Wall-Street
Profil  /  Logout

2 euro donati prin sms la 858 = 4 euro pentru nou-nascutii de la Spitalul Marie Curie
Info
x

info

OK

Nu esti logat
x
Login
E-mail/Username: 
Parola: 

Nu ai cont pe Wall-Street.ro?
Inregistreaza-te GRATUIT
Info
x
info

Cauta job

eJobs

TVA la taxe

Forumul Wall-Street Finante-Banci Leasing
Vezi toate mesajele noi

Topicul anterior | Topicul urmator
Raspunde

Trimite prin Y!M

1 mesaj
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 15:47
Citeaza Raspunde

In vara aceasta am cumparat in sistem leasing un autoturism. Nu pun problema dobanzii, este si acesta un subiect "fierbinte" de care am sa pomenesc mai tarziu.
Problema pe care o ridic eu este faptul ca in momentul primirii facturii cu taxa de poluare(din nefericire nu sunt scutit), am constatat cu stupoare ca aceasta taxa, care este venit la bugetul statului, contine si TVA, care este in acest caz suprataxa la taxa.
Am incercat sa iau legatura cu careva din Ministerul finantelor, cu OPC, dar, ori nu raspund la mail sau la telefon, ori se fac ca ploua.
Nu mai stiu ce sa cred.
Stie cineva sa-mi raspunda daca este corect sau nu ?
In ceea ce priveste conexiunea dobanda si TVA, iarasi nu pot pricepe de ce eu, persoana fizica, trebuie sa suport TVA pe ratele masinii, inclusiv pe dobanda aplicata la suma de plata, din moment ce eu sunt persoana fizica si nu juridica.
Sunt sigur ca IFN-ul prin care am cumparat masina isi recupereaza TVA-ul, dar mie imi creste valoarea masinii cu acesti bani, pe care eu nu ii mai pot recupera.
Ca o curiozitate, din momentul achitarii avansului si pana la rata de luna aceasta, costurile(in afara de casco si RCA), reprezinta 36,5 % din ceea ce am achitat, raportat la valoarea masinii.
Mai este ceva de spus ??

Oana Stanciu
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 15:52
Citeaza Raspunde

Societatile de leasing nu pot emite facturi fara TVA. Acest TVA este un TVA colectat si se varsa catre bugetul statului si nu se deduce de catre societatea de leasing (in cazul in care utilizatorul era persoana juridica acesta isi deduce TVA-ul, nu faceti confuzie intre cel care colecteaza si cel care isi deduce TVA-ul). TVA-ul este o taxa care prin definitie se aplica in lant si ajunge sa fie platita de catre consumatorul final. Taxa de poluare creste considerabil atata timp cat se aplica TVA si pentru o persoana juridica, in calitate de utilizator, inseamna deducere dar pentru o persoana fizica doar costuri mai mari respectiv mai multi bani platiti. Pe cei care reglementeaza aceste proceduri prin legi si norme nu ii intereseaza de persoanele fizice. Pana in anul 2006 dobanda nu era purtatoare de TVA dar guvernul de atunci a considerat ca nu este corect sa scape ceva fara TVA si au decis ca dobanda sa fie purtatoare de TVA fara exceptii.

Urmareste topicul 'TVA la taxe'
Daca te abonezi la acest topic, vei primi noile mesaje postate in mailul cu noutati din comunitate.

Raspunde | Varianta pentru tiparire a topicului TVA la taxe
Mergi la:
Wall-Street SATI
  • Contact   |   Redactie
  • Termeni si conditii
  • Acord de Confidentialitate
  • Publicitate

© 2005 - 2012 InternetCorp SRL Toate drepturile rezervate.

• Sectiuni

• Suplimente

• Resurse

• Comentarii/
  • Galerii
  • Live Text
  • Chestionare
  • CashOut

Social Media

• Wall-Street pe FacebookWall-Street pe Facebook
  • Wall-Street pe TwitterWall-Street pe Twitter
  • Wall-Street rss feedWall-Street prin RSS