Un vot alternativ: alege antreprenorul verii 2012!

Dupa trei luni de vara care au insemnat mai mult decat arestari si un referendum, m-am gandit ca este sanatos sa-i premiem impreuna pe cei care isi petrec timpul creand ceva ce se asteapta sa supravietuiasca si sa devina profitabil. Ati ghicit! Este vorba despre antreprenori! Vom repeta acest exercitiu in fiecare luna, asa ca va invit sa urmariti atent metodologia “concursului” si propunerile noastre de mai jos.

Cat de des vom face acest exercitiu? Ne vom intalni cu alti antreprenori nominalizati si premiati la inceputul lunii octombrie. Acest exercitiu va avea o frecventa lunara. Nu va fi vorba despre o rasplata materiala pentru antreprenorul care va primi din partea cititorilor Wall-Street.ro cele mai multe voturi, caci antreprenorul munceste, oricum, pentru alte recompense “palpabile” (implinire, proprietate, creare de bogatie, control asupra compensatiei ori asupra timpului).

De ce facem acest lucru aici si impreuna cu voi? In primul rand, pentru ca antreprenorii creeaza businessuri, genereaza locuri de munca. Un antreprenor este un mijlocitor intre capital si forta de munca. In al doilea rand, pentru ca intreprinzatorii au o imagine proasta in Romania. Sunt atat de multi antreprenori de valoare care nu ies in fata. Daca te duci in SUA si spui ca esti antreprenor, vei fi privit bine. Aici lucrurile nu stau (inca) asa. In al treilea rand, acestia sunt ignorati de guvernanti. In al patrulea rand, o economie care se bazeaza preponderent pe afacerile mici face fata mai usor socurilor externe. Al cincilea argument este ca avem nevoie de alte modele.

Cum votez? Cititorul Wall-Street.ro il va alege pe cel mai dinamic antreprenor. Voteaza intreprinzatorul ori antreprenoarea care a reusit sa te convinga in perioada iunie-august 2012. Totul se intampla aici, pe Wall-Street.ro, si pe pagina noastra de Facebook.

Redactia Wall-Street.ro propune 10 intreprinzatori sau firme antreprenoriale care s-au consacrat in perioada analizata, iar cititorii aleg configuratia finala a podiumului celor mai dinamici antreprenori.

Puteti vota in perioada 3-7 septembrie.

Iata cele 10 propuneri din aceasta luna:

1. Simona Ateia. Medas a fost vara aceasta unul dintre cei mai dinamici jucatori pe o piata puternic antreprenoriala: cea a serviciilor medicale private. Compania a inaugurat, la inceputul verii, o noua clinica in Capitala, in urma unei investitii de 2 milioane de euro. De asemenea, compania are un program incarcat in lunile ce urmeaza: va deschide o clinica de medicina alternativa, iar apoi un spital cu 40 de paturi.

2. Valer Blidar. Compania sa, Astra Vagoane Arad, a prezentat la finele iunii iulie tramvaiul Imperio, al carui pret este de aproximativ 2 milioane euro. Tramvaiul are o capacitate de 280-340 de locuri si poate fi comandat cu aer conditionat, supraveghere video si un sistem de afisare a statiilor.

3. Dorin Catana. Fostul director general al lantului de farmacii Centrofarm este din aceasta vara propriul sef. Impreuna cu sotia sa, el se ocupa de un proiect online.

4. Vlad Craioveanu, Oana Paun si Alexandra Pode. Cei trei antreprenori au lansat un spatiu comun de lucru in centrul vechi al Bucurestiului. HUB-ul isi propune sa atraga circa 150 de membri pasionati de inovare sociala, ONG-uri, firme de training sau antreprenori.

5. Stefan Liute. Antreprenorul in varsta de 36 de ani a lansat impreuna cu sotia sa Adriana, (30 de ani), agentia Storience, dupa 13 ani de experienta in cadrul companiei de branding si digital Grapefruit, unul dintre cei mai mari jucatori in domeniu.

6. Luiza Morariu. Agentia de turism din Cluj, Eximtur, detinuta de familia Morariu, a rulat anul trecut afaceri de 32 milioane de euro, in crestere de la 27,5 milioane euro in 2010, ceea ce a propulsat-o pe locul doi in ierarhia celor mai profitabile agentii de turism.

7. Adrian si Dragos Paval. Afacerea celor doi frati, Dedeman, ocupa pozitia a treia in topul companiilor cu actionariat romanesc ca afaceri publicat vara aceasta. Cei doi antreprenori nu se opresc aici: “Pentru anul acesta tintim o crestere de 10% a afacerilor”, a spus pentru Wall-Street.ro Dragos Paval.

8. Matei Pavel. Entuziasmul, curajul, initiativa si intuitia l-au ajutat pe Matei Pavel, un tanar in varsta de 24 ani, sa devina antreprenor. El si-a vandut participatia la CautaReduceri.ro dupa doi in care a dezvoltat proiectul. Motivatia? Site-ul devenise deja „un business, nu mai era antreprenoriat. Or eu sunt interesat sa continuu sa lansez proiecte.

9. Ovidiu Sandor. El a incheiat alaturi de New Europe Property Investments (NEPI) un parteneriat pentru a dezvolta in Cluj-Napoca un proiect de birouri cu o suprafata de 52.000 mp, acesta urmand sa devina cel mai mare complex de birouri din afara Capitalei. De asemenea, antreprenorul s-a remarcat printr-un comentariu pertinent si acid la adresa statului: "Cel mai prost dezvoltator e statul. De ce acelasi constructor, cand lucreaza pentru un dezvoltator, stie sa faca bine si la timp, iar cand lucreaza pentru stat intarzie si lucrarea iese de o calitate slaba?".

10. Iulian Stanciu. Doua tranzactii care au tinut capul de afis in presa de business, vanzarea eMag si achizitia integrala a Flanco si Network One Distribution (NOD), au facut din Iulian Stanciu unul dintre cei mai cunoscuti oameni din business-ul romanesc.

10 initiative antreprenoriale diferite (tranzactii, lansari de firme, exit-uri, intrari in antreprenoriat, lansari de produse, dezvoltari de proiecte sau rezultate financiare remarcabile). Voteaza cel mai dinamic antreprenor mai jos.

1. Care a fost cel mai dinamic antreprenor/proiect antreprenorial al verii (iunie-august)?





Au mai fost prezenti pe lista lunga cu cei mai dinamici antreprenori: 1. head-hunter-ul George Butunoiu (pentru recrutari in campania "CEO la Stat:), 2. The Group (holding fondat de Mihaela Nicola, Zoltan Szigeti si Bogdan Nicola pentru ca este lider pe piata de comunicare), 3. Georgiana Gheorghe (fostul corporate communication manager al Danone, care a renuntat la jobul din corporatie pentru a se dedica 100% antreprenoriatului), 4. Cristian Burci (a lansat fondul de investitii Digital Catalyst Fund), 5. Marcel Barbut, de la AdePlast (el a demarat constructia unei noi linii de productie pentru polistiren in valoare de 2,8 mil. euro), 6. Adrian Stanciu, Cosmin Alexandru, Cosmina Petea si Sergiu Negut (ei au lansat compania Wanted Transformation Consultancy), 7. Horia Car­dos, Agroland (el dezvolta o retea de 50 de magazine alimentare) si 8. familia Antonescu (care a investit 5 mil. euro intr-un hotel de cinci stele).




Setari Cookie-uri