|
Lucia Maxim 28 mesaje |
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 16:09
Sunt intotdeauna preturile de la raft aceleasi cu cele de pe bon? Sa fie o greseala umana neintentionata sau o strategie a hypermarketurilor de a-si creste vanzarile? |
|
monica visan 4 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 13:36
totul este automat .nu se face vreo greseala umana la scanat.insa,e posibil ca prodsul respectiv sa fie pus de clienti la alte rafturi sau sa fie pus un cod de bare gresit.dar nu se face intentionat.nu se incurca cu asa ceva.oricum adaosul hypermarketurilor este de 300%. |
|
mesaj |
Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 15:26
Pretul nu corespunde la casa de marcat cu cel de la raft din n.. motive , produsul nu se afla la pozitia lui initala, pretul produsului a fost omis in cazul in care aceesta a suferit o modificare. Hipermarketurile au preturi \"inselatoare\" dar nu te obliga nimeni sa cumperi un produs daca simti ca ai fost inselat. |
|
Elena Valentina Filote 1 mesaj |
Postat pe: 15 Octombrie 2008, ora 09:30
nu mi s-a intamplat niciodata sa fie diferente |
|
mesaj |
Postat pe: 15 Octombrie 2008, ora 22:55
cineva mai de sus are o conceptie cam idioata despre toti ceilanti cu ideea ei ca nu te obliga nimeni sa cumperi ! cumperi pt ca esti obligat pt ca iti trebui pt ca este necesitate deci sa nu fim ironici si putin fara bun simnt ! da se practica in romania mai ales in marelie hipermarketuri preturi ff inselatoare pt ca la noi totul este posibil ! sa vb cineva care sta afara un an de zile si cumpara de o suta de euro mancare din aceeleasi marci de hipermarketuri mancare pentru 2 saptaminai deci acolo se poate nu? dar la noi???????????????? |
|
monica visan 4 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 15:20
d-le dinescu, eu cred ca sunteti unul dintre clientii nesimtiti care stau si urla la coada in weekend fara vreun respect fata de oamenii de acolo care muncesc (si poate au si 2 servicii si studii universitare). stam si ne vaitam ca in afara e mai ieftin.asa si e dar daca nu iti convine pleaca sau nu mai comenta degeaba.ia atitudine dar nu tipand la niste oamneii care nu pot face nimic ci la managerii starini care au intrat pe piata romaneasca si fac ce vor.in afara eu nu am vazut oameni stand la cozi infernale in hypermarketuri (si crede-ma ca am fost pana acum in 6 tari)si care ar fi concluzia? romanii sunt niste frustrati care vin si cheltuie milioane in cateva ore pe niste nimicuri avand senzatia ca frustrarile vor disparea.doar la noi e disperarea asta. e o adevarata strategie de marketing in aceste magazine si romanii ca prostii cad in aceste capcane (diverse promotii,carduri de fidelitate etc). toata lumea trebuie sa faca cumparaturi,evident dar ia frate ce e necesar.eu sincer nu pot sa inteleg cum poate o familie sa cheltuiasca 10 milioane la o singura cumparatura in hypermarchet.si eu castig cam 600 euro singura, dar nu dau atatia bani in hypermarchet. concluzia mea:ori ma vaicariti aiurea ca salariile sunt mici ori sunteti ff frustrati. |
|
cosmin tilinca 5 mesaje |
Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 10:48
ce spune monica e adevarat. si eu am fost in multe tzari si nu`s cozile astea. era o statistica zilele trecute cum ca romanii cumpara 66 la suta dintre produse pentru ca sunt la promotie. deci cumparatorii n`au nevoie de respectivele produse dar totusi considera ca au facut o afacere. si or sa faca mucegai sau se expira prin bukatarie. eu prefer sa ma duc la alimentara din cartier ... 1. nu mai pierd o ora pe care o pot folosi pt relaxare, si de multe ori relaxarea face mai mult decat cateva mii de lei cat poti castiga la un produs 2 tre sa stau in trafic la niste cozi unde te apuca dracii 3. hipermarketul e inselator si`ti vara pe gat tot felu de promotii pe care le poti inghiti- asa ca stau la distantza. ce sa mai romanii sunt niste porci care vor fi in curand terminati de bolile de inima. ROmanu cand incepe sa castige incepe sa se purceleasca, ca doar d`aia traiesti sa mananci bine. Offtopic. ati vazut ca daca te duci prin orash la vrun suc si nu mananci se uita ospataru urat la tine? ca noua moda e sa manance porcu in orash. de fapt toate saraciile care au mancat toata viatza ceapa cu branza |
|
Storm Bogdan 10 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 08:38
Pot sa va sugerez si eu ceva ? Incercati sa ajungeti in Pietele Volante care se organizeaza prin Bucuresti. Acolo gasesti si Pretul Corect si Produsul Sanatos :) Ah da, si mai sunt magazine de carne de prin piete care-s producatori si nu au preturile asa mari ca in super/hyper-marketuri :) Cred ca cine stie sa-si organizeze cumparaturile si nu le face in graba nu se plange atat :) |
|
nicu petre 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 10:49
pentru doamna Visan frustrat ?! e un cuvint la moda sau ce? Ati facut un raport in ceea ce priveste nr locuitori si hypermarketuri? eh apoi sa vb despre cozi studii universitare, pai si ce cauta acolo ? hai sa fim seriosi fiecare cheltuie pe ce crede de cuvinta faptul ca tie nu ti trebuie nu inseamna ca nici lui afara e mai ieftin pentru ca nu sint atitia intermediari nu e chiar asa nu ti convine nu cumpara .crezi ca mi notez pe caiet pretul de la raft si apoi urmaresc la casa de marcat? Cosmin Tilinca porc esti tu si posibil sa te tragi din acelasi neam de porci |
|
Constantin Tudoran 69 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 11:55
Da' ce v-agitati fratilor atata?! Fiecare cumpara ce vrea si de unde vrea! Omu' e liber sa faca ce vrea cu banii lui. Mie unuia nu-mi place in piete. E mizerie, miroase urat si cei care vand acolo au la fel de multa legatura cu taranii ca si Dolce & Gabbana. Prefer sa merg prin sate si sa cumpar din poarta omului. E treaba mea! De asemenea, produsele manufacturate le cumpar din supermarket. E mai curat, mai spatios, gasesc de toate intr-un singur loc si e si aproape de casa (stau la 200 de metri de un Plus si la 1000 de metri de Cora). Asadar... mi se pare firesc. In plus, in cartierul meu, in afara de cateva mici buticuri, toate "alimentarele" s-au inchis si in locul lor au rasarit... banci! La fel si in locul cofetariilor, aprozarelor ori librariilor. Banci peste tot! si reprezentante auto! A! uitai sa va zic... stau in Militari! |
|
emilia nitescu 4 mesaje |
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 15:44
Maaaaaaaaaaaaaai!!! Dar voi in loc sa va spuneti parerea va dati in cap! :)) Fiecare are dreptul la o parere si sa cumpere de unde si ce doreste. Si parerea fiecaruia trebuie respectata! Nu este decat un forum de discutii pentru niste oameni care se confrunta cu aproximativ aceleasi probleme: traiesc in Romania si asta le ocupa tot timpul! Multa bafta :) |
|
lotcu ilie 1 mesaj |
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 09:40
Cred ca ar trebui sa avem o atitudine constructiva si sa nu mergem in directia gresita prin a ne ataca reciproc . Este o realitate ca in supermarketurile din romania sunt produse cu preturi inselatoare.Aceasta se intampla din mai multe motive : fie erori umane ,fie cu intentie pt. ca sefii de raioane sa poata realiza plusuri si nu minusuri pe raioane. Dar sincer cred ca orice neregula trebuie semnalata iar noi ca si cumparatori trebuie sa ne educam in a verifica intodeauna corectitudine pretului. Nu cred ca cineva i-mi poate schimba o parere dandu-mi exemple ce se intampla in alte tari cumparatorul are banul si el decide ce sa faca cu el. |
|
mesaj |
Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 19:55
Dupa cum se vede uni deviaza discutia de la preturi la jigniri ca sa arate ca ce?? Eu am inteles ca este vb de preturi alti au inteles ca este vb de cine lucreaza si ce studii au alti ca frate e vb de curatenie ! Frate si frustrato este vb de preturi inselatoare si il felicit pe cel care a pus acest subiect pe forum . Pacat ca ceilanti au intrat in controverse degeaba in loc sa discute realitatea! Adica preturile inselatoare !!!!!!!!!!!!! Nu c are studi sau nu are ! si clienti suntem noi toti indiferent de clasa studi etc ! pt ca si noi la rindul chiar daca suntem ce suntem tre sa ne servim clienti indiferent daca tipa urla sau ne injura pt ca de la el imi vine banul daca ai fost afara dsr Monica visan cred ca ai vazut ca te pupa si in asa sa iti ia banu |
|
mesaj |
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 11:07
In atentia persoanei care afirma ca preturile mai mari din Romania se datoreaza "managerilor straini care vin in tara si fac ce vor " va informez ca preturile nu le dicteaza o persoana sau un grup de persoane ci sunt dictate de piata iar pe segmentul de retail exista destula concurenta si o piata foarte dezvoltata . Preturile mari deriva , printre altele , si din politica de tara ....suntem una dintre tarile cu cea mai mare fiscalitate din lume (( http://www.zf.ro/eveniment/pwc-romania-cea-mai-mare-fiscalitate-din-ue-la-firme-3059761/ )). Deci o companie care vine sa faca comert in tara la noi in mod normal nu va putea functiona cu aceleasi preturi ca afara in conditiile in care , la noi , platesc taxe de n ori mai mari multumesc |
|
1 mesaj |
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 12:48
pretul ca pretul... problema e ca trebuie sa fii foarte atent la termenele de garantie!Altfel luam maioneza in 20 noiembrie expirata pe 26 oct.Sau smantana care a expirat ieri sau unt expirat de 3 zile. Ca sa nu mai spun ca-ti iei electrocasnice fara traducere in romaneste. Iar la mine la firma se cere pe coada de mop traducere, sa nu ti-o bagi cumva in ureche.Asta ar fi pb si nu 10 sau 20 de bani diferente de pret. Ziceau ca vine criza dar sambata la CARREFOUR s-a organizat noaptea cumparaturilor si asa nebunie n-am vazut in viata mea.De unde are lumea bani domle, ca ne tot plangem ce lefuri mici luam! |
|
mesaj |
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 14:08
Intr-adevar , la termenele de expirare se impune multa atentie din partea clientului deoarece factorul care verifica acele produse este intotdeuna uman si supus greselilor ! Daca ar exista un program automat care sa verifice termenele produselor am putea spune ca este rea intentie dar valabilitatea produselor nu poate fi verificata decat de angajati iar intr-un hypermarket care are 50-60 de mii de produse in rafturi sunt convins ca angajatii vor scapa intotdeauna cateva neverificate ! Eu personal , verific intotdeauna termenul la produsele alimentare , nu de altceva dar sanatatea mea nu o las pe incredere in mana altora ! o zi buna va doresc |
|
S Mendelssohn 10 mesaje |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 15:39
Mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa constat diferente intre pretul de raft si pretul la casa. Mai mult, am sesizat diferenta inca fiind in magazin, am scanat la verificatorul de pret. Era dimineata si una punea marfa in raft. I-am zis ca pretul de raft e gresit. Mi-a zis ca tocmai s-a scumpit. Dupa 5 minute pretul vechi continua sa fie vizibil. I-am zis din nou macar sa ia pretul de acolo ca incurca lumea. Abia l-a luat. Nu stiu daca e vorba de neglijenta sau e o forma de inselare din partea magazinului. Am gasit pe net informatii despre cum sa faci economie. Una dintre modalitati era sa verifici daca pretul la casa este pretul de raft. Ziceau ca in 3 cazuri din 4 greseala este in favoarea magazinului. Am incercat sa verific preturile. Dureaza enorm de mult, trebuie sa ai grija cand cumperi sa notezi, cand ajungi la casa sa le pui in asa fel incat sa se taxeze in ordinea in care le-ai notat si tu, in loc sa fii atent la buzunare sa fii atent la pretul scanat sau dupa ce iesi cu marfa sa verifici bonul linie cu linie. Nu e choar asa usor. Alternativa e sa le scanezi in magazin dar asta consuma si mai mult timp. Si cum noi ne grabim mereu, de cele mai multe ori inchidem ochii si ne impacam cu situatia. In mod normal cand semnalezi eroarea, pretul de raft ar trebui schimbat sau macar dat jos urgent. Nu se face asa. De ce? Sa fie numai neglijenta? Nu mai spun de politica unor magazine "Cumperi mai mult, iesi mai ieftin". Poate in unele situatii asa e dar nu intotdeauna. Am observat cum daca cumperi la bucata uneori iesi mai ieftin decat daca iei tot baxul adica invers decat cum pretind ei. Sau ca pachetul cu pretul minim la kilogram era cel cu o cantitate intermediara de produs, nu cel mai mare cum lasa magazinul sa se inteleaga. Am observat ca se aplica metoda de convingere prin repetare "Preturi mici! Preturi mici! Preturi mici!" Fals. Preturile sunt cam la fel cu ale concurentilor. Stiati ca magazinele tin oarecum secrete preturile? Daca umbli cu pixul si cu hartia prin magazin, te cam intreaba de sanatate. Stiati ca fotografiatul in magazin este interzis? De ce? Am fotografiat si m-au certat. |
|
Ciprian Roibu 5 mesaje |
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 08:13
mereu reusim sa ne aprindem, oricare ar fi subiectu:) concret, acum 2 luni am fost intr-un real in tm, trebuia sa cumpar o masa de calcat si un calcator, cadouri pt o casa noua... masa de calcat costa 49,90, nu erau alte variante de mese de calcat in apropiere, era singurul model, eu stiu sa citesc, am terminat o facultate, culmea chiar de marketing...si cand am ajuns la casa, de fapt costa 74.90 masa...nu sunt un tip conflictual, asa ca am acceptat ca oi fi gresit eu...dar a doua zi m-am intors sa ma uit mai bine si nu gresisem cu nimic:) in plus, calcatorul care in real era 150 lei, la etajul superior, la un domo, costa 130 lei:) sunt putini cei care verifica produs cu produs pretul, asa ca "erori" mai pot aparea... ATENTIE: produsele care apar la promotie ori au termenul de valabilitate pe final, ori au o problema in a fi vandute! |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 04:16
Eeeei! Nu-i chiar asa! Cei mai multi bani ii gasiti la bugetari! De altfel ei sunt grosul soferilor si posesorilor de auto din Bucuresti cel putin. Pe 1 Decembrie, multe firme particulare (inclusiv cea la care lucrez eu) au program normal. Sa vedeti insa ce bine se va circula. Stau bugetarii acasa. La fel a fost si in timpul Summitului NATO si la Forumul Francofoniei. De ce sa ne miram? Un ofiter de politie castiga aproape cat un director de firma privata. Iar un domn' profesor, desi ia trei parale leafa, isi rotunjeste venitul din meditatii si spaga... Asta-i Romania! |
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 04:19
@Razvan Alexandru Gresiti stimate domn! Programele de evidenta de stocuri, inclusiv cele din supermarket, au si posibilitatea alarmarii la expirare. Din comoditate sau... din alte motive (va las pe dvs. sa descoperiti care ar putea fi acele motive), datele de expirare NU SE INTRODUC in sistem la intrarea marfii. De aici... problemele! |
|
mesaj |
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 10:20
@Constantin Tudoran Sa stiti ca lucrez in domeniu (IT) si nu exista inca in Romania reteaua de supermarket sau chiar Hypermarket care sa fi achizitionat un asemenea sistem informatic (nu cred ca va imaginati cat costa implementarea unui asemenea sistem ) .Daca cunoasteti dvs ,dati-mi un exemplu si o sa verific . In plus , in afara de pretul mare al programului de gestiune se ridica costurile si cu personalul care face Receptie Marfa care , pe langa faptul ca trebuie sa introduca in sistem codul de bara si cantitatea produsului ar mai trebui sa introduca si nr lotului si data de expirare iar sistemul trebuie sa recunoasca , in momentul vanzarii din care lot s-a vandut si sa scada din stoc din lotul respectiv .... poate intre timp a mai intrat marfa din acelasi produs (acelasi cod de bare) dar cu alt termen .....IMPOSIBIL de realizat . Credeti-ma ca stiu ce zic ....ma straduisesc sa gasesc solutii pt asa ceva |
|
Cristi H 1 mesaj Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 11:48
Problema preturilor incorecte. Mare problema, intr-adevar, dar exista solutii pentru a afisa PRETUL CORECT: etichete electronice de raft in loc de etichete de hartie (prezente in lanturi de magazine din EU). Am cautat, m-am interesat si am gasit si in Romania! www.harinco.ro ofera mai multe detalii. Metro deja a instalat intr-un magazin, presupun ca urmeaza celelalte. Ceilalti cand ?!? |
|
Laurentiu Duinu 1 mesaj Oras: Buzau |
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 17:49
[quote name='Ciprian Roibu' date='2008-11-28 08:13:08']mereu reusim sa ne aprindem, oricare ar fi subiectu:) concret, acum 2 luni am fost intr-un real in tm, trebuia sa cumpar o masa de calcat si un calcator, cadouri pt o casa noua... masa de calcat costa 49,90, nu erau alte variante de mese de calcat in apropiere, era singurul model, eu stiu sa citesc, am terminat o facultate, culmea chiar de marketing...si cand am ajuns la casa, de fapt costa 74.90 masa...nu sunt un tip conflictual, asa ca am acceptat ca oi fi gresit eu...dar a doua zi m-am intors sa ma uit mai bine si nu gresisem cu nimic:) in plus, calcatorul care in real era 150 lei, la etajul superior, la un domo, costa 130 lei:) sunt putini cei care verifica produs cu produs pretul, asa ca "erori" mai pot aparea... ATENTIE: produsele care apar la promotie ori au termenul de valabilitate pe final, ori au o problema in a fi vandute![/quote] |
|
DRAGHICI DORU 1 mesaj |
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 16:05
In pietele volante ,cat si pe marginea soselelor sunt preturi mai mari decat in pietele fixe sau mari magazine.Verificat. |
|
Alexandru Teleru 1 mesaj Oras: Drobeta Turnu Severin |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:45
De multe ori afiseaza un pret sau o promotie (gen de la doua produse in sus pretul este altul) si pe bon vezi ca de fapt nu s-a facut nici-o reducere. explicatii: tocmai s-a terminat promotia, sau tocmai a inceput promotia si inca nu s-a introdus in sistem. |
|
sorlea alice 1 mesaj |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 14:16
si ce te faci atunci cand nu ai timp sa alergi de colo colo sa cauti cel mai bun pret?cel mai bine ar fi sa fim toti someri sau pensionari pt a avea timp sa prospectam piata |
|
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:16
[quote name='' date='2008-12-01 10:20:10']@Constantin Tudoran Sa stiti ca lucrez in domeniu (IT) si nu exista inca in Romania reteaua de supermarket sau chiar Hypermarket care sa fi achizitionat un asemenea sistem informatic (nu cred ca va imaginati cat costa implementarea unui asemenea sistem ) .Daca cunoasteti dvs ,dati-mi un exemplu si o sa verific . In plus , in afara de pretul mare al programului de gestiune se ridica costurile si cu personalul care face Receptie Marfa care , pe langa faptul ca trebuie sa introduca in sistem codul de bara si cantitatea produsului ar mai trebui sa introduca si nr lotului si data de expirare iar sistemul trebuie sa recunoasca , in momentul vanzarii din care lot s-a vandut si sa scada din stoc din lotul respectiv .... poate intre timp a mai intrat marfa din acelasi produs (acelasi cod de bare) dar cu alt termen .....IMPOSIBIL de realizat . Credeti-ma ca stiu ce zic ....ma straduisesc sa gasesc solutii pt asa ceva [/quote] Chiar va straduiti?! Pai eu am gasit solutii pentru "asa ceva" prin 1993. Si nici nu costa prea mult. Desigur, cu solutii industrial- strength, cu Microsoft Navision sau cu Oracle Enterprise Server costa o carutza de bani. Dar sunt mai multe moduri de a jupui o pisica... |
|
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:16
[quote name='sorlea alice' date='2009-04-07 14:16:51']si ce te faci atunci cand nu ai timp sa alergi de colo colo sa cauti cel mai bun pret?cel mai bine ar fi sa fim toti someri sau pensionari pt a avea timp sa prospectam piata [/quote] ... s-ar putea ca dorinta sa vi se implineasca mai curand decat va asteptati... :)) |
|
laur comanac 3 mesaje |
Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 01:24
[quote name='Lucia Maxim' date='2008-10-07 16:09:29']Sunt intotdeauna preturile de la raft aceleasi cu cele de pe bon? Sa fie o greseala umana neintentionata sau o strategie a hypermarketurilor de a-si creste vanzarile?[/quote] am lucrat in hypermarket-uri si in cele alimentare si in industriale,daca se intampla sa fie diferenta e vb doar de o eroare umana,pretzurile sunt in sistem,eticheta de raft trebuie sa aiba acelasi pret cu ce se inregistreaza in casa de marcat,deci in concluzie,ori nu e schimbata eticheta de raft ori produsul cumparat nu este la locul lui,au fost cazuri in care de expl un client distrat a mutat un pet de 2l in locul celui de 1l sau nu este pt moment produsul de 1l in raft si cel de 2l este situat in imediata apropiere atentzie nu se scot etichetele produselor listate din rafturi chiar daca ele nu se afla in stoc,daca pruducatorul plateste metrul de raft cum se practica in romania,deci oricine poate vedea pretul acelui pet de 1l care este mai mik decat cel de 2l dar nu e pretul produsului cumparat...si ajunge sa vada surprins la casa ca e diferenta de pret...iar despre ce este la noi in comparatie cu ce este afara in primul rand e multa lipsa de civilizatie,afara nu se mananca produse din magazin neplatite in timp ce umbla domnul client prin magazin dupa cumparaturi,nu se rup ambalajele sa vada d'l client ce este in punga sau pachet..nu se gusta fructele si altele,iar despre apetitul romanului la cumparaturi stim cu totii c depaseste mult pe cel al occidentalilor sa nu mai vb de numarul mult mai mare al hypermaket-uri din occident raportat la numarul de persoane,sa nu uitam ca am mostenit o aglomerare urbana din timpul comunismului care nu s'a modificat prea mult in ultimii 20 ani:)) |
|
clark adriana 1 mesaj |
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 08:21
Exista un loc unde poti verifica pretul produsului cumparat,daca ai nelamuriri...Alta este strategia prin care te " pacalesc" hipermarketurile, facandu-te sa cumperi cosuri intregi de produse de care, de fapt, nu ai nevoie si din care arunci jumatate acasa... |
|
Postat pe: 28 Iulie 2009, ora 16:18
[quote name='laur comanac' date='2009-04-09 01:24:57'][quote name='Lucia Maxim' date='2008-10-07 16:09:29']Sunt intotdeauna preturile de la raft aceleasi cu cele de pe bon? Sa fie o greseala umana neintentionata sau o strategie a hypermarketurilor de a-si creste vanzarile?[/quote] am lucrat in hypermarket-uri si in cele alimentare si in industriale,daca se intampla sa fie diferenta e vb doar de o eroare umana,pretzurile sunt in sistem,eticheta de raft trebuie sa aiba acelasi pret cu ce se inregistreaza in casa de marcat,deci in concluzie,ori nu e schimbata eticheta de raft ori produsul cumparat nu este la locul lui,au fost cazuri in care de expl un client distrat a mutat un pet de 2l in locul celui de 1l sau nu este pt moment produsul de 1l in raft si cel de 2l este situat in imediata apropiere atentzie nu se scot etichetele produselor listate din rafturi chiar daca ele nu se afla in stoc,daca pruducatorul plateste metrul de raft cum se practica in romania,deci oricine poate vedea pretul acelui pet de 1l care este mai mik decat cel de 2l dar nu e pretul produsului cumparat...si ajunge sa vada surprins la casa ca e diferenta de pret...iar despre ce este la noi in comparatie cu ce este afara in primul rand e multa lipsa de civilizatie,afara nu se mananca produse din magazin neplatite in timp ce umbla domnul client prin magazin dupa cumparaturi,nu se rup ambalajele sa vada d'l client ce este in punga sau pachet..nu se gusta fructele si altele,iar despre apetitul romanului la cumparaturi stim cu totii c depaseste mult pe cel al occidentalilor sa nu mai vb de numarul mult mai mare al hypermaket-uri din occident raportat la numarul de persoane,sa nu uitam ca am mostenit o aglomerare urbana din timpul comunismului care nu s'a modificat prea mult in ultimii 20 ani:))[/quote] Pai se vede c-ati umblat mult pe-afara domnu' Laur... :)) Nu are nimeni nici o problema cu faptul ca mananci sau bei ceva in magazin. Esti chiar incurajat s-o faci. Dar sa iesi fara sa platesti... n-ai cum! Se iau angajatii magazinului dupa tine. Si oricum esti filmat peste tot... La aia daca omu' de la raft sta la taclale cu colegii in depozit, a doua zi ingroasa coada la biroul de plasare. Nu se discuta. Pac si-ai iesit in out! Nu ca la noi. In Cora de pilda, poti sa cauti si prin statie cate 15-20 de minute in sir un om de la raft (mai ales la IT dar si la mobila de pilda), ca nu vin. Pleaca mai devreme, si le tin locul colegi de la detergenti sau articole de copii... Sa fim seriosi... |
|
Gabriel Matei 5 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 17:27
Aveti un argument al adaosului de 300% ? daca da atunci afirmatia este intemeiata, daca nu .... inseamna ca este doar o presupunere de a dvs. nefundamentata asa cum se intalnesc mai tot timpul si prin articolele diverselor publicatii. Presupunand ca ar fi de 300% inseamna ca 1 kg zahar care este de expl. 3,6 lei / punga 1000 gr in raft la vanzare, are un pret de intrare in hipermarket de 1,2 lei in care ar fi incluse cheltuielile de transport si profitul producatorului. Numai daca scazi cota transport si TVA 19% inseamna ca 1 kg zahar are un pret de 1 leu/kg fara TVA franco fabrica, ceea ce in dolari SUA inseamna 0,33 USD/kg adica 330 USD/to (se lucreaza in USD deoarece asta este moneda tranzactiilor cu zahar). Stiti cumva care este pretul mondial actual al zaharului adus in Constanta? Presupun ca nu stiti: este cca. 450 USD/to la care se adauga accize 405 USD/tona, cheltuieli descarcare si transport de cca. 10- 15 USD/to. Deci pretul zaharului ajunge la undeva la 890 USD inclusiv TVA adica 2,67 lei /kg. Mai adaugati cheltuielile de ambalare (de la saci la pungi), costul ambalajului si veti ajunge usor la 2,9 lei/kg. Mai departe va las pe dvs sa adaugati aia 300% si vedeti ce va iese ! ( fir-ar al naibii de "artimetica" !!!). Si inca un amanunt costul per kg al zaharului din productie romaneasca este mai mare decat pretul zaharului din import! Aceste aspecte se regasesc, din pacate, si in foarte multe alte exemple. Deci rugaminte, stiu ca sunteti indignata dar numai faceti afirmatii gratuite si nefundamentate. Mai bine intrebati pe cineva avizat! |