Revolutie in termoizolatii - Avitop
|
Sorin Georgescu 1 mesaj Oras: Bacau |
Inainte de a lua orice decizie in privinta [b]izolatiei termice[/b], va propun sa vizionati site-ul [url=http://www.avitop.eu]www.avitop.eu[/url]. Este vorba despre un [b]inzolant termic pe interior[/b] revolutionar pe baza de polimeri cu un continut ridicat de microsfere de sticla 3M, care prin proprietatile sale unice influenteaza substantial confortul termic. Se poate ajunge la [b]economii la caldura de pana la 55%[/b]!!!!!!
Fiind un termoizolant pe interior, [b]este suficient sa zugraviti[/b] pentru a avea o locuinta confortabila si economica. [url=http://www.avitop.eu][img]http://www.imobiliarebacau.com/images/banners/reclama3.png[/img][/url] |
|
George Bocai 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Cred ca esti putin naiv daca iti inchipui ca un strat atat de subtire, cum este unul de vopea (chiar si cu "microsfere" de la 3M!!) poate sa aiba un efect atat de puternic termoizolant.
M-am uita si eu pe site-ul respectiv si nu am gasit nici o fisa tehnica a produsului, in care sa vezi ceva date tehnice pertinente (cum ar fi, un coeficient de conductivitate termica, un coeficient de reflectivitate; macar se specifica grosimea recomandata la aplicare: 0,5 mm !!). Din cate se intelege din text, vopseaua respectiva combina un efect de reflexie a luminii si radiatiei termice (infrarosii) cu diminuarea transferului termic prin stratul de vopsea, datorita acestor micro-sfere goale de sticla. Eu, sincer, nu am incredere decat intr-un strat "sanatos" de 6-10 cm de material termoizolant "verificat" in timp, respectiv polistiren expandat sau vata minerala. Pentru termoizolare prin interior (daca nu este posibil accesul prin exterior), folosirea polistirenului expandat este usor discutabila, deoarece se pare ca nu permite difuzia vaporilor de apa din interior spre exterior (desi ma indoiesc si de concluzia asta, este mai mult teoretica, n-am prea auzit pe nimeni sa fi avut o asemenea problema). Cel mai bine, la interior, este termoizolarea cu un strat de vata minerala (neaparat bazaltica, nu din sticla). Daca cineva vrea detalii despre cum se fac termoizolatiile, va pot explica pe acest forum. |
|
Marin Banica 1 mesaj Oras: BUCURESTI |
Ma intereseaza tehnologia termoizolatiilor, atat la interior cat si la exterior. De asemenea, mi-ar fi de folos orice informatii despre materiale folosite in termoizolatii, diferente de calitate, de pret etc.
|
|
Un Om De La Tara 8 mesaje |
are si detalii tehnice :
http://www.avitop.eu/2008080634/Certificate/detalii-tehnice.html lambda=0.0196 .......... adica, ca si termoizolant este de aprox 2.29 ori mai bun decat polistirenul........care are0.045 daca am combina aceasta capacitate termoizolanta la transferul termic prin conductie, cu capacitatea de a reflecta radiatiile infrarosii, s-ar putea ca un strat de 1 mm material sa dea un efect cuantificabil cu simturile noastre....... oricum nu se poate compara cu vata minerala caserata cu folie de aluminiu........... |
|
daca o sa cautati mai bine pe site:
http://www.avitop.eu/2008080634/Certificate/detalii-tehnice.html se va putea vedea ca e aproximativ de 2 ori si ceva mai bun termoizolant decat vata minerala sau polistirenul; daca adaugam ca are si o reflexivitate in infrarosu datorita sferelor de sticla, putem deduce ca face ceva treaba; insa, in nici un caz nu se poate compara cu un strat sanatos de 50 mm sau 100 mm vata minerala caserata, adica cu folie de auminiu pe ea........ |
|
http://www.avitop.eu/2008080634/Certificate/detalii-tehnice.html se va putea vedea ca e aproximativ de 2 ori si ceva mai bun termoizolant decat vata minerala sau polistirenul; daca adaugam ca are si o reflexivitate in infrarosu datorita sferelor de sticla, putem deduce ca face ceva treaba; insa, in nici un caz nu se poate compara cu un strat sanatos de 50 mm sau 100 mm vata minerala caserata, adica cu folie de auminiu pe ea........ |
|
http://www.avitop.eu/2008080634/Certificate/detalii-tehnice.html se va putea vedea ca e aproximativ de 2 ori si ceva mai bun termoizolant decat vata minerala sau polistirenul; daca adaugam ca are si o reflexivitate in infrarosu datorita sferelor de sticla, putem deduce ca face ceva treaba; |
|
www.avitop.eu/2008080634/Certificate/detalii-tehnice.html se va putea vedea ca e aproximativ de 2 ori si ceva mai bun termoizolant decat vata minerala sau polistirenul; daca adaugam ca are si o reflexivitate in infrarosu datorita sferelor de sticla, putem deduce ca face ceva treaba; insa, in nici un caz nu se poate compara cu un strat sanatos de 50 mm sau 100 mm vata minerala caserata, adica cu folie de auminiu pe ea........ |
|
Gheorghe Marius Pripis 1 mesaj |
va trimit o adresa de site:www.fatade-termoizolante.ro Sunt termoizolatii adevarate folosite de nemti,
care pot duce la economii de pana la 82%. Ei folosesc vata minerala. |
|
Emil Ilea 14 mesaje Oras: Mangalia |
De la: George Bocai, la data 2009-01-08 01:06:21 Daca cineva vrea detalii despre cum se fac termoizolatiile, va pot explica pe acest forum. DA, as vrea sa stiu cum se face o izolatie corecta la interior cat si la exterior (materiale, succesiune manopera, materiale tehnologice, etc), pentru ca "laudarosii" astia comerciali vorbesc orice.... MULTUMESC ANTICIPAT! |
|
Horatiu Balazs 1 mesaj Oras: Bistrita |
AM un balcon de izolat pe interior si nu stiu care ar fi metoda cea mai buna
|
|
1 mesaj |
daca nu ai auzit de aerogel, mai citeste...orice este posibil...marile inventii au bulversat intotdeauna ceea ce stiam la un moment dat...!
|
|
George Bocai 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Pentru Dl. Kadar, am o singura remarca:
- intr-adevar, marile descoperiri au schimbat modul de gandire de pana atunci. Din pacate, intotdeauna cand privim la o mare descoperire, nu stim si cate incercari nereusite s-au facut pana atunci, si (iarasi din pacate) cate din aceste nereusite au fost prezentate pe post de "mari inventii" si au pacalit mii de oameni. Credeti ca, din intamplare, premiile Nobel pentru stiinte (chimie, fizica, medicina) se acorda la cca. 15-25 de ani dupa ce s-a facut descoperirea? Acest lucru da posibilitatea verificarii in practica a teoriei sau descoperirii respective. Revenind la termoizolatii, daca vreti sa fiti "avantgardisti", sigur ca puteti sa verificati pe propriul buzunar care sunt coeficientii de transfer termic al caror produse vreti, incepand cu faimoasele caramizi din resturi de tulpini de floarea-soarelui (faimoasa inventie a unui co-national de-al nostru, care ar fi trebuit sa "revolutioneze" conceptul de termoizolatie si sa "goleasca" planeta de aceste resturi care acum se pun pe foc) sau puteti sa va faceti propriul material compozit (chiar si eu pot sa va dau eu cateva idei...). Eu vroiam sa vorbesc despre materiale verificate (sistemul cu polistiren se foloseste in Germania de prin anii 60...a avut timp sa fie verificat nu numai la cum izoleaza ci si la multe aspecte care, uneori, se ignora si nu iti dai seama de ele decat cand te trezesti ca-ti cade jumatate din fatada..). |
|
1 mesaj |
te/as putea ajuta cu spuma poliuretanica rigida foarte convenabila la pret durabila sigura certificat de garantie si cu proprietatile ei
|

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS