|
sorina negrila 14 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 23:49
Intre a plati o chirie lunara de 300 de euro si a plati o rata de 400 de euro, care credeti ca este solutia cea mai buna in acest moment? |
|
1 mesaj |
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 08:45
mai bine sa mai platesti chirie 1-2 ani pana mai scad preturile la apartamente :) |
|
MARIA SANDU 4 mesaje |
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 08:54
Avand in vedere preturile nereale ale apartamentelor si dobanzile exagerate, nu stiu daca merita investit acum.Si chiriile sunt exagerate,depinde daca veti ramane toata viata un chirias la aceste preturi nu merita, numai daca cu timpul veti avea o alta oportunitate de a achiziona un apartament, de ex.o mostenire. |
|
Dragos Bilav 2 mesaje |
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 20:13
In momentul de fata as merge pe chirie.Piata este prea instabila si riscul de a ramane fara servici este mai ridicat decand oricand .Dupa ce se mai linistesc apele,mai scad si dobanzile,atunci ar fi o vaianta de luat in calcul,desi simtul proprietatii la romani ne cam baga in pamant.Eu nu vad nimic rau de a sta o viata in chirie(in conditiile unei chirii civilizate cu contract,fara cresteri a chiriei nejustificata,etc).Fara credit ipotecar dormi mai bine,la servici mai ai un cuvand de spus, nu trebuie sa pleci capul tot timpul. |
|
adriana zarnescu adriana 2 mesaje |
Postat pe: 7 Noiembrie 2008, ora 09:44
Eu cred , ca o rata la banca pentru casa care la un moment va fi a ta este mai bine de platit ,cel putin eu asa as face . |
|
Violeta Danaila 1 mesaj |
Postat pe: 7 Noiembrie 2008, ora 11:50
ma aflu in aceeasi situatie ca si tine, dar din cate am inteles e mai bine sa mai asteptam...deocamdata sunt in stand-by.. |
|
S Mendelssohn 10 mesaje |
Postat pe: 7 Noiembrie 2008, ora 12:51
Depinde foarte mult de situatie. Depinde pentru cat timp este nevoie. Pentru o nevoie temporara, de 1-2 ani de exemplu, e mai bine sa platesti chirie. Mai depinde de cat inseamna 100 euro pentru platitor. Pentru unii diferenta de la 300 la 400 este nesemnificativa in timp ce pentru altii este deosebit de importanta. Depinde si daca poti sa faci credit. Natura venitului, marimea salariului, alte credite in desfasurare sau varsta te pot aduce in imposibilitatea de a face credit |
|
mesaj |
Postat pe: 8 Noiembrie 2008, ora 00:15
Depinde cat reprezinta dobanda din aia 400 Euro, daca dobanda depaseste 300 Euro nu cred ca mai este convenabil. |
|
Alexandra-Ludmila Nicolae 1 mesaj |
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 03:26
personal prefer rata, chiar daca e putin mai mare! in felul acesta macar stiu sigur ca am o locuinta care este a mea, si care va ramane copiilor! |
|
Florin Jichi 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 10:10
Salut la toata lumea, O chirie in acest moment este o optiune mult mai viabila decat o rata la banca pe care o vei plati pentru urmatorii 30 de ani. In acest moment preturile la apartamente si case sunt artificial umflate datorita boomului imobiliar. Doresc sa reamintesc ceea ce multa lume nu stie este faptul ca randamentele obtinute de constructorii imobiliari depaseste in acest moment 100%, adica la 100 de euro investit ei castiga, minim, 100 de euro in plus. Acesti constructori pot fi numiti fara teama niste tepari. Este inevitabil ca in urmatoarea perioada investitorii speculatori sa iasa de piata datorita crizei de lichidati si aici ma refer in principal la fondurile de investitii straine. O chirie in schimb ofera o optiune sa poti lua o decizie oricand doresti. In termeni financiari pentru aceasta optiune se plateste un premium (o valoare care este diferenta intre chirie si sa spunem rata la banca). De aceea eu spun ca in acest moment moment este mult mai buna o chirie chiar daca este si cu 50-100 de euro in plus pana cand preturile la apartamente si case vor scadea suficient de mult astfel incat sa merita o investitie pe termen lung. Dupa calculele mele o investitie de cumparare merita cand preturile actuale (la apartamentele noi) scand cu cel putin 30%. Eu personal voi lua in considerare oportunitati de cumparare cand preturile au scazut cu aproape 50%. Multa lume va spune ca nu poate sa scada atat de mult. Eu vad acest lucru in urmatoarele 6-12 luni. respect |
|
Chiuariu Ramona 1 mesaj |
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 14:29
chirii de 300 E nu exista(cel putin in Bucuresti,zona decenta),eu stau cu chirie ,platesc 600E 2 camere cred ca e enorm ,sunt mai degraba de acord cu credit pt ap vechi,asa ar fi rata mai mica.oricum e foarte greu sa stai cu chirie mai ales daca ai si copil . |
|
catalin ghicajanu 1 mesaj Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 18:46
De acord cu tine Florine...si eu am de gand sa astept pt ca e strigator la cer sa platesc pt 50 mp 90k euro.Asta daca platesti cash, dar daca iei imprumut ajungi la 160k sau poate mai mult. Momentan chiria pare mai viabila deoarece bancile jongleaza cum vor ele cu dobanzile si te poti trezi dupa un an ca platesti cu 5-10% mai mult decat ai semnat.Si daca dai banca in judecata...pierzi timp, nervi si asa mai departe. Daca nu iti permiti o chirie mare strangi din dinti si te apuci de cautat pana gasesti ceva convenabil...dar ce te faci daca nu poti achita ratele?Dupa 3-4 luni de chin (in care nu dormi pt ca te gandesti cum sa iti achiti ratele) vine banca si te arunca in strada ca sa isi recupereze banii.Si nu e chiar asa placut. |
|
adrian enescu 1 mesaj Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 21:46
Salut, Si eu as prefera sa platesc o rata pt o locuinta care stiu ca va fi a mea in final. Momentan sunt foarte interesat de o oferta lansata de Impact, prin care ma pot muta in locuinta direct si pot plati o chirie pe o perioada de 4 ani care mai apoi imi va fi calculata ca un discount din pretul de achizitie. Asa chiria ajunge sa fie de fapt o rata, si nu bani pierduti luna de luna. Va dau si un articol unde am vazut ca este prezentat produsul: http://www.standard.ro/articol_64302/impact_isi_finanteaza_clientii_pentru_a_si_debloca_proiectele.html Ce parere aveti? |
|
cormoran dode 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 10:16
casa mai inseamna si mobila,electrocasnice,asigurare,impozite si atunci trece de 400euro. Prefer chiria pana ce salariile vor fi la nivelul real din Romania. Acum sunt mentinute artificial jos, sper ca tinerii sa-si vanda munca la valoarea ei si piata se va regla. |
|
cristian marcoff 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 09:37
Ce se intampla cand iesi la pensie si nu mai ai acelasi venit ca acum? Chiria merge in continuare iar veniturile scad.Cum rezolv problema asta? |
|
Fagaras Codrut 4 mesaje Oras: Campia Turzii |
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 09:40
[quote name='sorina negrila' date='2008-10-29 23:49:43']Intre a plati o chirie lunara de 300 de euro si a plati o rata de 400 de euro, care credeti ca este solutia cea mai buna in acest moment?[/quote] Tinand cont de dinamica pietei muncii, de viitoarea regionalizare a Romaniei si de faptul ca in viitor chiar nu vor mai exista granite in Europa, capitala fiind la Bruxelles si nu in Bucuresti, Paris etc. mi se pare aberant sa imi iau un credit pe 35 de ani pentru un rahat de locuinta, pentru ca in 5 ani sa ma trezesc ca lucrez in te miri ce parte a Europei sau a lumii. Ca idee, va povestesc o intamplare reala. Acum 3 ani, lucram in Deva la o firma. La un moment dat, directorul din Deva a fost racolat de o alta firma, in Timisoara si ne-a facut o oferta de a merge sa lucram cu el acolo. Salarii mult mai mari decat in Deva. Din toti angajati, doar unul nu a venit cu noi. Motivul? Tocmai isi cumparase, impreuna cu sotia, o garsoniera. Marea lor dilema era. Dupa ce au investit bani in ea (finisaje interioare si mobila) cum sa o dea in chirie unor straini. intr-un fel aveau dreptate. Eu si-au mobilat-o dupa gustul lor. O dai in chirie cuiva si se foloseste de ea. Deci? Raspunsul este evident. |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 09:40
Ce se intampla la pensie? veniturile scad, chiria merge in continuare.Ce se intampla atunci? |
|
Fagaras Codrut 4 mesaje Oras: Campia Turzii |
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 15:40
[quote name='cristian marcoff' date='2008-11-13 09:40:49']Ce se intampla la pensie? veniturile scad, chiria merge in continuare.Ce se intampla atunci?[/quote] Nu stiu daca voi prinde vreodata pensia, dar cu siguranta nu ma bazez de cea oferita de statul roman. E gata cu tampeniile de genul "pensia de la stat". Cine vrea si il duce mintea isi va face o pensie privata. La vremea respectiva va valora ceva cat sa-mi permit sa calatoresc sau sa-mi cumpar o casuta undeva. Uita-te la pensionarii din tarile cu o adevarata economie de piata. Nu stau acasa crosetand si asteptand pensia. Nici nu stau pe la cozi la medicamente sau crescandu-si nepotii. Ei calatoresc. Isi petrec timpul cat mai placut. Umbla, viziteaza... isi celtuie pensia, nu o strang pentru intretinerea la iarna. |
|
viorel baleca 1 mesaj Oras: Caracal |
Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 19:50
chirie ca acolo nu mareste nimeni roborul sau cine stie ce taxa sau comision, cel putin stii ca ai de dat o suma fixa in euro nu ca bancile care te jecmanesc fara scrupule, camatari cu acte. |
|
Florin Jichi 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 16:03
Ofer un posibil raspuns la intrebarile despre pensie si cu chirie. Sunt de acord cu Codrut cu idea ca pensia de stat a "disparut" sigur nu va disparea ca atare dar va fi foarte mica. Pensiile private sunt cele care vor avea viitor. Acuma, ceea ce este important e sa faci acele investii pentru acea perioada de pensionare. Cand esti la pensie se banuieste ca ai suficienti bani pusi in anumite vehicole investitionale care sa iti asigure un trai bun (calatorii, etc.) fara sa simti gandurile negre de chirie, ziua de maine, etc. Sigur si sunt convins ca vor fi oameni care se vor afla in situatia aceasta, in special acele categorii sociale gen muncitori, asistente, vanzatori. Cei cu anumita educatie profesionala vor fi suficient de "smart" sa gandeasca pe termen lung. Americanii au o vorba "Cash is king" de aceea sa pui bani la "ciorap" este bine sa o faci de pe acum. Pe termen lung in domeniul imobiliar va exista o convergenta la nivelul salariilor si nivelul preturilor (este un fapt dovedit in lumea financiara). Acest lucru este inevitabil asa ca eu cel putin nu imi fac probleme de pe acum cum vor fi chiriile peste 30 de ani..."sunt tanar Doamna!" (Pitis citire). |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 20:51
Ar mai fi un argument pro chirie: Posibilitatea de a fi flexibil in cautarea unui loc de munca. Nu esti legat de o anume zona sau localitate, te poti muta acolo unde gasesti loc de munca care sa satisfaca nevoile. Cat timp nu esti legat de o familie cred ca este solutia rentabila. Parerile sunt variate pentru ca nu ne raportam la un caz, un profil de tanar anume ales si discutam la general. Pentru un cuplu tanar bine plasat care se bucura de stabilitate cu sprijin si din partea parintilor care pot prelua o parte din socuri este de preferat o rata la banca. A avea o casa a ta inca reprezinta un criteriu ca ai realizat ceva in viata. |
|
EMILIA CHINCISAN 1 mesaj |
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 16:28
dragii mei eu va scriu din italia si vreau sa va spun ca aici iti renteaza sa faci un credit in banca si sa iti cumperi o casa. eu sincer asa am facut si momentan plates rata la banca, dar pe viitor casa va fi a MEA |
|
Claudia Panait 3 mesaje |
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 21:40
Pentru un tanar care tocmai a terminat facultatea si abia incepe sa lucreze, cu siguranta chirie dar asta in conditiile in care e sigur ca nu va veni proprietarul dupa doua luni sa ii spuna ca trebuie sa plece fiindca s-a razgandit. De ce sa platesti 20 de ani rate la un apartament si sa ajungi sa dai, in final,cel putin dublul sumei imprumutate? La urma urmei, odata cu inaintarea in varsta vei castiga mai multa experienta si mai multi bani, astfel incat rata la apartament o poti face oricand fara sa fie nevoie sa renunti la atatea lucruri pe care ai vrea sa le faci in acesti 20 de ani, cat inca esti tanar. Cu o asemenea rata esti blocat, nu te poti bucura de nimic, nu ai niciodata suficienti bani si oare...ai, cu adevarat, ceva de castigat? |
|
MARIA SANDU 4 mesaje |
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 15:04
[quote name='EMILIA CHINCISAN' date='2008-11-18 16:28:07']dragii mei eu va scriu din italia si vreau sa va spun ca aici iti renteaza sa faci un credit in banca si sa iti cumperi o casa. eu sincer asa am facut si momentan plates rata la banca, dar pe viitor casa va fi a MEA[/quote] Nu este acelasi lucru, in Italia preturile la case sunt stabilizate, dobanzile mai mici. Aici daca crei sa faci credit pentru o garsoniera, la dobanzile care sunt, sa presupunem ca dupa 10 ani vrei s-o vinzi, nu ai nicio sansa sa recuperezi ce-ai investit. |
|
Ioana Ostea 1 mesaj |
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 08:49
Imi poti scrie pe iostea@yahoo.com- vreau sa vb ceva cu tine- ajung dupa ora 19 acasa. O zi BUNA! |
|
fertea gabriela 2 mesaje Oras: Braila |
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 09:09
Dar Poti sa fii flexibil , inchiriezi si mergi mai departe .Rata se plateste singura dintr-o chirie a unui ap in bucuresti si mai si ramine ceva |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 18:23
Chiria este, in mod cert, mult mai mica decat rata iar ca sa ai o rata, cat de cat, acceptabila trebuie sa dai un avans maricel. Preturile mentionate aici, adik rata de 400 sau chirie de 300, nu au nicio legatura cu realitatea. Singura problema legata de chirie este ca, in Romania, e cam greu sa inchiriezi un loc si sa fi sigur ca nu te va da nimeni afara, atata timp cat iti platesti chiria, ceea ce este foarte neplacut. Cand ai siguranta ca stai 10 ani intr-un loc, investesti in locul respectiv pentru propriul tau confort dar cand stii ca trebuie te muti o data la 1, 2 ani nu prea ai pentru ce sa investesti. Cred ca acesta este motivul pentru care romanii prefera sa faca rata. |
|
mihaela raducanu 1 mesaj |
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 08:45
dragutilor, se vede ca sunteti tineri si fara minte. Pai... ia sa vedem! Voi ziceti ca e mai bine chirie, nu? Ei bine, la chirie se mai adauga intretinerea, lumina, telefonul si ce te faci daca patronul la care muncesti te da afara? Cu ce platesti chiria si celelalte datorii? Dar daca ai o familie? Sot/sotie si un copil? Trei persoane cu un singur salariu? Cam naspa, nu? Chiar daca salariu ar fi de 20 mil. tot e putin. Ca se imparte la 3. Pe cand daca platesti pentru casa ta, macar ai o motivatie. Ca e a ta. Sau ca va fi. Altfel repari teava sparta sau vasul de wc la baie cand e casa ta si altfel cand nu e. Avand casa ta, si platind pentru ea, inveti sa pretuiesti munca ta, altfel, toata viata te multumesti sa spui ca merge si asa. Si noi, de fapt, vrem ceva mai mult de la viata, decat statul intr-o casa care nu e a noastra. Parerea mea! |
|
MARIA SANDU 4 mesaje |
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 13:19
[quote name=\'mihaela raducanu\' date=\'2008-11-21 08:45:06\']dragutilor, se vede ca sunteti tineri si fara minte. Pai... ia sa vedem! Voi ziceti ca e mai bine chirie, nu? Ei bine, la chirie se mai adauga intretinerea, lumina, telefonul si ce te faci daca patronul la care muncesti te da afara? Cu ce platesti chiria si celelalte datorii? Dar daca ai o familie? Sot/sotie si un copil? Trei persoane cu un singur salariu? Cam naspa, nu? Chiar daca salariu ar fi de 20 mil. tot e putin. Ca se imparte la 3. Pe cand daca platesti pentru casa ta, macar ai o motivatie. Ca e a ta. Sau ca va fi. Altfel repari teava sparta sau vasul de wc la baie cand e casa ta si altfel cand nu e. Avand casa ta, si platind pentru ea, inveti sa pretuiesti munca ta, altfel, toata viata te multumesti sa spui ca merge si asa. Si noi, de fapt, vrem ceva mai mult de la viata, decat statul intr-o casa care nu e a noastra. Parerea mea![/quote] Am si eu o intrebare, avand in vedere ca sunteti mai matura si cu minte mai multa, daca prin absurd ramanem fara servici, cu ce mai platim ratele? Sa presupunem ca avem un credit imobiliar, sunteti de acord ca pierdem totul? O persoana care era sef depozit la Eurofarm, cu un salariu net de 3000 acum 2 ani, in urma desfiintarii depozitului, a trebuit sa se reangajeze farmacista pe 900 net, imaginati-va ca nu a mai avut cu sa plateasca. Au trecut timpurile cand te angajai pe viata la o intreprindere. |
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 22:19
Era vorba despre a cumpara o casa nu a avea o casa mostenire. Intretinere platesti si daca stai in casa ta asa cum ai si obligatii daca esti chirias. La noi inca nu s-a format o educatie in ce inseamna sa fii chirias si proprietar. Ideal este sa te bucuri de stabilitate si sanatate sa cumperi o casa si sa te bucuri de ea la fel cum ai muncit constiincios si ai fost remunerat pe masura. La noi inca functioneaza :noi ne facem ca muncim ei se fac ca ne platesc si din aceasta bataie de joc pierde si economia si omul. |
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 11:42
Mai oameni buni, io nu stiu ce salarii aveti de va permiteti o chirie de 300-400 de euro, plus intretinere, lumina....etc, si va mai raman si bani de distractie....ca de ..esti tanar.va rog sa imi recomandati si mie un loc de munca unde poti castiga banii astia.Ca sa stai cu chirie iti trebuie cel putin 1000 euro pe luna, asta intr-o tara in care media e de 800 RON.Este destul de clar ca cei care au spus ca prefera chiria nu locuiesc cu chirie.Nu ai cum sa sustii asemenea cheltuieli dintr-un salariu mediu si cred ca nu se mai pune problema de o masinuta, oricat de ieftina ar fi ea. |
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 19:48
E adevarat, doamna Raducanu, suntem tineri, dar nu fara minte. De asemenea, este adevarat ca aveti dreptul la o parere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim de acord cu ea. Daca am rata la apartament si patronul ma da afara, este mult mai grav decat daca as sta in chirie pentru ca o rata este mult mai mare decat o chirie si nu am sa-mi permit sa o mai platesc in niciun fel si am sa pierd si apartamentul. Parerea mea. |
|
Cristian Vrabie 1 mesaj Oras: Cluj |
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 08:19
Uite un blog-post care in mare masura coincide cu parerile proprii: http://www.manac.ro/2008/05/19/cumperi-sau-stai-cu-chirie/ Pe scurt, iti iei o casa/apartament daca rata e mult sub veniturile tale astfel incat sa nu ramai blocat 30 de ani fara sa te bucuri de o vacanta calumea si sa poti incepe o investitie ceva. Exista mai multe lucruri in viata de care sa te bucuri decat confortul psihologic de a avea "cata ta". |
|
ciprian anghelache 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 12:46
Doamna Mihaela, suntem tineri (unii fara minte) si majoritatea fara bani dar prosti nu suntem.Cazul la care faceti referire cred ca este aproape imposibil, un singur salariu,trei membri si rata la banca?! Am un salariu mediu dar nu ma calific la un credit in ritmul in care cresc preturile datorita speculei imobiliare.plus ca ma revolta ideea de a plati dublul sumei sau chiar triplul sumei imprumutata de la banca doar pentru a sta intr-un apartament vechi construit acum 25 de ani si primit gratis de la statul comunist doar pentru ca muncitorul procreea fara numar....din pacate chiria este singura optiune fezabila. nu cred ca cei care aleg optiunea chirie sunt impotriva ideii de proprietate dar sunt mai precauti si asteapta vremuri mai bune.Nu am studii economice dar mi se pare locic ca in vremuri de tensiuni economice cand specula este un mod de imbogatire mai bine astept... |
|
Irina Macarie 1 mesaj |
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 22:10
Buna, cum sa-ti trebuiasca 1000 euro ca sa stai cu chirie?exagerezi...atunci ca sa stai la casa ta cat iti trebuie? va spun cazul meu concret - in vara am facut un credit ipotecar, pe 30 ani, am o rata de 1700 ron, acum, la cat este cotat CHF-ul,poate creste, poate scade, nu poti fi sigur...si inca nu mi-am cumparat nimic, caut o gars, am gasit ceva, cf 1 , dec, bloc vechi dar mixt, cu balcon,cada, etc,..astazi cand tb sa merg la agentie sa ma vad cu proprietarul am aflat ca nu are cadastru si intabularea facute acum, am si eu o dilema, sa-l astept pe asta o luna sa-si faca actele, sa imi caut altceva sau sa maia stept oricum sa scada preturile? eu sunt pentru rata la casa ta, ma gandesc exact la faza cu mutatul ca tiganul cu cortul, la faptul ca din pacate casa ta, oricum ar fi ea iti da si sentimentul ca ai facut ceva, te motiveaza sa faci mai mult, dupa 30 ani este a ta si pota eramane copiiilor, sau o poti inchiria in cazul in care sa zicem, esti fata, asa ca mine, ma marit si gasesc pe cineva care are casa... nu stiu, nu resping niic idee de chirie, dar asta merge cand esti tanar, student, etc.. nu stiu, zic si eu |
|
mesaj |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 11:12
[quote name='Fagaras Codrut' date='2008-11-13 15:40:12' E gata cu tampeniile de genul "pensia de la stat". Cine vrea si il duce mintea isi va face o pensie privata. La vremea respectiva va valora ceva cat sa-mi permit sa calatoresc sau sa-mi cumpar o casuta undeva. Uita-te la pensionarii din tarile cu o adevarata economie de piata. Nu stau acasa crosetand si asteptand pensia. Nici nu stau pe la cozi la medicamente sau crescandu-si nepotii. Ei calatoresc. Isi petrec timpul cat mai placut. Umbla, viziteaza... isi celtuie pensia, nu o strang pentru intretinerea la iarna.[/quote] Ar functiona daca ar fi adevarat. Dar daca un contract de pensie privata incheiat pt 1000 euro valoreaza dupa 6 ani 700 euro, ce te faci? In Romania nici macar pensiile private nu-ti ofera siguranta. |
|
Radu M. 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 12:10
Ideea ca o casa este a "ta" si ca iti ofera stabilitate si siguranta este una ideala. Incercati sa nu platiti impozitul cativa ani si mai vedem cat de "a voastra" este casa in fata statului. In SUA si Canada majoritatea oamenilor locuiesc cu chirie si asta deoarece o casa implica mult mai multe responsabilitati decat in Romania. Dar va veni perioada cand si la noi vor exista aceste responsabilitati. Mai mult ma gandesc cam cati bani iti trebuie sa poti plati o rata de 1700 RON/luna. Daca in urma crizei ajungi sa platesti 3000 RON/luna ce faci? Te chinui si nu dormi noptile gandindu-te cum sa achiti acea locuinta ca sa nu pierzi ce ai dat pana atunci? Si daca nu poti sa mai platesti ce se intampla? Pierzi tot? Ca ai pierde totul nu ar fi o mare problema pentru ca poti sa te gandesti ca oricum ai fi platit chirie care ar fi tot bani platiti. Pana aici e totul ok dar in momentul in care nu mai poti plati un credit si ajungi in incapacitate de plata banca iti ia casa "ta" si mai mult intri si in evideta rau platnicilor si la urmatorul credit am o presimtire ca dobanda pe care o vei plati va fi mai mare (asta daca mai primesti alt credit). Deci parerea mea este ca trebuie sa te gandesti foarte foarte bine inainte sa iei o decizie care iti va afecta urmatorii25-35 de ani. Mai mult viata este facuta sa fie traita si pentru noi nu doar pentru copii. Normal ca vrei sa asiguri viitorul urmasilor dar daca nu iti oferi si tie anumite satisfactii (care nu se obtin prin nopti nedormite cu gandul la plata ratelor) atunci ce rost mai are viata? Parerea mea (si subliniez ca este doar parerea mea) este ca trebuie sa iti construiesti cateva active care sa produca inainte sa te arunci la un pasiv atat de mare cat este o locuinta (si nu ma refer din punct de vedere contabil unde locuinta este un activ ci din punct de vedere real. cum poate fi locuinta un activ cand ai o gramada de cheltuieli cu intretinerea, etc?). |
|
mesaj |
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 09:19
Eu merg pe rata la banca ptr un apartament. Ce e in mana nu-i minciuna. Indiferent unde stai tre sa platesti. |
|
sorin todirisca 1 mesaj |
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 22:34
Bine ar fi ca sa se construiasca apartamente si case cu banii statului dar care sunt tot ai nostrii.Asta depinde cine va fi la putere dupa alegeri,Dar cred ca iar ne dezamagesc ca nu le mai ajunge oricat de bogatii ar fi.Asa ca tot la garsoniera cu usa in tavan o sa avem sigur. |
|
luiza mihai 3 mesaje Oras: Drobeta Turnu Severin |
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 07:38
Spui ca daca stai cu chirie ai capul sus?? fals...daca nu ai din ce plati chiria???atunci ce faci?Parerea mea ca peste 1 luna doua ar trebui cumparat ceva ca preturile o sa creasca din nou odata cu noile norme de creditare |
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 07:41
Nu lua totusi in tragic aceasta ,,criza,, care cred ca este indusa de cei ce conduc lumea banilor.O SA TREACA dupa care o sa regreti ca nu ai cumparat ceva sa fii propietar, si ai ramas un chirias... |
|
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 07:45
Ideea este ca acum, in aceste conditii mai bine astepti pana la inceputul anului sa vezi ce se va intampla si cu dobanzile bancilor..TRAIM VREMURI CIUDATE. |
|
DANA DUMITRU 4 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 13:04
cred ca sunt mult prea putine cazurile in care chiria are un nivel normal si chiriasul nu-ti mareste chiria o data cu evolutia pietei!!!Stai cu gandul tot timpul ca oricand poate veni sa-ti spuna, "incepand de luna viitoare, chiria te costa atat, iti convine stai , nu, poti sa pleci !" Chiriasi va gasi intotdauna, mai ales in Bucuresti! Intr-adevar in strainatate nu se lupta oamenii sa-si cumpere case, prefera sa stea in chirie dar nu platesc chirie aproape jumataate din salariu! Platesc un pret mai mic si nu vor avea casa niciodata ! La noi mai faci un mic efort, mai ales daca sunt 2 (sot sotie, sau prieteni, etc) si iti iei o casuta a ta acolo! Chiriile la noi au un pret aberant, compara pretul garsonierei la noi cu alte tari, dar la acelasi nivel al salariului !!! Si ai sa vezi ..... !!! de ce nu se merita sa stai cu chirie! Asa cum platesti chiria in fiecare luna, poti plati si banca, este tot o obligatie dar bineinteles ca numai cei responsabili si corecti pot duce o rata la banca! |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 13:05
chiar ai dreptate! atata timp cat nu exista responsabilitate si corectitudine de ambele parti nu va rezulta niciodata nimic bun! |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 13:20
dar daca stai cu chirie, nu ai aceleasi cheltuieli? ok, platesti chiria cu 100-200 euro mai putin, dar intretinere, curent, internet, cablu, si tot trebuie sa le platesti! Sau poate sa stai la cort sa nu platesti asa ceva ! Bani oricum dai!Si problema este ca ii dai unuia care a avut mai mult noroc decat tine! Rata la banca o dai pentru tine ......... si fiti seriosi oameni buni, parintii nostri tot asa si-au cumparat casele, si ultima rata a parintilor mei la apartamentul pe care l-au cumparat dupa ce s-au casatorit, a fost de vreo 6 ron, acum vreo 6-7 ani de zile (era o suma absolut nesemnificativa)! 500 euro rata acum, nu va fi la fel peste 10 ani !!! cu siguranta ! ca mai sunt crize din astea ....... ghinion, dar asta e singura solutie ! eu stau cu chirie si am aceeasi grija lunara ca si cand as avea o rata, am grija ca dupa ce am luat salariul sa schimb 200 euro si sa o platesc, dar locuiesc in 3mp ! si daca m-as duce sa stau intr-o garsoniera normala as plati vreo 350-400 euro chirie! Nu mi-e atat de greu sa mai platesc 100 euro in plus si sa platesc o rata la banca pentru aceeasi garsoniera a mea, unde as avea liniste, unde nu as mai sta cu teama ca in lipsa mea mai vine proprietarul sa mai controleze (nu am avut probleme dar asa ca idee...)! Parerea mea este ca chiria este o solutie ok doar ptr cativa ani si cat esti tanar, cand vrei sa te asezi, cand te gandesti sa-ti faci o familie, sa faci si tu un copil, trebuie sa te gandesti sa ai o casa a ta! |
|
Alexandra Pavel 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 15:13
Nu stiu daca sunt si altii in situatia mea dar eu am patit-o rau cu chiria la apartament, odata cu criza asta si cu nebunia creditelor. Stau in chirie de ceva vreme la o doamna care are si ea rata lunara la banca pt apartamentul in cauza. Rata ei la banca a crescut asa ca si chiria mea a crescut, de la 250 euro la 450. In conditiile astea nu imi mai permit sa stau aici, asa ca acum in ajun de sarbatori:( si de An Nou, caut innebunita o noua locuinta. Bine ar fi sa avem toti casuta nostra, sa stim ca avem acolo ceva stabil! Daca as avea posibilitati nu as sta deloc pe ganduri sa imi cumpar ceva..Mai ales acum cand preturile au scazut si la apartamente vechi si noi. Si am vazut ca sunt si o gramada de oferte.Off.. Sper din tot sufletul sa nu pateasca si atii ca mine.. |
|
simona stanila 1 mesaj |
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 17:25
Noi am luat un credit acum 3 ani la care am mai adaugat ceva si am cumparat o garsoniera.Nu am locuit nici macar o zi in ea.Am amenajat-o cu tot ce se putea inclusiv linguri si furculite(ca sa nu mai vorbim de termopane , gresie ,faianta....)Chiria pe care o percepem este de 150 eur(in Sibiu).Anul trecut am facut o suplimentare de credit si am mai cumparat un apartament in care locuim momentan.Pe langa banii obtinuti din chirie noi mai adaugam inca 460eur pt a achita rata lunara la banca.Anual sunt de achitat 3 asigurari ale apartamentelor cu care a fost garantat creditul,aproximativ 150 eur.Lunar ramanem cu aproximativ 1300-1500 ron dupa achitarea ratei.Din acesti bani traim 3 persoane.Credeti-ma ca se poate trai si cu bani mai putini.Sunt luni in care intervin alte cheltuieli(nunta,botez,asigurare de viata sa nu mai vorbim de motorina)si totusi reusim sa ne descurcam.Nu ne dorim decat sanatate in urmatorii 29 de ani ca sa putem plati creditul si sa-i ramana si copilului ceva ca sa nu fie nevoit sa stea cu noi toata viata. NOI suntem pt credit si nu chirie dar nu sa te bagi cu capul in gard ca ulterior sa ramai fara nimic. |
|
mesaj |
Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 09:46
[quote name=\'mihaela raducanu\' date=\'2008-11-21 08:45:06\']dragutilor, se vede ca sunteti tineri si fara minte. Pai... ia sa vedem! Voi ziceti ca e mai bine chirie, nu? Ei bine, la chirie se mai adauga intretinerea, lumina, telefonul si ce te faci daca patronul la care muncesti te da afara? Cu ce platesti chiria si celelalte datorii? Dar daca ai o familie? Sot/sotie si un copil? Trei persoane cu un singur salariu? Cam naspa, nu? Chiar daca salariu ar fi de 20 mil. tot e putin. Ca se imparte la 3. Pe cand daca platesti pentru casa ta, macar ai o motivatie. Ca e a ta. Sau ca va fi. Altfel repari teava sparta sau vasul de wc la baie cand e casa ta si altfel cand nu e. Avand casa ta, si platind pentru ea, inveti sa pretuiesti munca ta, altfel, toata viata te multumesti sa spui ca merge si asa. Si noi, de fapt, vrem ceva mai mult de la viata, decat statul intr-o casa care nu e a noastra. Parerea mea![/quote] Draga Mihaela, tinerii astia fara minte, cum ne numesti tu sunt oameni care vorbesc din experineta lor. Tu probabil ai primit casa de la comunisti si nu ai cum sa intelegi cum e sa iti cumperi o locuinta a ta. Nu mai spun ca asa cum in cazul unei chirii mai ai de platit si intretinere, lumina, telefon etc etc si in situatia in care ai rata la banca (btw mult mai mare decat chiria) vei avea aceste cheltuieli. Sau nu. Ca daca ai rata la banca s-ar putea sa nu iti mai ajunga banii si de intretinere, lumina, telefon, imbracaminte, macare, distractie nu mai zic. Eu personal locuiesc cu chirie, intr-o garsoniera cocheta, platesc o chirie de 300 eur si pentru nimic in lume nu mi-as cumpara o locuinta in rate. Motivele : cheltuieli mai mari decat in cazul chiriei, o sa fiu legata de un singur loc toata viata. Asa cum mai spunea cineva intr-un comentariu pe aici : daca ma hotarasc maine sa plec, am plecat, fara sa imi para rau dupa ceva. Nu imi mai place zona? Foarte smecher! Ma mut. Vreau Brasov? Maine am plecat. SAMD. Spun lucrurile astea tanara fiind, necasatorita si fara un astfel de plan in viitorul foarte apropiat. Poate dupa acest pas o sa ma gandesc inevitabil si la o locuinta a mea si asta doar din dorinta de a oferi stabilitate pruncului care imi va lumina zilele. Asta fiind posibil numai in situatia in care o sa imi unesc fortele cu cel cu care m-am casatorit. Dar daca ar fi sa raspund neinfluentata de vreun considerent as spune : chirie cel putin urmatorii 5 6 ani, pana ma hotarasc ce, unde, cu cine :) Toate cele bune! |
|
mesaj |
Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 15:44
Da toate bune si frumoase daca stai si te gindesti ca nici chiriile nu sunt mici ,unele chiar exagerate,dar banii pe chirie sunt bani pierduti,tot mai bine e sa platesti rate la banca.Daca in timp nu faci fata si bunul este executat tot mai poti recupera niste bani. |
|
dramnesc marinela 1 mesaj |
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 09:17
prefer chirie,atita timp cit piata imobiliara este nesigurs si nereala la preturile caselor.da asa este nu stai o viata in chirie dar pina la pensie poti achizitiona un teren pe care sa-ti construiesti o casa .cu conditia sa nu ai pretentia sa stai la oras ,pentru ca la tara terenurile sunt mai ieftine.Decit sa fi pensionar la bloc in oras unde la comun costurile sunt nejustificate mai bine intr-o casuta la tara unde te mai ocupi si cu gradinaritul si te poti descurca mult mai bine.. |
|
fertea gabriela 2 mesaje Oras: Braila |
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 15:21
Chiar Daca te muti in alt oras poti sa ti inchiriezi apartamentul pe care il ai cumparat in rate si sa te muti. Daca e in Bucuresti sau in alt loc din tara chiria pe care o ai e frumusica si iti platesti rata la banca si poate mai si ramii cu ceva Eu mi am luat credit platesc 367 Euro si intr o camera am o chiriasa care imi plateste 230 Euro . Ap e cumparat cei drept de un an si jumatate . Deci practic scot din buzunar 130 Euro restu se finanteaza |
|
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 16:09
@Maricela Bun plan, bun plan!:) Si cand te vei horara ce, unde si cum...cum vrei sau, cum ar trebui sa fie locuinta...veche sau noua?? Vad ca acuma sunt destule si vechi si noi, iar preturile au scazut mult. Inspre ce inclini? Logic...raportat la pret! :P |
|
1 mesaj |
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 12:00
Si eu sunt pentru chirie. In plus, daca maine nu mai am acelasi salariu, ma mut de la apartament la garsoniera sau schimb zona si in acest fel imi reduc cheltuielile. Daca as avea credit de la banca, rata va fi aceeasi, chiar mai mare. Si da, strang bani sa pot cumpara la batranete o casuta in afara localitatii, pe care sa o pot intretine usor din pensie. |
|
mesaj |
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 14:01
Problema majora este ca noi inca avem gandirea stramosilor nostrii, in primul rand de ce numai la noi sunt toti disperati sa aibe o casa a lor, o locuinta a lor, o masina a lor pe cand in state toti stau in chirie, se muta cand doresc, masinile-s in lizing cumparate si renunta la ele cand au chef sau vand lizingul mai departe si-si cumpara alta tot in lizing....Noi suntem de vina ca suntem jecmaniti de banci si de toti figurantii pentru ca profita de prostia noastra, de faptul ca nu vedem decat in fata si ca nu cunoastem numai alb, negru si intre.....Cum pusca lu Terminator sa te descurci in tara asta daca esti tanar student sau absolvent fara vechime sau vechime fff putina cand nimeni nu te angajeaza iar daca cumva ai norocul sa fii angajat lucrezi pe bani marunti .... de unde 400E pt chirie sau rata cand poate castigi 200 cu bonuri cu tot pe luna....de ce sa mai stea tinerii in tara asta si sa fie calcati in picioare? de ce nu ne ajuta nimeni? suntem buni de umplutura, muncim gratis sau pe bani marunti si nu comentam ca vezi doamne n-avem pe ce....acesta e Statul Roman, in loc sa ne ajute sa ne cumparam o locuinta ne incurca si mai tare, ce sa mai am pretentia sa ne ofere locuinte de stat ca pe vremuri:))) vreumrile acelea au apus demult.....in loc sa te ajute sa-ti cumperi o masina, si daca e second-hand pt ca a-m fi dispusi sa mergem pana in germania, austria dupa el, ei iti cer tot felul de taxe si le si tripleaza, taxe care numai la noi in tara mai exista, interesant ca in toata uniunea europeana esti liber sa-ti cumperi masina care o vrei fara taxe in plus numai noi Romanii suntem atat de bogati sa ne permitem o taxa de 3000 e pt o masina de 2300 e adusa din germania....scuze daca m-i se face scarba si-mi vine sa vomit de tara asta dar guvernul nostru nu gandeste....conduc tara ca niste tractoristi numai sa scoata banii dupa noi....incredibil este ca un pensionar sa aiba pensie si de 15 milioane pe cand noi tinerii muncim pt 8 milioane de ne sar capacele din care mai cotizam binenteles pensionarilor, statului, sanatatii, etc....incredibil ca bosorogii ca sa nu fiu mai nesimtit au reduceri peste tot, au abonamente la bai termale gratuite, reduceri la medicamente, la impozit, etc...pe cand noi tinerii nu avem nici-o reducere nici macar la mijolacele de transport in comun......si intreb eu, cand castigi cu munca multa banutii aia putini iti mai arde tie de chirie sau rata la banca? cand d-abia poti sa iti platesti facturile si 2 saptamani dupa salar esti muritor de foame...? de ce sa mai stai in tara asta? a-r merita guvernul sa-si piarda toti tinerii absolventi , sa ne luam frumos si sa colindam lumea pt un viitor mai bun, oriunde e mai bine decat aici....esti considerat o povara cu toate ca muncesti, inveti, ajuti parintii si totusi esti considerat retardat si incapabil pt ca totdeauna se trezeste unul sa-si vanda munca la jumatatea pretului la care i-l faci tu.....nici nu am curajul sa ma gandesc ce va fii in viitor...daca continuam asa, democratia va fi doar un cuvant uitat de Dumnezeu , un ultim cuvant pe lista si noi vom fi toti marionetele tarii care vom inghitii tot ce n-i se baga pe gat....asta e romanul, poti sa iti faci treaba in gura lui ca zice ,, mai rau sa nu fie,,, pai atunci meritam tot ce n-i se intampla frate! Pe loc repaus! Respect! |
|
Marthi Viktor 3 mesaje |
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 22:08
Parerea mea este ca la o astfel de asemanare 300 cu 400 este mai avantajos rata la banca. In cazul in care de exemplu stai citiva ani in chirie ai si platit citiva la suta din locuinta. acum depinde daca vrei sa te stabilesti sau nu,locuinta are pret real sau nu ,iar in cazul in care vrei sa vinzi ori cistigi ori pierzi dar nu atit cit ai plati pt.chirie. Daca se vorbeste de o chirie de 300 euro+intretinerea atunci in majoritate cazurilor nici asta nu este reala cu salariile actuale dar mai bamanuntit si bine a scris Maricela Luca. |
|
GIGEL BRAICOVICI 86 mesaje |
Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 18:58
Fie rata cat de grea eu ma culc in casa mea !!!! IA MAI URATII !!!! MAIII FLACAII::::::::::: HAIIII , HAIIIII!!!!!!! LA ANU SI LA MULTI ANI !!!! ALTE RATE ALTE CASE URA!!!!!! |
|
Mihai Enache 1 mesaj Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 10:43
Rata la banca - Mai, oameni buni, cred ca nu aveti o imagine a realitatii. O rata la o casa nu prea mai este 400 eur. Daca cineva si-a cumparat un apartament inainte de 01.10.2008 o rata poate ajunge si la 600 - 700 eur. Acum cu noile norme trebuie sa ai un salariu frumusel si cam 50% din valoarea apartamentului pentru avans. Asa ca hai sa revenim putin cu picioarele pe pamant. In plus valoarea comisioanelor si dobanzilor poate depasi in functie de banca 50 - 60% de valoarea ratei pe cand principalul ajunge undeva la 30 - 35%. Cine isi poate permite foarte bine, bravo lui, dar cine nu ...... Chiria - Oarecum mai avantajoasa ajunge la un 500 eur pentru un ap mobilat si utilat plus utilitati sau nu depinde de situatie. Sunt cazuri si cazuri, nu se poate creea un tipar, da rata este mai buna sau chiria este rea. Problema in tara asta este ca totul este la negru. Banca te abureste cu contracte intortocheate iar proprietarul cu "la ce-ti trebuie contract". Daca totul ar fi transparent chiriile ar fi ceva mai mici (oarecum spre realitate, nu 700/800 eur pt un apartament de cacao) iar ratele ar fi cu mult mai mici (valoarea ap. mult mai mica si un respect fata de imprumutat). Va spun ca nu am rezolvat nimic ca am facut un credit pe 30 de ani acum 5 ani. Am muncit ca dobitocu sa-l achit in avans, cand mi-am dat seama de costurile aferente pe o perioada indelungata. Cand l-am contractat eram in euforia momentului ca voi avea ceva al meu dar cand au inceput probleme cu banii a fost foarte greu, sa traiesti doar sa platesti rate, parerea mea ... mai bine nu!! |
|
VERNICA CLAUDIA 1 mesaj |
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 09:57
un credit la banca. |
|
Shorty TinkerBell 3 mesaje |
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 21:19
[quote name='' date='2008-12-12 14:01:13']Problema majora este ca noi inca avem gandirea stramosilor nostrii, in primul rand de ce numai la noi sunt toti disperati sa aibe o casa a lor, o locuinta a lor, o masina a lor pe cand in state toti stau in chirie, se muta cand doresc, masinile-s in lizing cumparate si renunta la ele cand au chef sau vand lizingul mai departe si-si cumpara alta tot in lizing....Noi suntem de vina ca suntem jecmaniti de banci si de toti figurantii pentru ca profita de prostia noastra, de faptul ca nu vedem decat in fata si ca nu cunoastem numai alb, negru si intre....., un ultim cuvant pe lista si noi vom fi toti marionetele tarii care vom inghitii tot ce n-i se baga pe gat....asta e romanul, poti sa iti faci treaba in gura lui ca zice ,, mai rau sa nu fie,,, pai atunci meritam tot ce n-i se intampla frate! Pe loc repaus! Respect![/quote] 1. Daca nu ai realizat este vorba de o criza globala, nu doar Romania este vizata. 2. Romanii de rand nu-si permit pe langa cheltuielile lunare sa mai plateasca chirie. Ce salarii crezi ca sunt in Romania? 3. Cine a dat tonul crizei ? 4. Ai dreptate ca romanii sunt mai ingusti la mine, dar asta pentru ca nu am avut o conducere tocmai clara. Am invatat sa fim precauti, ce-i in mana nu-i minciuna. ** As opta pentru credit dar luand in considerare situatia precara a economiei ideal ar fi sa ramai la chirie. |
|
ciprian dragomir negoita 3 mesaje |
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 18:56
ce-ti trebuie ca sa stai in chirie? inafara banilor de chirie singura garantie ce ti se cere este "GARANTIA" Ca sa ai un credit pt locuinta trebuie indeplinit mult mai multe cerinte asa ca gandul e departe de o reusita rapida cat despre comisioane nu mai vb |
|
MINA CATALINA 1 mesaj |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 17:28
Ati pus cea mai buna intrebare. Felicitari!! |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 22:50
^ right. Dar sa luam in considerare ipoteza ca indeplinesti conditiile pentru a face un imprumut bancar. Da, la creditele ipotecare, la sfarsitul termenului platesti dublu decat scoti. pai la chirie risti sa fi dat afara. Nu ai avea un loc al tau... nu stiu... sistemul nostru de inchiriere e mult mai diferit decat cel din strainatate. |
|
Jerpelea Cristina 1 mesaj |
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 12:58
eu mi-am luat o vila cu rata la banca de 200 euro lunar |
|
ciprian dragomir negoita 3 mesaje |
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 18:26
[quote name='Jerpelea Cristina' date='2009-01-27 12:58:40']eu mi-am luat o vila cu rata la banca de 200 euro lunar[/quote] cum ai reusit? eu nici ipoteca nu am putut pune si nici nu ma incadram........si acum cu criza.......toata lumea se crizeaza? la ce banca? si vila era la rosu? |
|
FLORINEL CIUCAR 2 mesaje |
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 20:18
Cam ce' vila" ai luat cu asa rata?Un prieten de-al meu din Curtea de Arges a luat un apartament cu 40000 de euro si-a luat banii de la Banca Romaneasca .Da pe luna 950 de ron a luat imprumut in ron si este pe 30 de ani ca altfel nu se incadra sa ia bani are si sotia lucreaza la mine si s-a mai putut anul trecut in noiembrie sa mai fac adeverinte umflate .As fi curios sa aflu de la ce banca ,ce salariu ai ,pe ce termen si cum se obtine un asa credit.O seara buna . |
|
FLORINEL CIUCAR 2 mesaje |
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 20:20
Pentru Jerpele Cristina: Cam ce' vila" ai luat cu asa rata?Un prieten de-al meu din Curtea de Arges a luat un apartament cu 40000 de euro si-a luat banii de la Banca Romaneasca .Da pe luna 950 de ron a luat imprumut in ron si este pe 30 de ani ca altfel nu se incadra sa ia bani are si sotia lucreaza la mine si s-a mai putut anul trecut in noiembrie sa mai fac adeverinte umflate .As fi curios sa aflu de la ce banca ,ce salariu ai ,pe ce termen si cum se obtine un asa credit.O seara buna . |
|
fiorelo prody 2 mesaje Oras: Calarasi |
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 20:25
Pentru Jerpelea Cristina : Cam ce' vila" ai luat cu asa rata?Un prieten de-al meu din Curtea de Arges a luat un apartament cu 40000 de euro si-a luat banii de la Banca Romaneasca .Da pe luna 950 de ron a luat imprumut in ron si este pe 30 de ani ca altfel nu se incadra sa ia bani are si sotia lucreaza la mine si s-a mai putut anul trecut in noiembrie sa mai fac adeverinte umflate .As fi curios sa aflu de la ce banca ,ce salariu ai ,pe ce termen si cum se obtine un asa credit.O seara buna . |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 11:58
[quote name=\'Jerpelea Cristina\' date=\'2009-01-27 12:58:40\']eu mi-am luat o vila cu rata la banca de 200 euro lunar[/quote] Dar unde este aceasta vila?? Mi se pare mai mult decat ireal! |
|
fiorelo prody 2 mesaje Oras: Calarasi |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 19:33
Pentru Jerpelea cristina: As dori sa aflu si eu ce fel de vila ai luat cu asa rata de 200 euro ca un coleg a luat un ap. cu 45000 de euro in Curtea de Arges si da rata 950 de ron pe luna .Nu mai spun de acte si salarii ca trebuiesc mari spune-mi si mie ca as dori sa iau si eu un credit pt. un ANL.De la ce banca?????? |
|
Sorin Dinu 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 17:18
da de la executari silite. Insemana ca ori lucrezi la banca ori ai ceva relatii. Dar sa stii ca asta la un moment dat s-ar putea sa-ti aduca ceva necazuri |
|
Sorin Dinu 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 17:22
Da, nu-si permit sa plaeatsca chirie dar se supraindatoreaza la banca.Am o veste trista pentru dvs sa va ingformez ca daca garantia nu acopera soldul creditului ramai dator in continuare pana la stingerea debitului. Doi, in primi ani de credit impotecar platesti doar dobanda practic pe sisemul 0.1% rambursare credit si 99.9% dobanda. Astfel numai dupa vreo 7 ani incepi s amai rambursezi ceva la credit asa ca in acest moment e mai bine sa stai cu chirie pentru ca altfel arunci banii pe fereastra |
|
Simion Daniel 1 mesaj Oras: Braila |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 03:32
O intrebare inutila dupa parerea mea. Argument: Un tanar in ziua de azi nu poate beneficia de un venit care sa ii asigure garantia ca in viitorii 10-20 de ani o sa isi poata acoperii creditul, iar chiria cu siguranta va face posibilul sa o plateasca.In schimb daca am privii situatia actuala pe piata imobiliara dupa parerea mea achizitia unei locuite este din ce in ce mai dificila pentru un tanar, de ce ? fiinca nu ii intereseaza pe nimeni sa ne ajute, dar de ce sa ne ajute ? Ca sa putem ajuta si noi. Ei dupa parerea mea aceste intrebarii nu apar in gandirea fiiecaruia dintre no, fiinca daca ar aparea cu siguranta prezenta mea pe acest forum nu s-ar fi facut prezenta. Deci vreau chirie ca mai mult nu poti sa-mi dai scumpa mea viata:D salut |
|
oana oana 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 08:45
si eu am vazut oferta de la Impact... locatia e super, apartamentele sunt gata, deci nu trebuie sa ti mai faci griji ca nu ai unde sa te muti si poti sa si vezi apartamentul inainte sa l cumperi... si cica au niste SOLUTII DE LOCUIRE. una din solutiile astea e super ok...mai ales pentru timpurile astea pe care traim... stai cu chirie pana la 4 ani ( CHIRIA E FIXA- nu ti o maresc) si e si in RON- deci nu mai depinzi de curs... pe mine ma atrage ideea asta...o sa ma interesez sa va spun cat e chiria asta... voua cum vi se pare solutia gasita de Impact? |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 23:40
^ Si ai facut o socoteala cat ai scos si cat dai inapoi? |
|
oana oana 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 09:03
am vazut si eu oferta celor de la Impact.... macar apartamentele lor sunt finalizate si poti sa le vezi inainte de a le cumpara....si locatia e buna au niste SOLUTII DE LOCUIRE- asa le numesc. una este super OK pentru vremurile astea pe care le traim : te muti cu chirie ( chiria e fixa si in RON- deci nu mai pierdem la curs) si in maxim 4 ani poti sa cumperi apartamentul... vreau sa ma interesez cam la cat ajunge chiria? voi stiti? c parere aveti de oferta de la Impact? |
|
ciocoiu ciprian-catalin 1 mesaj |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 08:27
si eu tot la rata am optat pana cand chirie sa aiba ficamea camera ei si nu sa ma mut ca tiganu cu cortu ,noi am tot stat cu chirie si asta e o sa se devalorizeze banu si gatae greu nu spun nu . |