Si eu lucrez intr-o multinationala si dpdv al meu e chiar ok. Cred ca managementul poate face diferenta. Eu o declar ca o experienta pozitiva. In primul rand trainingurile facute, foarte bune (si costisitoare..) nu pot fi inlocuite de nimic. Banii sunt suficienti dar `frecusul` de zi cu zi te cam da peste cap. Dar pana la urma, orice pe lumea asta se plateste !! Mentionez ca e o companie coordonata direct de `la centru`, dar cu romani care fac treaba aici. Si ne iese foarte bine !

Urmareste topicul 'Se mai merita un loc de munca intr-o multinationala?'
Daca te abonezi la acest topic, vei primi noile mesaje postate in mailul cu noutati din comunitate.

Raspunde | Varianta pentru tiparire a topicului Se mai merita un loc de munca intr-o multinationala?
Mergi la:
Wall-Street SATI
  • Contact   |   Redactie
  • Termeni si conditii
  • Acord de Confidentialitate
  • Publicitate

© 2005 - 2012 InternetCorp SRL Toate drepturile rezervate.

• Sectiuni

• Suplimente

• Resurse

• Comentarii/
  • Galerii
  • Live Text
  • Chestionare
  • CashOut

Social Media

• Wall-Street pe FacebookWall-Street pe Facebook
  • Wall-Street pe TwitterWall-Street pe Twitter
  • Wall-Street rss feedWall-Street prin RSS