Cum credeti ca va face rost de bani statul in perioada urmatoare?
|
S Mendelssohn 10 mesaje |
Este evident ca statul va avea nevoie de bani in perioada urmatoare pentru a sustine cresterile salariale la bugetari, cresterea pensiilor si cheltuielile pentru masurile anticriza. Vor creste impozitele? Va fi inflatie, devalorizarea leului? Sau statul se va imprumuta?
Zilele trecute credeam ca vor creste impozitele dar constat ca au loc mai degraba reduceri: taxa auto, TVA la case, CAS-ul, impozitul pe dobanzi desfiintat. O cunostinta crede ca se vor aplica toate variantele "echilibrat". Acum eu cred ca se va recurge la corectia prin inflatie si curs pentru ca este cel mai simplu, lasi lucrurile sa evolueze natural si nu trebuie sa dai socoteala. |
|
Andrei Bastovoi 1 mesaj |
Cred ca cel mai probabil statul va recurge la imprumuturi de la populatie; va incerca din rasputeri sa pastrezi banii in tara printr-o campanie cat mai disperata de a cumpara produse romanesti. Va face o corectie (cumva) la cursul valutar, si va obtine pe 2009 profit din diferente de curs valutar (putin probabil dar totusi posibil) ... si, in ultimul moment, va face emisie de bancnote, iar pana la sfarsitul anul va corecta factorul inflatie, prin indexare.
|
Raspunde |
Varianta pentru tiparire a topicului Cum credeti ca va face rost de bani statul in perioada urmatoare?

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS