second hand din Romania sau din strainatate
|
Roxana Grosu 21 mesaje Oras: BUCURESTI |
De unde considerati ca este mai bine sa achizitionati o masina la mana a doua: din tara sau din afara si care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei variante?
|
|
Gigel Braicovici 86 mesaje |
eu sant contra masinilor second hand dar consider ca un SH bun doar de afara gasesti ! ce castigi? o masina care a circulat pe sosele bune , sigur a beneficiat de service serios ,intretinute CORECT in plus foarte putini comercianti umbla la kilometrii ,tabla si vopseaua este de cele mai multe ori impecabila fata de una din tara cu aceiasi vechime ,partea mecanica este ca noua
|
|
Catalin Guler 3 mesaje |
din vest
|
|
Mihai Rusovici 1 mesaj Oras: Galati |
Sunt suficiente masini super in Germania vezi pe www.autohus.de pe care le poti aduce in tara cu costuri convenabile, masini pregatite SH pentru export.
|
|
daca este special pentru export atunci chear are o lacuna ,mare de obicei adica la un second-hand afara se acorda garantie , aceasta garantie se ofera cand ai siguranta ca 6 luni masina nu va avea probleme grave .Optiunea de a o da la export defapt este o spalare pe cap a comerciantului din germania el stie ca chear daca ofera o asa zisa garantie tu din romania nu vei beneficia de ia niciodata.
|
|
Radu Dan Radacina 3 mesaje |
din tara numai daca se cunoaste istoricul masinii (de regula cine a adus-o, cind sau firme care aduc de afara si sunt serioase - eu am avut o experienta pozitiva.) In general , daca se are posibilitatea, este mai bine de cumparat din strainatate, direct de la vinzator.
In general trebuie avuta atentie la caietul de service pe care orice proprietar serios il tine "la zi". Eu am cumparat masina mai mult dupa caietul de service si mai putin uitindu-ma daca nu are tabla putin zgariata (remediabil si la noi cu costuri minime, daca nu esti snob...) sau tapiteria patata (se poate inlocui). A mea a avut parbrizul crapat (se intimpla si la noi...) l-am schimbat cu 800 RON insa sasiul, motorul si transmisia mecanica sunt impecabile. Ori, in timp, astea conteaza. Mult succes, Dan Radacina |
|
Cristi Jon 6 mesaje Oras: Bistrita |
din vest clar ...de preferinta germania ....s-ar mai pune problema taxei auto ...dar si aceasta se recupereaza integral asa ca ....go west
|
|
Cristi Jon 6 mesaje Oras: Bistrita |
oricum taxa nu mai e un impediment ...eu mi-am recuperat deja banii inapoi ..5031 lei cat am platit la un focus.... e drept ca a durat 5 luni pana i-am recuperat dar pana la urma e ok si asa....
|
|
Veres Horia 1 mesaj |
poate ma ajutati?vreau sa iau un ford mondeo din germania,cutie automata,capacitate 2000,taxele ar fi cam500 de euro,nu?si cum cer banii astia inapoi si cui?va rog,ajutati-ma cu un raspuns,nu am mai fost pus in situatia asta si nu am habar cum se procedeaza.multumesc,masina e euro 4
|
|
Aura Ionica 1 mesaj Oras: Buzau |
se mai aplica vreo taxa acum masinilor second aduse din strainatate?
|
|
Cristina Miliare 1 mesaj |
Chear nu exista in limba romana. Corect se scrie chiar.
|
|
mecanica nu se invata la facultate decat daca vrei sa fii inginer si toti inginerii de la mecanica au ajuns someri , meseriasii le rad in bot profesorilor de limba romana cand nu stiu ce este aceia o piesa numita stiplaiter . Daca nu stii ce este un stiplaiter iti spun eu , este acea piesa de la masina care intra in belivarez si care daca nu ai un meserias bun sa-ti remodeleze stiplaiterul dai o groaza de bani pe belivarezul adus doar pe comanda .
|
|
Mara Rolanski 1 mesaj Oras: BUCURESTI |
Nu sunt de acord cu masinile second hand.Romania a devenit groapa de gunoi a Europei.
Vedeti cat a castigat Tiriac,cu aceste masini uzate,pe care in Vest nu le vedeti pe strazi , deoarece occidentalii tin la sanatatea lor.Credeti ca pe Tiriac il intereseaza sanatatea romanilor? Nu ,Nu il intereseaza.El traieste in Monte Carlo unde nu este poluare. Nu are pic de respect pentru romani sau pentru Romania.A venit in Romania cu 20 milioane de euro facuti, in Occident in 50 de ani si a facut miliardul in Romania in 10 ani. Si occidentalii se intraba, cum este posibil in Romania,in zece ani sau mai putin sa ajungi miliardar.Toate vechiturile sunt aruncate in Romania,sa suporte romanii,poluarea,gunoiul, care atrag boli de tot felul. |
|
Emil Ilea 14 mesaje Oras: Mangalia |
De la: GIGEL BRAICOVICI, la data 2009-02-12 19:14:30 .... daca nu ai un meserias bun sa-ti remodeleze stiplaiterul dai o groaza de bani pe belivarezul adus doar pe comanda . Spitlaiter? Suna a fi un germanism. Belivarez?! De unde mai vine si cuvintul acesta? Sunt, desigur, cuvinte importate din alte limbi, cel mai probabil citite pe ambalaje sau in cataloagele de piese si pe care mecanicii INCULTI l-au raspindit. Spun incult pentru ca inseamna ca nu stie toate cuvintele necesare din meseria lui. Probabil a si invatat meseria la "apelul bocancilor" care se face dimineata prin "teliere de garaj". Adica sunt un fel de shogytzi :-))) |
|
IUBITA STIPLAITER ESTE ACEA PIESA CARE I SE OFERA FRAIERULUI LA SERVICE IN LOCUL PIESEI DEFECTE BELIVAREZUL ESTE ACEA PIESA IMPORTANTA DIN VORBIREA UNUI MESERIAS PENTRU A PUTEA SPUNE BALIVERNE FRAIERULUI CE PUNE BOTUL LA PROSTEALA MESERIASULUI CUM AI SPUS SI TU :FACUT LA APELUL BOCANCILOR ......OF DOAMNE
|

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS