Ce metode de economisire folositi?
|
Lucia Maxim 28 mesaje |
Acum toate bancile incearca sa ne ademeneasca sa economisim prin diferite modalitati mergand pe ideea ca orice e mai bine decat sa-ti tii bani la ciorap. Folositi vreo metoda de economisire? Daca da de ce?
|
|
1 mesaj |
Eu economisesc printr-o asigurare de viata cu acumulare de capital de tip unit-link, la o firma austriaca pentru ca pe langa economisire am si partea de protectie, parte pe care nici o banca nu ti-o ofera.Economisirea prin asigurare este o metoda frecvent intalnita in vest de economisire.
|
|
1 mesaj |
Docamdata nici unul
|
|
Achimescu Dan 12 mesaje |
Nu prea am din ce sa economisesc.Vorbim de economii cand veniturile din activitatile curente sau chirii ori dividende,dar cand sursa este salariul destul de mare nu mai economiseste omul.
|
|
S Mendelssohn 10 mesaje |
Teoretic oricine ar trebui sa economiseasca. Practic banii niciodata nu iti ajung. Putini sunt cei care au taria sa stea cu fundul pe sacul de bani si sa nu cheltuiasca pentru ca nevoi sunt mereu. Dar trebuie sa tinem seama si de nevoile de maine, nu numai de cele de azi. Din pacate insa nevoile de maine sunt percepute ca fiind mai putin importante decat cele de azi in timp ce banul cheltuit sau castigat azi este perceput mult mai valoros decat banul cheltuit sau castigat maine, acesta fiind si secretul prizei la public a creditelor.
|
|
Sanda Lucaciu 1 mesaj Oras: Mangalia |
da, eu economisesc. in aceste perioade tulburi nu e bine, economic sa economisesti. am mai trait astfel de vremuri. economisirea acum este nerecomandata, oricum daca evenimentelor financiare din tara le vei face fata cele internationale te vor termina sigur!
|
|
Alina Cretu 2 mesaje Oras: Galati |
asigurare de viata cu acumulare de capital.Protectie + investitie.
|
|
Nistor Cristea 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Raspunsul meu intrebare unde este , si daca nu este pentru ce imi trimiteti semnal sa privesc alte pct de vedere ?
|
|
Dana Dunca 1 mesaj Oras: Braila |
Banii la ciorap . Aceasta mi se pare chiar cea mai buna metoda de economissire in momentul de fata.Asigurarile de viata sunt la fel de nesigure ca banii pusi la banca, si actiunile si alte modalitatile pe care piata ni le ofera pentru a ne luam banii. Care asigurari de viata ???? Platesti o suma frumusica in fiecare luna...in cativa ani societatile de asigurari ajung sa aiba pierderi mari, pentru ca sa nu va inchipuiti ca ei nu traiesc de pe banii celor care sunt asigurati, si nu chefuiesc si se petrec pe seama noastra...ba inca cum. Ati vazut ce au facut cei de la AIG in America dupa ce guvernul a intervenit cu sume uriase de bani si a resuscitat compania....au bagat un chef monstru pe banii statului. Si daca americanii fac asa de romani ce sa mai zici, ei ti-ar lua si painea din gura numai sa le fie lor bine.
Asa ca banii la ciorap, sub saltea sau unde vreti voi, numai nu la banci si asigurari, cel putin pentru moment. |
|
Gonczi Jozsef 1 mesaj |
Salut. Dupa parerea mea nu e bine sa iti ti bani in ciorapi ma gandesc ca in fiecare luna pierd dobanda :(. Nu stiu care banca este sigura in situatia de fata. Un prieten me-a recomandat CEC -ul fiind o banca de stat, dobanzile acordate sunt slabute dar poate e mai sigur asa. Voi ce ziceti?
|
|
Anca Muscalu 1 mesaj |
CEC-ul nu mai e de mult banca de stat....in plus ofera dobanzi mici in comparatie cu alte banci...eu, mi-am deschis un cont de economii la Bancpost in care imi depun atunci cand am...nu platesc nici un comision de nici un fel, nu sunt restrictionata sa depun o anumita suma intr-o anumita zi din luna...ce-i drept...nu prea am ce depune...doar ocazional sau ce-mi mai ramane din salariu
|
|
Adriana Zarnescu Adriana 2 mesaje |
Banii pe care ii am sunt depusi intr-o banca . Este una dintre metodele sigure , in masura in care mai poate fi ceva sigur in aceasta conjunctura .
|
|
1 mesaj |
Singura metoda profitabila de economisire sunt bancile, nu vorbim aici de invetitii, societatile de asigurari sunt o vrajeala, una chiar foarte mare (o vanzare de gogosi de tip american) - ei spun ca au grija de banii tai chiar iti dau o dobanda (calcul optimist/pesimist), te aburesc ca banii pe care ii depui la ei, sunt reinvestiti in genul imobiliare, nu stiu ce fel de titluri de proprietate dar daca in aceste sectoare ale economiei sunt probleme nu stiu cu ce te mai alegi, iar partea cea mai frumoasa este ca aceste societati de asigurari lucreaza in sistem multi level (prieten deal "caritasului") ganditi-va simplu ca la fiecare rata pe care o platiti unde se duc banii dvs cat procent se acumleaza defapt in fondul lor pentru ca mai mult de 70% se distribuie pe nivele.(adica fiecare nivel ia cateva procente din suma). Iar suma asigurata la ei cu tot cu indexari sau ce instrumente ofera ei peste ani oricum va fi prea mica sa-ti mai foloseasca la ceva si sigur mai mica decat suma pe care o depui.
|
|
1 mesaj |
Singura metoda profitabila de economisire sunt bancile, nu vorbim aici de invetitii, societatile de asigurari sunt o vrajeala, una chiar foarte mare (o vanzare de gogosi de tip american) - ei spun ca au grija de banii tai chiar iti dau o dobanda (calcul optimist/pesimist), te aburesc ca banii pe care ii depui la ei, sunt reinvestiti in genul imobiliare, nu stiu ce fel de titluri de proprietate dar daca in aceste sectoare ale economiei sunt probleme nu stiu cu ce te mai alegi, iar partea cea mai frumoasa este ca aceste societati de asigurari lucreaza in sistem multi level (prieten deal "caritasului") ganditi-va simplu ca la fiecare rata pe care o platiti unde se duc banii dvs cat procent se acumleaza defapt in fondul lor pentru ca mai mult de 70% se distribuie pe nivele.(adica fiecare nivel ia cateva procente din suma). Iar suma asigurata la ei cu tot cu indexari sau ce instrumente ofera ei peste ani oricum va fi prea mica sa-ti mai foloseasca la ceva si sigur mai mica decat suma pe care o depui.
|
|
Emilia Nitescu 4 mesaje |
Salut! Referitor la acest subiect (mi-a atras atentia imediat :) ) vreau sa le spun celor care nu au incredere in banci, ca acestea, despagubesc clientii in cazul unui faliment(in limita unui plafon desigur). Detalii despre noile conditii de asigurare a banilor depusi la banci am gasit in news letter-ul Wall Street. Pentru inselaciunile care au aparut in ultimul timp, trebuie doar sa citim cu atentie contractul.Cred totusi ca ramane cea mai avantajoasa metoda. Trebuie sa va ganditi la faptul ca "ciorapul" nu iti acopera inflatia, pe cand dobanda bancara-da.Si inca ceva, in legatura cu asta: dobanda la depozit trebuie sa fie mai mare decat rata inflatiei.Eu am intrat pe www.bugetulfamiliei.ro si am gasit lucruri extrem de interesante. Chiar daca pe unele nu le pot aplica (sunt doar un modest salariat) macar am primit informatii de specialitate. Iar site-ul este foarte bine intocmit.Cine este interesat isi poate face cont.
Mult succes! Emilia |
|
Popa Carla 1 mesaj |
Economisesc la banca atunci cand am ce. Nici eu nu am o parere prea buna despre asigurari, nu au reusit sa ma convinga ca sunt viabile. Cel mai indicat in perioade de recesiune este sa investesti in valori care nu depind de suisurile si coborasurile economiei, dar costa nu?
|
|
Salut! Referitor la acest subiect (mi-a atras atentia imediat :) ) vreau sa le spun celor care nu au incredere in banci, ca acestea, despagubesc clientii in cazul unui faliment(in limita unui plafon, desigur). Detalii despre noile conditii de asigurare a banilor depusi la banci am gasit in news letter-ul Wall Street. Pentru inselaciunile care au aparut in ultimul timp, trebuie doar sa citim cu atentie contractul.Cred totusi ca ramane cea mai avantajoasa metoda. Trebuie sa va ganditi la faptul ca \"ciorapul\" nu iti acopera inflatia, pe cand dobanda bancara-da.Si inca ceva, in legatura cu asta: dobanda la depozit trebuie sa fie mai mare decat rata inflatiei.Eu am intrat pe www.bugetulfamiliei.ro si am gasit lucruri extrem de interesante. Chiar daca pe unele nu le pot aplica (sunt doar un modest salariat) macar am primit informatii de specialitate. Iar site-ul este foarte bine intocmit.Cine este interesat isi poate face cont.
Mult succes! Emilia |
|
Elena Irimescu 2 mesaje Oras: Galati |
Eu am vrut sa economisesc printr-o asig. de viata, dar surpriza, la rascumparare am primit de la ING NEDERLANDEN ASIG. DE VIATA doar 77% din suma depusa, de 8 ani platesc cate 480 lei anual, resp. din 2000 si acum am primit la rascumparare doar 2980 lei, iar eu am depus 3840 lei.
Retin chelt. de administrare si de rascumparare. Ce investitie este in asigurare, mai ales asig. de viata tip activ? Asa ca nu va mai lasati pacaliti si investiti niste bani daca aveti in bunuri cu valoare adaugata ridicata. |
|
Angela Melania 1 mesaj Oras: Buzau |
Eu am vrut sa economisesc printr-o asig. de viata, dar surpriza, la rascumparare am primit de la ING NEDERLANDEN ASIG. DE VIATA doar 77% din suma depusa, de 8 ani platesc cate 480 lei anual, resp. din 2000 si acum am primit la rascumparare doar 2980 lei, iar eu am depus 3840 lei.
Retin chelt. de administrare si de rascumparare. Ce investitie este in asigurare, mai ales asig. de viata tip activ? Asa ca nu va mai lasati pacaliti si investiti niste bani daca aveti in bunuri cu valoare adaugata ridicata. .... Are perfecta dreptate! La maturizarea politei,vei lua inapoi mai putin decat ai depus si e chiar un caz mai fericit ca a primit 77% din suma platita ani de zile, putea fi chiar mai putin! Cat despre asigurarea riscului in caz de deces, se fac investigatii amanuntite si doar daca se trece cu succes prin numeroase filtre, mostenitorul va primi suma asigurata! |
|
George Niki Uhr 9 mesaje Oras: BUCURESTI |
Folosesc mai multe metode:
1. Asigurare de viata (pentru toti membrii familiei=4 capete) protectie +investitie. 2. Conturi bancare de economii (la doua banci, ca nu se stie niciodata!) PS. Am dispus de venituri relativ mari pentru Romania, insa intotdeauna nu am cheltuit mai mult de strictul necesar din salariu. Multi din cei care citesc daca ar fi avut veniturile mele si-ar fi "tras" vila si BMV amanetandu-si viitorul pe viata. Eu, m-am multumit cu un apartament (vechi, ceausist) si cu o masina SH. Reversul: nu am credite de rambursat. Si daca se intampla ceva rau (imi pierd slujba) pot sta si un an pe bara (fara ca acest lucru sa imi afecteze nivelul de trai din prezent). |
|
Silvia Ghiorghiu 2 mesaje |
pentru cine alege varianta de economisire prin banca, ce banca ati alege? in care aveti incredere?
|
|
Eu am ales Banca Transilvania (sfatuita de un agent al altei banci :)) ). Au dobanzile cela mai bune de pe piata cred ... cel putin eu asa am constatat. Si au oferte destul de bune si daca mai aduc clienti. Asta nu inseamna ca te poti imbogati din ce iti economisesti la banci.
Dar ce spuneti de BCR si Raiffeisen Banca pentru locuinte? Vi se par avantajoase? Eu am studiat produsele lor si as vrea sa aflu si alte pareri. In plus, am aflat azi ca si BRD-ul are un produs similar...alcatuit tot din 2 secvente. Ce credeti?Le cunoasteti? |

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS