Antreprenoriatul ca speranta

Cred ca suntem de acord ca tema antreprenoriatului, tratata si mediatizata in diverse moduri si stiluri, in diverse forumuri, conferinte si organizatii cu si fara profit, este o tema foarte fierbinte care poate naste semne de intrebare legitime din partea restului publicului. De ce este aceasta tema atat de discutata, analizata, stimulata aproape de epuizare? Pentru ce ar fi antreprenoriatul atat de important pentru noi toti? Din toata lumea, nu numai de pe plaiurile mioritice …

Motivul pe care eu una il consider esential pentru interesul inepuizabil pentru antreprenoriat este Speranta. Asociem Speranta de mai bine cu Succesul Antreprenoriatului.

De ce?

… Pentru ca antreprenorul este o locomotiva, indiferent de marimea companiei, industrie sau varsta sa biologica. Un om care intelege si actioneaza autonom, fara sprijinul vreunei entitati binevoitoare, pentru reusita. Un om care nu accepta ideea de stationare ci imbratiseaza liberul arbitru si actiunea.

… Pentru ca antreprenorii pot satisface acele interese, nevoi si segmente de clienti indezirabile pentru marile corporatii din motive de marime, profitabilitate sau potential imediat. Iar individualitatea dorintelor noastre are de castigat.

… Pentru ca antreprenorii dau startul unui nou model de business – perfectibil fara indoiala prin infuzie de cunostinte, dar extrem de valoros datorita tenacitatii si andurantei. Antreprenorul isi permite experimente care pot rodi candva alimentand astfel conducta de inovatie si progres, inclusiv prin greseli. Numarul ideilor nascute in mintea unui antreprenor depaseste cu mult numarul proiectelor originale sponsorizate si mai ales implementate de marile laboratoare de cercetare si dezvoltare.

… Pentru ca antreprenorii sunt insotiti pe parcursul lor adesea solitar de simpatia sau invidia celor care nu pot, dar care si-ar injecta curaj chiar si prin imitarea sau sprijinirea celor care se zbat.

… Pentru ca antreprenorii constituie pepiniera viitoarelor companii care pot da o sansa celor neacceptati sau nemultumiti de mediul corporatist structurat si eficientizat pana la limita. Ganditorii neortodocsi isi pot gasi teren de manifestare in micile ateliere de creatie ale micilor companii ce vor creste si datorita aportului lor acum ignorat in mare parte de corporatiile care sunt angajate intr-un mars militaros si liniar catre uniformitate si globalizare.

Si …

… Pentru ca povestea lui David si Goliat ne starneste in continuare simpatia si speranta ca David va castiga in cele din urma.


Ultimele editoriale scrise de Daniela Cretu


Setari Cookie-uri