|
roxana grosu 21 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Octombrie 2008, ora 14:46
De unde obisnuiti sa achizitionati cel mai adesea produse cosmetice: din farmacii sau din hypermarketuri? De ce? |
|
mesaj |
Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 12:14
Preferabil din hypermarket, pentru ca sunt mai ieftine iar oferta este mult mai extinsa decat in farmacii. Am cumparat sampon Clear din farmacie la numai 12,5 lei. Apoi l-am luat din hypermarket cu 10 lei. Eu zic ca diferenta asta conteaza si pentru buzunarul bogatului, si pentru cel al saracului. Bineinteles ca sunt anumite produse cosmetice care se gasesc numai in farmacii. Daca am nevoie de asa ceva, cumpar de la farmacie; nu ma incanta substituirea in acest caz... |
|
iuliana mihai 2 mesaje |
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 22:29
de la billa braila nu voi mai cumpara niciodata nimic....casiera popa valentina mi-a vorbit f f f urat si nu s-a luat nici o masura.....rusine billaaaaaa..... rusineeeeeeeeeeeeee |
|
mesaj |
Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 14:44
In opinia mea cosmeticele nu au ce cauta in farmacii. Este o moda preluata de la americani care au transformat farmacia intr-un magazin cu de toate iar pe farmacisti in vanzatori. Aceeasi intrebare o putem pune si pentru guma de mestecat Orbit prezenta langa casa de marcat in multe farmacii sau jucariile ptr bebelusi. Sunt o serie de produse,dermatocosmeticele care se adreseaza tratamentelor pielii & parului si care isi justifica astfel prezenta in farmacie. Acestea da le caut si le achizitionez din farmacii. Din pacate modelul romanesc al farmaciei este ca si in alte domenii o "struto-camila" copiata prost dupa altii fara a impune un model local convingator si specific. Pentru ca in final obsesia profitului din orice si oricum a avut prioritate in deciziile luate de legiuitori. Desii 90% din respondenti va vor spune ca isi cumpara cosmeticele de la hypermarket farmaciile vor continua sa aiba rafturi cu cosmetice mai scumpe, manate de dorinta unui castig indiferent cat de slab, care sa acopere "gaura" produsa de retetele compensate si gratuite pe care statul le plateste la mai mult de 365 de zile. |
|
Constantin Tudoran 69 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 16:47
Intr-adevar! Aveti perfecta dreptate! Si mie mi se pare cel putin straniu ca intrand in farmacie sa defilez mai intai printre gramezi de rafturi incarcate cu aproape orice, de la cosmetice la carucioare de copil sau incaltaminte, asa zis "medicala" (Scholl e marca cea mai frecventa), iar ansamblul sa semene cu un butic si nu cu ceea ce stim cu totii ca ar trebui sa fie o farmacie. Adica un soi de extensie a medicului si a actului medical. Din pacate romanii sunt obisnuiti sa ceara sfaturi medicale farmacistelor, care acum sunt majoritatea doar vanzatoare si care recomanda produsele "la moda" sau cele scumpe, indiferent de gradul de adecvare al acestora la boala solicitantului... |
|
Ramona Rodica Popa 2 mesaje |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 11:11
Ceea ce nu intelegeti voi este diferenta dintre produsele din hypermarketuri si cele din farmacii. Unele farmacii nici ele nu inteleg care ar trebui sa fie diferenta dintre ele..... IN hypermarket gasesti produse cosmetice insa in farmacii se gasesc produse dermatocosmetice. Care este diferenta dintre ele? Dermatocosmeticele sunt mai mult decat un produs pentru piele, acestea trateaza anumite afectiuni, anumite dereglari ala dermei. Insa din pacate oamenii nu reusesc sa faca diferenta dintre ele de cele mai multe ori din ignoranta. Dupa cum ii spune si numele, cosmeticele doar cosmetizeaza, ascund, actioneaza asupra efectului si nu asupra cauzei. In cazul in care ai o piele seboreica sau o piele uscata si nu esti interesata ca acesti parametrii sa se schimbe, sa ajungi sa ai o piele normala, poti folosi cosmeticele. Insa in momentul in care doresti sa ajungi la o piele care sa poata fi considerata normal, atunci e bine sa folosesti dermatocosmeticele. Atentie insa si la dermatocosmetice, acestea trebuie sa fie pentru tipul tau de piele... asadar se recomanda efectuarea unui test. Acum sunt aparate specializate care fac acest lucru, aparate ce pot fi gasite doar in farmacii. De ce cred totusi ca exista cosmetice in farmacii? Pentru ca multi nu isi permit totusi sa foloseasca o gama intreaga de produse dermatocosmetice si atunci aleg sa le combine. Nu vreau sa discut despre cat de eficient sau ineficient este acest lucru.... Eu una intotdeauna aleg sa iau produsele din farmacie chiar daca este vorba de cosmetice: dieferntierea o face serviciul client pe care farmaciile il au. Sa nu uitam ca legea farmaciei s-a schimbat ceea ce determina si farmaciile sa se schimbe. Nu veti vede niciodata pe rafturi medicamente in farmacii. In cel mai bun caz veti vedea acele produse denuite OTC. De ce? Pentru ca legea specifica clar faptul ca medicamentele nu trebuie sa fie expuse pe rafturi, ele se tin in sertare speciale. |
|
Cristina Diaconescu 28 mesaje Oras: Buzau |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:10
Buna ziua As dori sa va contrazic, cu ceva argumente, insa.Produsele cosmetice in farmacii nu este o idée americana. In toate farmaciile din Europa gasiti produse cosmetice, dar, aici sta diferenta, nu orice fel de produse si nu in orice farmacii. De exemplu in farmaciile Sensi blu se gasesc produsele firmelor Vichy, Scholl, Bourjois, Avene, ca sa enumar numai cateva, dar gama de produse speciale pentru ingrijirea pielii si nu numai. Plus ca beneficiati de indrumare avizata pentru problemele specifice.Sunt destule femei si in Romania care se intereseaza de calitatea produselor cosmetice, nu cumpara numai Oriflame sau mai stiu eu ce. Firmele frantuzesti de cosmetice sunt recunoscute in lumea intreaga si au traditie, plus laboaratoare bune.Nu gasiti acolo produse facute pe vapor, in drum spre Romania.Cosmetica in farmacii seamana mult cu ideea de plafar |
|
Cristina Diaconescu 28 mesaje Oras: Buzau |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 20:27
[quote name='Cristina Razor' date='2008-10-30 14:44:39']In opinia mea cosmeticele nu au ce cauta in farmacii. Este o moda preluata de la americani care au transformat farmacia intr-un magazin cu de toate iar pe farmacisti in vanzatori. Aceeasi intrebare o putem pune si pentru guma de mestecat Orbit prezenta langa casa de marcat in multe farmacii sau jucariile ptr bebelusi. Sunt o serie de produse,dermatocosmeticele care se adreseaza tratamentelor pielii & parului si care isi justifica astfel prezenta in farmacie. Acestea da le caut si le achizitionez din farmacii. Din pacate modelul romanesc al farmaciei este ca si in alte domenii o "struto-camila" copiata prost dupa altii fara a impune un model local convingator si specific. Pentru ca in final obsesia profitului din orice si oricum a avut prioritate in deciziile luate de legiuitori. Desii 90% din respondenti va vor spune ca isi cumpara cosmeticele de la hypermarket farmaciile vor continua sa aiba rafturi cu cosmetice mai scumpe, manate de dorinta unui castig indiferent cat de slab, care sa acopere "gaura" produsa de retetele compensate si gratuite pe care statul le plateste la mai mult de 365 de zile.[/quote] aaa, si inca ceva. Am gasit parfum Lancome Hypnose in farmaciile din Franta |