Citi dintre cei care iau credite bancare citesc contractele!!
|
1 mesaj |
citi dintre cei care iau credite de la banci citesc in intregime contractele si cer explicati pt ce li se pare suspect sa neconventional in contracte ? Nu noi decit asteptam sa semnam si sa luam banii si sa fim fericiti virtual? citi fac acest lucru fara sa se bazeze decit pe lamurilile creditorului consultantului etc?nimeni
|
|
Cristian Orgonas 3 mesaje Oras: Mangalia |
Bogdan, si daca citim contractele, ce rezolvam? Le putem schimba? Nu. Cati dintre noi avem pregatirea necesara pentru a intelege acele contracte? Si cati dintre noi merg la banca cu un avocat pentru a fi siguri ca semnam in cunostinta de cauza?
Nota: nu este corect gramatical sa spui "Nu noi decit asteptam". Corect este "Noi doar asteptam" sau ceva similar. Dar sunt sigur ca stiai si a fost doar o problema de tastare |
|
Bucur Sorin 1 mesaj |
Sa stii, Cristian, ca exista variante. Lucrez intr-o banca si am vazut multe diferente intre contractele de credite incheiate de diferite banci cu clientii lor. Singurul aspect comun este faptul ca TOATE bancile prevad fa[tul ca dobanda poate varia in functiile de conditiile pietei. In ceea ce priveste alte aspecte, insa, sa stii ca ai de unde alege. Si nu e foarte greu...trebuie doar sa fii putin atent.
|
|
Radu M. 3 mesaje Oras: BUCURESTI |
Cristian sa stii ca atitudinea asta este destul de periculoasa. E ca si cum incepi sa faci alpinism fara sa stii ce riscuri implica si ce ai nevoie. Este obligatoriu sa citesti contractul si sa pui intrebarile de rigoare. Eu citesc in detaliu pana si contractul de internet care chiar nu iti poate aduce pagube mai mari de 200 euro (aproximativ). Este adevarat ca nu poti sa schimbi contractele dar daca au clauze \"abuzive\" poti reclama la OPC. Din cate stiu eu exista un proiect de lege care va reglementa termenele contractuale din domeniul bancar. Asadar vei avea un grad de protectie mai ridicat. Este insa o atitudine carecteristica romanilor: \"si ce daca citim contractele? oricum nu le putem modifica\". As dori sa va contrazic. In toate tarile civilizate masurile s-a luat in urma unor plangeri Daca noi nu reclamam la protectia consumatorului nimic cum sa se poate produce schimbarea? Problema noastra este comoditatea si aparenta lipsa timpului. Spun aparenta deoarece OPC are si un site unde se pot depune reclamatii online. Am prieteni care au depus plangeri si care au fost rezolvate prin amenzi aplicate vanzatorilor.
|
|
Anca Hreamata 2 mesaje Oras: Cluj |
si bineinteles se revine la marea problema a noastra , a ROMANILOR....cand este o problema vedem doar efectul si cauza nu se cauta....
si eu lucrez in banca, credite, contracte , clauze, conditii, negociere contracte... in momentul in care tipa maseaua bupa bani nimeni nu citeste contractul semneneaza si ia banii , iar in momentul in care trebuie sa ii dea innapoi se duce la contract si se apuca de lectura:)....Surpriza mare este ca toate contractele sunt guvernate de legislatia romana in vigoare si se poate merge in instanta . insa , pe de alta parte, cand semnezi contractul pe fiecare pagina inseamna ca ai luat la cunostinta cu termenii si conditiile si esti de acord...nimeni nu te obliga sa semnezi daca nu esti de acord. in ultimii ani a fost o overta variata de credite de la banci si implicit si contracte ...fiecare a avut optiunea sa aleaga...nu a fost obligat sa cumpere bani cu forta. in alta ordine de idei fiecare client este tratat preferential i isi poate negocia contractul, conditiile, costurile,etc... de ce nu s-a facut asta de la bun inceput si de ce aruncati acum cu noroi in banci sau in angajatii bancilor????? pentru ca asa suntem noi , ROMANII, aruncam pisica de la unul la celalalt i refuzam sa ne asumam reponsabilitatile, riscurile.... Am observat un fenomen...de aproape jumatate de am se tot povesteste de "CRIZA FINANCIARA", ea abia a inceput dar noi o avem de ceva timp...cum se numeste acest fenomen?? Poate imi raspunde cineva.... si in final, exista acces la atat de multe informatii , exista juristi , avocati care pot fi consultati in momentul semnarii unui contract...insa aici tine de calitatea factorului uman si de asteptarile sale. Nu mai aruncati cu noroi in banci,au fost bune in momentul in care au dat bani pe piata...insa acum cand doresc sa se ramburseze sumele conform contractelor semnate intre parti ...nu mai este bun contractul...sa fim seriosi si sa tratam cu maturitate aceasta problema....intr-adeva mare!!! NU CITITI , NU CUNOASTETI.... Este o lectie din partea bancilor? |
|
Ana Pruteanu 3 mesaje Oras: Cluj |
De acord cu Anca......cine va pune sa nu cititi contractele si sa nu intrebati daca nu pricepeti????
Oferta chiar a fost variata, ati avut de unde alege....ati vazut banii ati uitat de contracte.....si acu va apucati de lectura.....chiar e problema voastra!!!! |
Raspunde |
Varianta pentru tiparire a topicului Citi dintre cei care iau credite bancare citesc contractele!!

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS