Info
x
info

OK

Info
x
info

Cauta job

eJobs

subiecte sociale

Luminita Hasnas
3 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 09:14

Am facut o trista constatare
Pe orice forum de interes general as intra nu exista niciunde abordat vreun subiect social. Avem o problema de ordin social pe care nimeni nu doreste sa o abordeze: ALCOLISMUL in Romania. Este o problema nationala care nu o abordeaza nimeni in mass media decat cu tenta ironica. La modul serios nu doreste sa discute nimeni de acest subiect tabu.
Este foarte trist sa negam problemele cu care se confrunta atat oamenii de rand cat si persoane din clasa "mai de sus".
Inafara de sloganul "Alcoolul dauneaza grav sanatatii" nu am vazut nimic.
Astept cu nerabdare propuneri de consultanta, visez inca de cand eram copil abordarea cu profesionalism al fenomenului, dar societatea in care traiesc este in continuare oarba la problemele semenilor nostri.
Trist dar adevarat...

Irina Ursu
1 mesaj
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 15:11

Imi vine sa rad si nu pentru tema propusa ci pentru ca si pe mine ma intereseaza alte probleme sociale si stiu ca problemele astea nu prezinta interes pentru marea majoritate. Cred ca in urmatorii 20 ani vom discuta tot despre politica si bani si atat.

1 mesaj
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 20:30

la noi nu este nici o institutie numita AA pt ca nu sunt bani! Nu sunt pt ca se fura si cine sufera de aceasta boala este trimis intrun spital de boli mentale . nu o sa schimbam niciodata noi un sistem el ne va schimba tot timpul ! Deci ne pare rau astai un raspuns de sus !

Raporteaza abuz de limbaj

1 mesaj
Postat pe: 8 Noiembrie 2008, ora 03:17

Orice abordare pe teme sociale are la baza un calcul statistic, parerea mea ca fara cifre nu se poate incepe nici o discutie. Alchoholul este prientenul romanului de pretutindeni, unii beau mai mult altii mai putin, lucrul intradevar ingrozitor este boala alcoholului la volan, a crescut numarul de soferi si de masini dar numarul consumatorilor de bauturi alcolice este acelasi, ca naravul nu se schimba asa usor.

Cristina Bilasco
1 mesaj
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 22:32

Ok,am citit ceea ce stiam deja. Cu ce idei veniti ?

Luminita Hasnas
3 mesaje
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 15:27

Atata timp cat se castiga atat de bine din urma acestei boli, nu se va face chiar nimic. Probabil ca nici intr-o tara dezvoltata nu se exploateaza financiar boala oamenilor.
Sunt profesori care merg sub efectul alcoolului la ore in fata elevilor, sa predea.
Sunt parlamentari din Romania care merg in parlamentul Europei si mai fac si pe acolo cate o reprezentatie in acest sens.
Sunt angajati in ministerul sanatatii (eu personal am vazut la urgente personal care transporta bolnavi cu targa absolut crita)
Exemplele pot continua probabil la orice nivel si in orice domeniu.
Dupa parerea mea ar trebui sa existe si la noi, poate mai mult ca la altii, Organizatii, Institutii care sa puna la punct un proiect de incercare a constientizarii populatiei asupra pericolului.
Personal, cred ca inca din scoala ar trebui predat in vederea prevenirii.
Nu cred ca cineva s-a sezizat cineva pe tema aceasta, tocmai pentru ca este un subiect tabu, despre care toata lumea stie dar nimeni nu are voie sa vorbeasca.

Manuela Voicila
17 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 08:36

eu cred ca in domeniul social, alcoolismul va fi tratat dupa multe alte subiecte care sunt mai grave : violenta in familie, saracia, etc.

in opinia mea, lucurile vor avansa, pe masura ce intrebarile gen 'de ce nu SE face', vor fi inlocuite cu 'VREAU sa fac!'

Raporteaza abuz de limbaj

Mergi la: