Cele mai tari evenimente de business din luna iulie, de la A la Z

Luna trecuta, starea de liniste a dominat mediul de afaceri din Romania, inclusiv piata de fuziuni si achizitii (M&A). Iata care au fost, de la A la Z, cele mai tari evenimente din zona de business din luna iulie.

www.vrinceanu.ro

A este pentru Atrium Centers Management, companie care dezvolta in Romania patru centre comerciale, preluata in proportie de 75% de fondul de investitii Dawnay Day Carpathian.

B este pentru BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de piata romaneasca dupa active, care a intrat in actionariatul subsidiarei Societe Generale din Republica Moldova, Mobiasbanca, prin cumpararea a 20% din capital.

C este pentru Capital Partners. Cei patru parteneri ai casei de investitii Capital Partners, Doru Lionachescu, Victor Capitanu, Andrei Diaconescu si Vlad Busila au vandut 51% din casa de investitii Capital Partners, in tranzactia anului de pe piata consultantei financiare.

D este pentru Dominic Bruynseels, care a preluat sefia BCR la inceputul lunii trecut.

E este pentru companie de investitii Enterprise Investors care va atrage 100 de milioane de euro pentru un nou fond de investitii, care va urmari preluarea de firme in Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania.

F este pentru FirstFarms, care a cumparat achizitia societatea agricola Agrisole din Romania, dupa ce recent a cumparat mai multe parcele de teren pe care intentioneaza sa le cultive.

G este pentru GTC. Dezvoltatorul polonez a anuntat luna trecuta ca are in dezvoltare 4.000 de apartamente in Bucuresti, din totalul de 9.000 anuntate pe piata, detinand astfel aproape jumate din piata locuintelor noi, a declarat Shimon Galon.

H este pentru HTI Valori Mobiliare, firma de brokeraj ajungand pe pozitia secunda in topul lunii iulie la BVB (cea mai dinamica urcare), cu schimburi de 174,6 milioane lei, casa de intermediere acoperind 9,17% din rulajul total.

I este pentru ITC Networks, din Bucuresti, firma preluata de compania rusa Luxoft.

J nu se acorda in aceasta luna.

K este pentru KKR. Compania de achizitii prin imprumuturi condusa de Henry Kravis si George Roberts doreste sa devina publica pana la sfarsitul anului printr-o tranzactie ce ii va oferi o capitalizare de 15 miliarde de dolari.

L este pentru Lido Bucuresti. Firma din Bucuresti este tinta de achizitie a companiei Nova Trade, controlata de familia Adamescu.

M este pentru Macon Deva. Producatorul si distribuitorul de materiale de constructii Macon Deva a cumparat de pe Bursa pachetele de 53,34% din actiunile Simcor Oradea si 40% din Simbeton.

N este pentru Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Cea mai mare firma de pe piata locala de avocatura a pierdut trei parteneri care au decis formarea unei noi case de avocatura

O este pentru Ovidiu Tender, care si-a vandut participatia la Atlas Gip si a anuntat ca investeste intreaga suma in alte afaceri.

P este pentru Premiumred. Divizia de dezvoltari imobiliare a Investkredit din cadrul Grupului Volskbank, Premiumred, a anuntat luna trecuta ca va investi circa 15 mil. euro intr-o cladire de birouri in Bucuresti si are in plan achizitia de terenuri pe care sa construiasca doua proiecte imobiliare.

R este pentru Raptis Kavouras, companie greaca care a cumparat 1,6 hectare de teren din Satul Francez de la omul de afaceri Costica Constanda, tranzactia fiind realizata pentru suma de 68 de milioane de euro

S nu se acorda in aceasta luna.

T este pentru Transilvania Capital. Societatea de investitii financiare a fuzionat luna trecuta cu SSIF Broker Cluj.

U nu se acorda in aceasta luna

V este pentru Voestalpine. Austriecii au cumparat luna trecuta 100 hectare in zona Agigea. Voestalpine evalueaza, in prezent, constructia unei otelarii la Marea Neagra si a inceput asigurarea unei locatii potentiale pentru posibila otelarie in Constanta/Agigea, prin optiuni de cumparare.

W este pentru Westhill. Compania de investitii si dezvoltare imobiliara Westhill Development Ltd, intrata pe piata locala in urma cu doi ani, si-a planificat investitii de peste 500 milioane de euro in Romania in urmatorii cinci ani.

Z este pentru Zoltan Teszari, care, reales ca presedinte al consiliului de administratie RCS Management, pe o perioada de patru ani, a anuntat ca va incasa dividende de 2 mil. euro din profitul inregistrat de companie anul trecut.

Setari Cookie-uri