Ati fost pacaliti de o banca sau IFN?
|
Lucia Maxim 28 mesaje |
Rate scazute, cu taxa ascunse si dobanzii enorme, DAE enorm. Vi s-a intamplat sa contractati un credit si sa platiti inapoi mult peste ce v-ati asteptat?
|
|
Ella Heizer 5 mesaje Oras: Alba-Iulia |
Da, am fost pacalita de o banca. Vreau sa refinantez creditul luat de la acea banca si nu vor sa imi dea situatia la zi a creditului. Este vorba de ABN AMRO, acum membra a grupului RBS.
|
|
1 mesaj |
Dar vi se pare ceva cinstit la o banca la dobinzile aplicate care niciodata nu sunt fixe? Banca este un camatar cu acte!
|
|
Laurentiu Ionica 1 mesaj Oras: Barlad |
Am dorit sa aplic la in IFN un credit si am fost sfatuit de persoana care se ocupa de credite sa aplic catre o alta societate de tip IFN unde dobanda era mai mare si in completare pana la suma dorita de mine ca ma ajuta si cu un card cu descoperire de cont unde dobanda era asa de mare ca nu puteai sa te atingi de acei bani si atunci ma intreb cand intrii pe usa unei banci sau IFN poti fi sigur ca nu ai surprize de genul prezentat mai sus.Cum poate un angajat la o firma sa trimita clientul catre un alt competitor al sau.Cel mai urit lucru care ti se intampla este faptul ca nu stii de la inceput pana sa semnezi contractul ce taxe. speze,dobanzi si alte smecherii platesti dar va pot spune ca la un imprumut de 8-9 sute milioane platesti la banci si la notar in jur de 30 milioane ceea ce este suparator de mult si mai auzi si de la D-l Guvernator M.Icsarescu ca noi suntem de vina ca nu negociem , cu cine? ce omul de rand are portofoliu sau, asta nu este decat o grava injurie adusa poporului care nu are aceleasi drepturi ca cetateanul M.Icsarescu ca la banca suntem egali tot clienti ne numim.Printr-o politica de supraveghere si prin jurist prudenta daca se mai poarta poate in viitot o sa fie mai bine dar cred ca si BNR trebuie sa plece multi la pensie ca sunt putin obositi si scapa din vedere anumite nuante care trebuiesc puse in antiteza cu Uniunea Europeana
|
|
Stefan Muresan 4 mesaje Oras: BUCURESTI |
Cu toate ca nu am fost "pacalit", si eu am patit la fel, tot cu fosta ABN AMRO ;)
la o refinantare, a trebuit sa platesc comisioane relativ mari si sa astept zile intregi ca sa mi se emita o banala esalonare a platilor si o copie dupa contractul initial de credit ... parca din asta traia ditamai gigantul bancar...! nu mai vreau sa-mi amintesc ! |
|
Turcanu Petru 5 mesaje |
da banckpost mi-a marit rata de la 900 lei la 133 lei la un credit iar la alt credit de la 100 lei la 145 lei
|
|
Manuela Voicila 17 mesaje |
ultima aventura a fost la ABN AMRO, unde mi s-a vandut un credit, despre care agentul de vanzari a 'uitat' sa-mi precizeze comisionul (foarte mare, adaugat chiar DAE declarat de el initial). Odata ajunsa la banca, functionarii erau uimiti, iar domnul cu pricina n-a mai raspuns de atunci niciodata la telefoanele din cartea de vizita. Si nu am primit niciodata vreun raspuns la reclamatile scrise transmise. Ceea ce ma duce cu gandul ca este o practica de a insela clientii.
Cred ca la foarte multe banci se poate constata o birocratie vadita pentru unele dintre creditele solicitate, care te imping spre setul de credite mai oneroase pentru banci. Nici nu vreau sa imi aduc aminte de lipsa totala de profesionalism a functionarilor, care este omniprezenta. |
|
1 mesaj |
Toti suntem pacaliti pe zi ce trece, dobanda fixa si variabila, sau fixa pe o perioada de timp si apoi variabila cum de obicei se gaseste in orice contract de credit este clar drumul spre criza, nu cred ca exista persoana care a luat un credit pe minim 2 ani care sa nu fi primit notificare de majorare a dobanzii atat de la un IFN sau de la o banca, diferenta e ca unii s-au pacalit mai tare ca altii, depinde de fiecare la ce fel de credit sa lacomit. Domeniul bancar sa dezvoltat foarte mult la noi, au aparut o multime de banci ca ciupercile dupa ploaie, trebuie sa traiasca si ele. Sfatul acum nu va mai aruncati la oferte de tipul 10 % dobanda/an RON pentru depozite cand inflatia depaseste 6 % ca o sa ajungeti la sfarsit de an ca nici comisionul de retragere sa nu-l mai scoateti.
|
|
Am reusit cu greu sa refinantez creditul de la ABN AMRO, acum RBS (aceeasi Marie, cu alta palarie). De teama sa nu imi recalculeze te miri ce noi comisioane, am platit asa cum au cerut ei, suma utilizata de pe cardul de credit, pana la data de 21 octombrie. In 24 octombrie banca refinantatoare a virat si ea, automat suma respectiva. La inchiderea creditului am intrebat cu pot sa imi recuperez suma platita ca dublura. Stiti cara a fost raspunsul? Nu puteti primi banii pana luna viitoare, dupa ce vi se emite un nou extras de cont. Am mentionat ca predasem cardul, il taiasera si contul se considera inchis. Raspunsul bancii: daca intre timp ati facut vreo tranzactie si nu s-a inregistrat? Cum, Doamne apara, sa mai fac vreo tranzactie, daca nu mai aveam cardul??? Bineinteles ca am platit penalitati de intarziere pentru doua zile la rata de credit. Am intrebat daca primesc dobanda pentru ca imi tin o luna de zile banii la ei, pana mi se emite noul extras. Raspunsul: NU. Frumos! Eu platesc penalizari pentru 2 zile, iar dumnealor se folosesc de banii mei 30 de zile...free. Asta este RBS, prieteni! Fac reclama defavorabila si afirm aceasta. Este o banca de toata jena!
|
|
Gy P 1 mesaj Oras: Brasov |
[quote name=\'TURCANU PETRU\' date=\'2008-11-05 15:33:45\']da banckpost mi-a marit rata de la 900 lei la 133 lei la un credit iar la alt credit de la 100 lei la 145 lei Super: daca ti-a \"marit\" rata de la 900 la 133! Asa banca Da! |
|
A gresit omul! A vrut sa scrie de la 90 la 133!
Daca ati fi asa atenti la cei care scriu analfabetic pe forumuri, ar fi minunat. Uitati-va cate postari sunt scrise cu "sh, k, u..." in loc de multe cuvinte frumoase din limba romana. Noi am inteles ce a vrut omul sa spuna. E ok. O zi buna tuturor! |
|
1 mesaj |
Nici o banca nu practica reajustarea ratei dobanzii in functie de nivelul pietei,in sensul scaderii. Am inceiat contracte de credite in perioada cand dobanda era 22% sau chiar mai mare si imediat dupa aceea dobanda a scazut la 10, 11, 8, 9 chiar 7 % pentru o perioada de cel putin doi ani. Banca nu a dat nici un semn de reajustare. A continuat sa-mi aplice dobanda astronomica de la inceputul contractului. In schimb reajustaza constant rata dobanzii la fiecare crestere a acesteia pe piata. Adica"cum ca sa ni se ia nu sa ni se dea". Bancile s-e nenorocesc cu propriile lor arme fiindca prin incorectitudine si rea credinta in incasarea ratelor, au adus populatia in imposibilitate de plata. Sa ia banii de la Biroul de Credite !
|
|
Marian Stancu 1 mesaj Oras: BUCURESTI |
De la: Roxana Pitis, la data 2008-11-14 12:07:53 Nici o banca nu practica reajustarea ratei dobanzii in functie de nivelul pietei,in sensul scaderii. Solutia pentru ca rata dobanzii sa tina pasul cu "nivelul pietei" (dat de dobanda de referinta a BCE/BNR, in functie de valuta creditului) este sa achizitionati un credit cu dobanda calculata in functie de un indice public (EURIBOR/ROBOR) plus o marja (in cel mai bun caz, fixa pentru a nu avea surpriza sa fie modificata de banca). Exista astfel de banci la care, in aceasta perioada, in care EURIBOR-ul de exemplu a scazut in doua luni cu 1% si urmeaza sa mai scada cu 0,5-1%, si rata dobazii la astfel de credite a scazut sau urmeaza sa scada la urmatoarea actualizare. |
|
1 mesaj |
Multumesc! Acum sunt in clar.
|
|
Acesta ar fi un caz ideal, sa poti lua creditul cu dobanda cea mai avantajos calculata. Care este solutia in cazul in care banca nu te anunta de schimbarea ratei dobanzii decat cand ajungi sa fii in intarziere de plata cu doua luni. Eu platesc de peste un an prin internet, o suma rotunda, cu circa 50 lei mai mare decat rata. Anul trecut s-au adunat niste banuti si am platit intr-o luna numai diferenta, adica aproape jumatate din rata lunara. Acum cateva zile, dupa calculele mele, trebuia sa platesc mai putin de o rata. Merg la banca si primesc un nou scadentar, in locul extrasului de cont si anuntul ca sunt restanta cu 1 leu, de 20 de zile. La nedumerirea mea mi s-a raspuns:" nu ati vazut la televizor ca s-au marit dobanzile??" Nu! Nu am auzit la televizor, ca am contract de credit cu BCR ERSTE, nu cu RDS-RCS. Asa ca, platesc acum 1000 lei pe luna, in loc de 850. Fain, nu? In contract scrie ca trebuie sa ma anunte scris despre orice modificare a nivelului dobanzii. Unde este tratamentul corect? Unde este protectia consumatorului?
|
|
Laurentiu Starpu 2 mesaje |
Solutia pentru ca rata dobanzii sa tina pasul cu "nivelul pietei" (dat de dobanda de referinta a BCE/BNR, in functie de valuta creditului) este sa achizitionati un credit cu dobanda calculata in functie de un indice public (EURIBOR/ROBOR) plus o marja (in cel mai bun caz, fixa pentru a nu avea surpriza sa fie modificata de banca). Exista astfel de banci la care, in aceasta perioada, in care EURIBOR-ul de exemplu a scazut in doua luni cu 1% si urmeaza sa mai scada cu 0,5-1%, si rata dobazii la astfel de credite a scazut sau urmeaza sa scada la urmatoarea actualizare.
Si eu am rata ipotecar , in functie de Euribor plus suma fixa, INSA banca nu micsoreaza dobanda cand indicele scate, numai cand creste . De ce ??? Sunt niste sacali !!! |
|
Laurentiu Starpu 2 mesaje |
Nu este adevarat bancile nu micsoreaza rata daca indicele de referinta scade (Euribor ....) ele doar cresc , binenteles cand acesta creste. In rest ramane constant mare .
|
|
1 mesaj |
Daca nu citesti termeni contractuali in intregime atunci considerate pacalit !
In cazul in care citeste ff atent contractul care il semnezi nu numai ce ti se spune de catre creditor,consilier bancar etc atunci vezi ca defapt nu esti pacalit ci accepti situatia sau pacaleala sau nu mai iei creditul si te duci in alta parte unde este mai avntajos |
|
Tocmai ca am citit cu atentie termenii contractului. Trebuia sa fiu anuntata de catre banca de majorarea dobanzii, sa nu intrau in intarziere de plata cu 1 leu! Angajatul bancii mi-a recomandat sa urmaresc la TV fluctuatiile dobanzii. Asta era discutia, vis a vis de pacaleala.
|
|
Daniela Simina 1 mesaj Oras: Cluj |
As sftui pe toata lumea sa nu faca imprumuturi la BANK POST,eu am luat acum 1an jumate credit de 19500 RON si de la o rata de 318RON pe luna am ajuns la o rata de 542 RON pe luna aceasta Astept rezultatul de OPC si- i dau in judecata
|
|
Radu M. 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
Din pacate de cele mai multe ori prin contract bancile sunt asigurate impotriva unor astfel de procese. In momentul in care ai semnat esti prins. Mai ales ca in contracte de cele mai multe ori nu se specifica modul de calcul al dobanzii ci doar faptul ca este variabila. Oricum mie mi se pare normal ca dobanda la credite sa fie variabila. Nu poti ca banca sa acorzi un credit pe termen lung cu dobanda fixa. De asemenea bancile au costuri de refinantare care cresc simultan cu cresterea ratelor ROBID si ROBOR, costuri care sunt transferate in mare parte celui care a luat creditul. Lumea vrea daca se poate sa fie dobanda varialbila in sus doar la depozite si in jos la credite. Nu se poate asa ceva. Bancile fura prin multe mijloace (comisioane ridicate, clauze contractuale) dar mi se pare normal sa isi rezerve dreptul de a modifica dobanda in functie de niste rate publicate de BNR (de exemplu ai o dobanda lunara egala cu ROBOR+x% unde x% este marja sau prima de risc a bancii si care poate depinde de valoarea totala a creditului). Cu ce nu sunt de acord este faptul ca in contracte nu se specifica de cele mai multe ori modul de calcul al dobanzii.
|
|
Alexandru Bot 1 mesaj |
am luat si eu o teapa de la banca raiffeisen banc ,au niste inspectori de credite sau cam asa ceva care nu explica mai multe detali a contractului (i-au precis comision pe contractul incheiat)zice ca contractul e cu dobanda fixa pe cand e dobanda variabila sunt niste escroci si binenteles nu citesti contractul ai incredere in ei , ce ma sfatuiti sa fac? a crescut dobanda cu 1% la euro
|
|
Marthi Viktor 3 mesaje |
DA DA DA
|
|
Emilia Marginean 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
De la: Radu M., la data 2008-11-26 11:38:43 Din pacate de cele mai multe ori prin contract bancile sunt asigurate impotriva unor astfel de procese. In momentul in care ai semnat esti prins. Mai ales ca in contracte de cele mai multe ori nu se specifica modul de calcul al dobanzii ci doar faptul ca este variabila. Oricum mie mi se pare normal ca dobanda la credite sa fie variabila. Nu poti ca banca sa acorzi un credit pe termen lung cu dobanda fixa. De asemenea bancile au costuri de refinantare care cresc simultan cu cresterea ratelor ROBID si ROBOR, costuri care sunt transferate in mare parte celui care a luat creditul. Lumea vrea daca se poate sa fie dobanda varialbila in sus doar la depozite si in jos la credite. Nu se poate asa ceva. Bancile fura prin multe mijloace (comisioane ridicate, clauze contractuale) dar mi se pare normal sa isi rezerve dreptul de a modifica dobanda in functie de niste rate publicate de BNR (de exemplu ai o dobanda lunara egala cu ROBOR+x% unde x% este marja sau prima de risc a bancii si care poate depinde de valoarea totala a creditului). Cu ce nu sunt de acord este faptul ca in contracte nu se specifica de cele mai multe ori modul de calcul al dobanzii. |
|
Eu am un un contract de leasing semnat cu TBI Leasing. Valoarea redeventelor lunare sunt calculate in functie de valoarea euribor la 3 luni. Cu toate ca valoarea Euribor a scazut eu m-am trezit cu o scrisoare prin care ma anuntau ca rata lunara a crescut de la 850 euro la 953 euro.
"decizia a fost luata ca urmare a contextului actual al cresterii costurilor de finantare in noul mediu economic si mai ales financiar" fara nici o alta justificare. Ma intreb cum au ajuns la aceasta suma? |
|
Da. Cu toate ca am dobanda calculata in functie de valoarea Euribor la 3 luni si ca acesta a scazut, eu am primit scrisoare ca mi-a crescut rata lunara cu aproape 100 euro/luna, adica aproape cu 10%. Explicatia?: "Datorita noului mediu economic". Cine sunt? TBI Leasing
|
|
Catalin Chiru 1 mesaj |
Eu am de 1 an si cateva luni un ipotecar la ING ! Cand s-a implinit anul, mi-a crescut rata de la 1.200 la 1.600 RON ! Sa-mi traiasca! Eu m-am dus la ei, de buna voie! Ce as putea sa fac in afara de a ma duce sa platesc?
|
|
George Stoian 1 mesaj Oras: Brasov |
EU AM CONTRACTAT UN LEASING PE 4 ANI DE LA VB LEASING IN 2005, UNDE DOBANDA E CALCULATA EUROBOR LA 3LUNI+2,5%.IN MOMENTUL INCHEIERI CONRACTULUI EURIBOR ERA 3.25, A TOT URCAT - PANA IN 10.2008 =5.2 din 11.2008 a inceput sa scada pana la 2.52 in 31.12.2008.In momentul acela ar fi fost normal ca din 01.2009 sa platesc dobanda mai mica, dar nici vorba, pana in momentul cand am telefonat si m-am certat cu ei pentru simplu fapt ca atunci cand le convenit au modificat dobanda( era in crestere)acum cand euriborul este mic nu le mai convine pentru ca a crescut costul creditari.OK am inteles acest lucru dar nu mi se pare normal ca noi sa platim integral marirea costului creditari/refinantari.TREBUIE INPARTIT INTRE BANCA SI CLIENTI. Pana la urma au redus dobanda nu cu 2% cat ar fi fost normal, ci doar cu 1% dar tot e ceva.
Nu era o problema de bani, ci de principiu.Atat timp cat ai un contract in care se specifica alb pe negru ca iti rezervi dreptul de a modifica dobanda +/- x, atunci iti rezervi dreptul de a o modifica si in -, nu numai in +. |
|
Sorin Viasu 1 mesaj Oras: Campina |
De la: CATALIN CHIRU, la data 2009-01-25 14:32:37 Eu am de 1 an si cateva luni un ipotecar la ING ! Cand s-a implinit anul, mi-a crescut rata de la 1.200 la 1.600 RON ! Sa-mi traiasca! Eu m-am dus la ei, de buna voie! Ce as putea sa fac in afara de a ma duce sa platesc? |
|
Adrian Csaszar 1 mesaj |
Salutare, am fost pacalit de RBS Romania, fosta ABN Amro. Am cumparat cu factura in ron, un bilet de avion prin internet. Pe factura scria clar pretul : 1640.00 RON. Ei mi-au luat de pe card 1767,47 RON, cica din cauza coeficientului de conversie. Nesimtiti, ce conversie, eu am factura in RON !
Mare grija cu bancile ! Acum sunt si mai hoate pentru ca sunt presate de afara sa produca. Sefii de afara nu pot inghite faptul ca vaca cea buna de muls, adica Romania, nu mai are de unde. Mare atentie !!!! Mai stati cu creditul daca vreti sa luati acum.Nu va recomand inca. Si ... daca veti luaa sa fie NUMAI in RON cu dobanda fixa ! Chiar daca va scadea dobanda si voi tot atat platiti, daca o faceti variabila veti plati si mai mult. Va fura ele ! Cunosc cazuri destule !!! |

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS