Wall-Street
Profil  /  Logout

2 euro donati prin sms la 858 = 4 euro pentru nou-nascutii de la Spitalul Marie Curie
Info
x

info

OK

Nu esti logat
x
Login
E-mail/Username: 
Parola: 

Nu ai cont pe Wall-Street.ro?
Inregistreaza-te GRATUIT
Info
x
info

Cauta job

eJobs

serviicii in restaurante

Forumul Wall-Street Turism Restaurante
Vezi toate mesajele noi

Topicul anterior | Topicul urmator
Raspunde

Trimite prin Y!M
Roxana Grosu
21 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 17:26
Citeaza Raspunde

Sunteti multumiti de calitatea servciilor pe care le primiti in restaurantele din Romania? Difera fata de ceea ce se intampla in strainatate?

Raporteaza abuz de limbaj

1 mesaj
Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 10:04
Citeaza Raspunde

Nu exista notiunea de servicii in restaurantele romanesti. toti ospatarii se cred directoti generali asa le zic eu.
sper ca in 5 ani sa mai invatam si noi despre ce inseamna servicii.

Ioana Mutu
3 mesaje
Oras: Brasov
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 14:46
Citeaza Raspunde

Nu cred ca as putea spune exact daca sunt multumita sau nu, pentru ca problema este de fapt alta.
In strainatate, a fi ospatar este o meserie apreciata. Clinetii restaurantului te trateaza cu respectul cuvenit si iti apreciaza sfaturile.
In Romania, ospatarul inca este privit ca un "sclav" care iti suporta toate "fitele" si toate glumele de prost gust, doar pentru ca tu stai la masa si el in picioare, servindu-te.
Daca oamenii ar fi educati si ar invata sa respecte fiecare meserie, probabil ar exista si aici un cult al "ospatarelii", sa spunem asa.
Si din propria experienta am invatat ca asa cum tratezi oamenii, asa vei fi tratat.

Cosimin Ciprian Timocea
1 mesaj
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 10:33
Citeaza Raspunde

A fi o spatar este o meserie foarte grea, e adevarat uneori e si foarte banoasa, dar nu multi reusesc sa lucreze peste 250 de ore intr-o luna, intr-un astfel de ritm. De multe ori am vazut clienti cu bani care si-au tratat ospatarii ca pe ultimii scalvi aruncandu-le la final cate un leu - 2. Daca stam sa ne gandim cam asta este si meseria sclav (servitor) doar ca este cu carte de munca. E adevarat de multe ori clientii nu foarte fitzosi sau cu bani ii respecta mai mult. Si e logic uneori sa faca o fatza ospataru cand intrii intr-un restaurant de 3-4 stele si sa ceri o apa plata. Meseria mea este de sef de receptie la un hotel de 3 stele. Vad multe faze zilnic. Ospatarite prinse de fund de client, jignite in orice hal. Pai sincer sunt mai bine tratate "tarfele" de cat ele. Care incearca sa isi creasca copii prin salarul care il au. Dar daca esti un ospatar care poti sa le inghiti toate astea, sa nu iti pese, chiar daca te face de 2 bani clientu, prin multa munca poti sa strangi bani frumosi.

Crismariu Ioan
2 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 14:15
Citeaza Raspunde

eu lucrez ca ospatar de vreo 15 ani iar inainte de a fi ospatar am fost DJ,barman,picol etc.
si pot spune ca NICIODATA nu am fost tratat si nici nu m-am considerat sluga sau servitor!!Este o meserie frumoasa care pe mine m-a satisfacut intotdeauna din toate punctele de vedere.De 4 ani lucrez in Italia la unul din cele mai bune restaurante din Monte Argentario,P.S.Stefano,si am clienti de genul Renato Zero,Rafaela Carra,Montezzemolo etc,etc,dar si oameni de rand dar niciodata nu am fost tratat ca o sluga sau servitor.E adevarat ca aici aceasta meserie difera un pic de ceea ce e la noi,dar daca stii sa tratezi clientul dupa natura lui,atunci devii prietenul lui si nu un sevitor!Sincer sa fiu mi-ar place mult mai mult sa lucrez in romania decat aici,daca cineva stie...ceva...sant dispus sa tratez pentru un loc de munca [acasa]! crismariuioa@yahoo.it
Aaa...era sa uit,varsta unui ospatar nu conteaza!!!foarte mult conteaza aspectul si experienza.

Urmareste topicul 'serviicii in restaurante'
Daca te abonezi la acest topic, vei primi noile mesaje postate in mailul cu noutati din comunitate.

Raspunde | Varianta pentru tiparire a topicului serviicii in restaurante
Mergi la:
Wall-Street SATI
  • Contact   |   Redactie
  • Termeni si conditii
  • Acord de Confidentialitate
  • Publicitate

© 2005 - 2012 InternetCorp SRL Toate drepturile rezervate.

• Sectiuni

• Suplimente

• Resurse

• Comentarii/
  • Galerii
  • Live Text
  • Chestionare
  • CashOut

Social Media

• Wall-Street pe FacebookWall-Street pe Facebook
  • Wall-Street pe TwitterWall-Street pe Twitter
  • Wall-Street rss feedWall-Street prin RSS