Ati fost pacaliti de o banca sau IFN?
|
1 mesaj |
da
am avut card de euro la raiffeisen piata sfatului brasov , pe care l-am anulat si dupa un an m-au pus sa platesc 80 lei pentru ca sa-l pot anula din nou , cerandu-mi sa vin cu bonul de lichidare ca si cum eu eu ar tb sa tin evidenta .din discutii corespondenta se trimetea la vechea mea adresa (oricum ei nu sunt obligati sa ti-o trimita ....asa spuneau), mi-au eliberat un nou card fara sa ma anunte sa vin sa-l iau si m-au pus sa-l platesc cu toate ca nu puteau sa mi-l dea (el nemaifiind in banca ) in concluzie e o sucursala pe care nu v-o recomand . |
|
Andreea Stan 1 mesaj Oras: BUCURESTI |
Buna!
Si eu sunt in curs de contractare a unui credit de nevoi personale cu ipoteca de la Ing. Mi-au spus ca dobanda este variabila pe toata durata contractului si in acest moment este de 9,75%. Mi s-a parut ok in comparatie cu alte oferte, rata si valoarea totala de rambursat fiind mai mici decat la alte institutii bancare. Dar....ceea ce spui tu este ingrijorator. Mie mi-a fost comunicatde catre consultantul ING ca dobanda va evolua in functie de piata si mergand de la inceput pe optiunea cu dobanda variabila, cresterile ulterioare nu vor fi spectaculoase. Spune-mi, te rog, tu cand ai contractat creditul ai optat pentru dobanda fixa sau variabila? Pentru ca o crestere de 30% a ratei mi se pare inacceptabila. |
|
Remus Nitu 1 mesaj Oras: Medias |
Eu sunt unul din cei multi pacaliti de Volskbank prin obtinerea unui credit cu dobanda fixa pe 15 ani, dar Volskbank printr-o decizie unilaterala la numai 2 luni de la contractare, a marit dobanda cu vreo 8%.
Volskbank a facut o practica in promiterea de imprumutri cu dobanda fixa dupa care mareste dobanda fara nici-o justificare clara, iar faptul ca nimeni nu a reusit sa obtina un draft al contractului pentru analiza acestuia inainte de semnare, ma face sa cred ca acesta este politica bancii. Eu sunt unul din cei care am luat teapa cu astfel de imprumut cu dobanda fixa pe intreaga durata a contractului, si care am primit scrisoarea tipizata de la conducerea Volskbank la numai 2 luni de la semnarea contractului, ca va mari dobanda datorita cresterii EURIBORUL-ui, desi nu contractul are astfel de prevederi. Adevarul este ca EURIBORU-ul in 2007 a crescut de la 4.5% la 5%, dar de la data semnari contractului pana la marirea dobanzii nu a existat nici-o modificare a EURIBOR-ului. La inceputul anului 2009 este EURIBORUL a ajuns la 2.2% iar astazi este 1.5%. Am intrebat Volskbank, acum de ce nu mai scade dobanda? Am intrebat Volskbank daca vor sa modificam contractul din dobanda fixa in dobanda variabila. Volskbank nu raspunde in nici-un fel, decat raportand la Volskbank AG ca a crescut profitul in ROMANIA. Aveti grija ca si astzi Volskbank afiseaza o dobanda fixa de 5,95% (adica atat cat am si eu in contract pt ca in realitate nu mai stiu cat este) si probabil oricine care obtin un imprumut acolo va pati ca mine. Exista totusi o categorie clienti clasificata de Volskbank ca si clasa VIP. Acestea beneficiaza de imprumut cu dobanda fixa garantata pe intreaga durata a contractului. Remus, E-mail: rnitu@hotmail.com |
|
Prodea Iulian 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Pentru cei care se simt "firati" si pacaliti de institutiile financiare... din ianuarie 2009 clientii au mult mai multe drepturi... cititi http://iulianpro.blogspot.com/2009/03/drepturi-suplimentare-pentru-clientii.html
|
|
S Mendelssohn 10 mesaje |
Am avut card de lei la Raiffeisen. In urma unui incident al angajatorului cu Raiffeisen, incident despre care nu cunosc detalii (mi se pare ar fi gresit repetand plati), toti angajatii am fost sfatuiti sa ne facem carduri pentru salarii pe la alte banci. Eu am decis sa pastrez si cardul Raiffeisen inca un an ca nu se stie. M-am interesat de comision si mi s-a zis ca e 0.5 RON pe luna. Am alimentat contul cu 6 RON pentru un an, timp in care nu am mai dat pe la banca. Intre timp comisionul s-a facut 1.5 RON pe luna. Dupa un an m-am interesat care este situatia si mi s-a zis ca e pe 0, desi era pe minus datorita cresterii comisionului. Mi s-a zis ca nu se mai percepe comision daca contul ajunge pe 0, ceea ce nu era adevarat. Am mai asteptat cateva luni pana cand a expirat cardul si cu doua saptamani inainte de expirare m-am prezentat la banca sa mi-l anulez. Cardul a fost taiat in fata mea. Atunci am aflat ca am de plata inca 15 RON pentru ca s-a perceput comision de 1.5 RON, nu 0.5 RON cum stiam si ca nu era adevarat ca daca contul ajunge pe 0 nu se mai percepe comision. Pentru ca era coada si ma grabeam, am plecat. Cand m-am intors sa platesc, m-am trezit taxat cu inca 5 RON taxa de emitere a unui card fantoma care nu a existat niciodata, doar pentru ca cel taiat expirase intre timp si trebuia reinnoit, nu-i asa? Mi s-a zis ca nu am platit un card nou, ci pe cel vechi. Daca era asa, de ce nu mi s-a zis de prima data? In total m-au ciupit cu 20 RON. E o suma derizorie dar este totusi un lucru urat.
Am auzit ca e o politica a mai multor banci sa tapuiasca clientii care pleaca pentru ca oricum nu au nimic de pierdut cel putin pe termen scurt. Deci, cand va anulati cardul, mai ales daca e pe 0: Atentie la comisioane Nu va bazati pe vorbe |

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS